Το νέο πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR). Νέες υποχρεώσεις και απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις

Στοιχεία Διοργανωτή

Εταιρία :
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗΣ
Υπεύθυνος/η :
ΑΜΠΑΡΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διεύθυνση :
ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 105 - 71306
Πόλη :
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Phone :
2810223997
Θέμα
Προστασία προσωπικών δεδομένων
Τίτλος
Εναρξη
18, Apr 2018
Λήξη
18, Apr 2018
Εισηγητές
Τίτλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνεργασία με την ΔΙΑΣΤΑΣΗ Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σας προσκαλούν στην Ημερίδα με τίτλο «Το νέο πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR). Νέες υποχρεώσεις και απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 18/4/2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα ΠΑΣΙΦΑΗ Ι του ξενοδοχείου «Ατλαντίς»

Κεντρική Ομιλήτρια: Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δικηγόρος

Για το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας
Γιώργος Σισαμάκης Πρόεδρος

Για την Διάσταση Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες
Γιάννης Κουλιεράκης, Executive Director

Η Λίλιαν Μήτρου είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Δικηγόρος Αθηνών. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης (Θέμα διατριβής : " Ο θεσμικός έλεγχος της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μοντέλα και θεσμοί ελέγχου στη Γερμανία και τη Γαλλία- Βαθμός: "Summa cum laude" - άριστα με εξαιρετικό έπαινο).

Διδάσκει Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Δίκαιο της Πληροφορίας/Διαδικτύου στο Τμήμα Μηχανικών και Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών). 'Εχει επίσης διδάξει το μάθημα στο ΠΜΣ Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2001-2008) και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (2002-2010).

Διετέλεσε μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (1999-2003) και από τον Νοέμβριο 2016 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Κατά την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ (2014) υπήρξε Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την προστασία δεδομένων (DAPIX) που διεξήγαγε τις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ) και την Οδηγία για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (2016/680/ΕΕ) σε τεχνικό επίπεδο.

Έχει διατελέσει μέλος/ πρόεδρος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών με αντικείμενο την προστασία προσωπικών δεδομένων, τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, την ασφάλεια πληροφοριών- υποδομών-δικτύων, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κ.α.

Από τον Ιούνιο 2016 είναι Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής με αντικείμενο την προσαρμογή του ελληνικού δικαίου στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ) και την Οδηγία για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (2016/680/ΕΕ).
Ασκεί συμβουλευτική δικηγορία και έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Έχει γράψει βιβλία και επιστημονικά άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά. Είναι παντρεμένη με τον Μιχάλη Αυγουστιανάκη και έχει δύο παιδιά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας 15ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης
Τηλ. 2810223997 E-mail: : [email protected] Εθνικής Αντιστάσεως 105 - Ηράκλειο
Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε.
Τηλ: 2106985820-30-40 w.w.w.kekdiastasi.edu.gr Λ. Κηφισίας 125 - 127, 11524, Αθήνα

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Up
Close
Close
Κλείσιμο