ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Στοιχεία Διοργανωτή

Εταιρία :
Π.Ε.Φ.Ε.
Υπεύθυνος/η :
-
Διεύθυνση :
Σεπολίων 9, Πλατεία Αττικής
Πόλη :
Αθήνα - 10445
Phone :
2106124910
Θέμα
Διάφορα θέματα φορολογίας
Τίτλος
Εναρξη
07, Οκτ 2016
Λήξη
07, Οκτ 2016
Εισηγητές
Τίτλος


                                                                                                                                                            Π Ρ Ο Σ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ

 

ΑΘΗΝΑ 06/10/2016

 

Συναδέλφισες & συνάδερφοι,

Όπως γνωρίζετε η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.) είναι συνδικαλιστικός Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Λογιστών – Φοροτεχνών με δύο   χιλιάδες ( 2.000 ) εγγεγραμμένα μέλη περίπου σε όλη τη Ελλάδα έχοντας έγκριση των Ελληνικών Δικαστηρίων (αριθμός 2245/22-05-1996 Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών).

  Η  Π.Ε.Φ.Ε.  οργανώνει  συνέδρια, σεμινάρια  (ποιοτικά ολιγομελή), και επιστημονικές  μελέτες για τα μέλη μας αλλά και σε άλλους χώρους Επιμελητήρια , Επαγγελματικές   Ενώσεις κλπ. μπορούν να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν.  

  Στα πλαίσια των πιο πάνω δραστηριοτήτων είχαμε ενημερώσει  τους συναδέλφους ότι το Υπουργείο Οικονομικών δημιούργησε μια βάση δεδομένων από τα στοιχεία που ζήτησε από τις τράπεζες 1.270.000 καταθετών οι οποίοι εντάσσονται σε όλες τις λίστες φοροδιαφυγής, (π.χ. λίστα Λαγκάρτ, λίστα Μπόργιανς, λίστα εμβασμάτων, λίστα μεγαλοκαταθετών κλπ.).  Η διασταύρωση των στοιχείων αυτών έφερε στην επιφάνεια 250.000 φορολογούμενους με εισοδήματα αναντίστοιχα  των φορολογικών τους δηλώσεων, αφορά δε το σύνολο των επιτηδευματιών και όχι συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Για το αν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία αυτά  ΝΑΙ  απαντούν από το Υ.Ο.  και αφορά ελέγχους 16 ετών δηλαδή από το έτος 2000 έως και το έτος 2015. Όσοι έχουν εντοπιστεί θα λάβουν τις επόμενες μέρες ειδικό ειδοποιητήριο και αυτό θα σταλεί μετά από τη θέσπιση - ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων.

Επίσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι:

α)   Στο Φ.Ε.Κ. 2773/02-09-2016 με θέμα αποφάσεις του Υ.Ο. και στο άρθρο 3 αναφέρει την σύσταση ομάδας εργασίας με αντικείμενο τον συντονισμό, την επίλυση ειδικών θεμάτων και την παρακολούθηση της μεταφοράς των υποθέσεων από το Σ.Δ.Ο.Ε. στη Γ.Γ.Δ.Ε.. για το παραπάνω λόγο εκδόθηκε και το με αριθμό πρωτοκόλλου 3636/06-09-2016 έγγραφο με θέμα την παροχή οδηγιών για την εφαρμογή του άρθρου 61 του νόμου 4410/2016 και αναφέρει επ΄ αυτού πως και με ποιο τρόπο θα καταγραφούν και θα αξιολογηθούν οι υποθέσεις που μεταφέρθηκαν είδη από το Σ.Δ.Ο.Ε. στη Γ.Γ.Δ.Ε. , ( βαθμοί αξιολόγησης:  απλή μικρού ενδιαφέροντος με 1, ενδιαφέρουσα – σημαντική με 2, πολύ ενδιαφέρουσα – εξόχως σημαντική με 3 και ειδικού χειρισμού – άμεση ενημέρωση οικονομικού Εισαγγελέα με 4).

Στην Π.Ε.Φ.Ε. έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα από Φοροτέχνες – λογιστές & δικηγόρους που μπορούν με επιτυχία να αντιμετωπίσουν όλους τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί, είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να  γίνουν, Π Α Ν Τ Α όμως με τη συνεργασία σας  συναδέλφισες & συνάδελφοι γιατί εσείς γνωρίζετε τον πελάτη σας καλύτερα από κάθε άλλο για την σύνταξη και την κατάθεση της ενδικοφανούς προσφυγής. Εμείς έχουμε την εμπειρία και εσείς τη γνώση του πελάτη σας. Προσοχή όμως μετά από τον έλεγχο οι Δ.Ο.Υ. στη διαφορά του φόρου προσθέτουν τόκους πρόστιμα και προσαυξήσεις που έχουν ήδη τροποποιηθεί ή και καταργηθεί. Προσπαθήστε με κάθε νόμιμο μέσο να συζητάτε την ενδικοφανή προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 63,  έτσι θα έχετε θετικά αποτελέσματα, χρειάζεται  ειδική διαδικασία και η γνώση αυτής είναι στη διάθεση σας.

Επίσης να προτρέπετε τους πελάτες σας να προσφεύγουν στα  Διοικ. Δικαστήρια γιατί σε 604 υποθέσεις που συζητήθηκαν σ΄ αυτά οι 440 είχαν θετικό αποτέλεσμα για τους φορολογούμενους ποσοστό 70% αναγκάζεται το Υ.Ο. να κάνει σεμινάρια – να εκπαιδεύσει τους ελεγκτές για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Το 30% που χάθηκε για τους φορολογούμενους είναι από την μη σύνταξη ορθής προσφυγής από έμπειρους Φοροτέχνες – λογιστές και δικηγόρους που γνωρίζουν τη φορολογία.            

β)    Από τη συνεργασία που έχουμε ο Γ.Γ.Δ.Ε. κ. Πιτσιλής Γεώργιος και ο Γ.Γ.Ε & Π.Κ. κ. Αντώνης Παπαδεράκης με αποφάσεις που ετοιμάζουν, δίνουν την ευκαιρία στους επιχειρηματίες που έβαλλαν λουκέτο ή θέλουν να κλείσουν αναδρομικά τις επιχειρήσεις τους, να απαλλαγούν από επιπλέων δαπάνες σε Δ.Ο.Υ. , ΓΕΜΗ, Επιμελητήρια κλπ. και αφορά ατομικές επιχειρήσεις νομικά πρόσωπα κλπ.. Στην Π.Ε.Φ.Ε. έχουμε είδη θετική απόφαση από την επιτροπή του άρθρου 63 του νόμου 4174/2013 για την αναδρομική διακοπή επιτηδευματία και είναι στη διάθεσή σας.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και εποικοδομητική συζήτηση.

 

Μετά τιμής

για το Δ.Σ.

 

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο   ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Up
Close
Close
Κλείσιμο