ΠΑ.Σ.Δ.Ε. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ LIVE. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στοιχεία Διοργανωτή

Εταιρία :
( ΠΑ.Σ.Δ.Ε. ) Πανελλήνια Σεμινάρια Διαδικτυακής Εκπαίδευσης
Υπεύθυνος/η :
Καρποδίνης Γεώργιος
Διεύθυνση :
Καποδιστρίου 3 - 11146
Πόλη :
Γαλάτσι
Phone :
2102132650
Θέμα
Φορολογία εισοδήματος - Αλλαγές στην φορολογία
Τίτλος
Εναρξη
17, Μαϊ 2017
Λήξη
17, Μαϊ 2017
Εισηγητές
Τίτλος

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Λογιστές Φοροτεχνικούς Επιχειρηματίες, Οικονομικούς Διευθυντές, Προϊστάμενους, στελέχη της Οικονομικής Διεύθυνσης, καθώς και σε συμβούλους επιχειρήσεων,  που ασχολούνται ουσιαστικά με τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Εισηγητής : Λεβεντάκης Δημήτρης

Σύμβουλος Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα θέματα διεθνούς φορολογικού σχεδιασμού, Επικεφαλής του Φορολογικού και Λογιστικού Τμήματος της Eταιρείας Φορολογικών Συμβούλων Ecovis Hellas μέλος του παγκόσμιου δικτύου φορολογικών συμβούλων, ελεγκτών και συμβούλων επιχειρήσεων Ecovis το οποίο διαθέτει διεθνή παρουσία σε πάνω από ενενήντα επτά χώρες παγκοσμίως.

 Χρόνος Διεξαγωγής ( Ημερίδα ): Τετάρτη απόγευμα 17/05/2017 17:30 π.μ. – 22:00 μ.μ

Τόπος διεξαγωγής: Ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (live) Mέσω ( INTERNET ) στην διαδραστική πλατφόρμα της ΠΑΣΔΕ στην ιστοσελίδα

www.pasde.gr

Κόστος Συμμετοχής35€
Συνδρομητές – Μέλη ΠΑ.Σ.Δ.Ε. : ΔΩΡΕΑΝ

Aναλυτική θεματολογία σεμιναρίου :

 • Έννοια & Αντικείμενο της Ναυτιλιακής Λογιστικής
 • Λογιστικό Σύστημα – Λογιστικά Βιβλία – Λογαριασμοί Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων
 • Ναυτιλιακές επιχειρήσεις Ελληνικές του άρθρου 13 του Ν. 2687/53 και ειδικές μορφές αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων
 • Oλες οι πρόσφατες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των ναυτιλιακών εταιρειών που λειτουργούν σύμφωνα με το Ν. 27/75
 • Αύξηση συντελεστών του φόρου χωρητικότητας πλοίων για μια ακόμη πενταετία (2016-2020) και πάλι με το αντίστοιχο ποσοστό 4% ετησίως για τα πλοία του άρθρου 13 του Ν 2687/53 και προσαύξηση με το αντίστοιχο ποσό (4%), και στους συντελεστές εισφοράς του Ν. 29/75 δηλ. πλοία που έχουν ναυπηγηθεί πριν την ημερομηνία σε ισχύ του Νόμου αυτού (22-4-75), και νηολογούνται στο Ελληνικό νηολόγιο.
 • Επέκταση του καθεστώτος καταβολής έκτακτης εισφοράς στις ναυλομεσιτικές εταιρίες και αύξηση των συντελεστών της επί του συνολικά εισαγομένου και μετατρεπόμενου σε ευρώ συναλλάγματος.
 • Επέκταση ρυθμίσεων Ν.27/75 και σε μη φορτηγά πλοία υπό σημαία Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).
 • Αναφορά στην δέσμευση της Κυβέρνησης για την υιοθέτηση περαιτέρω δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων από τον Οκτώβριο του 2015, στις οποίες μεταξύ άλλων αναφέρονται «σταδιακή κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης του ναυτιλιακού κλάδου», και «επέκταση της προσωρινής εθελοντικής εισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας έως το 2018».
 • Παρακολούθηση χρηματικών εμβασμάτων από το εξωτερικό
 • Ειδικότερα θέματα φορολογίας εισοδήματος και φόρου προστιθέμενης αξίας
 • Διανομή μερισμάτων από ναυτιλιακές επιχειρήσεις και παρακράτηση φόρου μερισμάτων, επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης
 • Διανομή μερισμάτων και έκτακτων αμοιβών από ναυτιλιακές επιχειρήσεις του άρθρου 25 του Ν. 27/75 –πλην διαχειριστριών-
 • Ναυτιλιακές εταιρείες πλοίων αναψυχής ΝΕΠΑ, σύσταση, λειτουργία, τρόπος φορολογίας
 • Παρακράτηση φόρου Μισθωτών υπηρεσιών σε ημεδαπά και αλλοδαπά πληρώματα
 • Φορολόγηση Ελλήνων Ναυτικών για το παγκόσμιο εισόδημα τους για αμοιβές Αξιωματικών και Πληρώματος όταν υπηρετούν σε Πλοία με ξένη σημαία.
 • Φορολόγηση αλλοδαπών Ναυτικών για το εισόδημα τους για αμοιβές Αξιωματικών και Πληρώματος όταν υπηρετούν σε Πλοία με ξένη σημαία τα οποία εκτελούν πλόες εντός Ελλάδος.

 ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΙΒΑΝ : GR81 0172 1430 0051 4308 2531 398
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ALPHA BANK
ΙΒΑΝ : GR15 0140 1690 1690 0200 2009 867
ΔΙΚΑΟΥΧΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑ.Σ.Δ.Ε)
 
Μέσα από το site της ΠΑΣΔΕ στο http://www.pasde.gr/στη σελίδα γίνε συνδρομητής μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας και να ωφεληθείτε των προνομίων που έχουν οι συνδρομητές μας. Η ετήσια συνδρομή στην ΠΑ.Σ.Δ.Ε είναι 120€.
Διότι οι συνδρομητές μας έχουν προτεραιότητα εγγραφής στα live σεμινάρια που διοργανώνει η ΠΑ.Σ.Δ.Ε. και μπορούν να τα παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν χωρίς πρόσθετες ή κρυφές χρεώσεις. Η συνδρομή ισχύει από την ημερομηνία εγγραφής και για 365 ημέρες.
 
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Up
Close
Close
Κλείσιμο