Το φαινόμενο της ίδρυσης Εξωχώριων Εταιρειών και το δέλεαρ των Κρατών με Προνομιακό Φορολογικό Καθεστώς

Στοιχεία Διοργανωτή

Εταιρία :
Artion Α.Ε.
Υπεύθυνος/η :
Δραγάνη Άννα
Διεύθυνση :
Πουρνάρα 9
Πόλη :
Μαρούσι-15124
Phone :
210-6009062
Θέμα
Διάφορα θέματα φορολογίας
Τίτλος
Εναρξη
14, Sep 2016
Λήξη
14, Sep 2016
Εισηγητές
Τίτλος

Το φαινόμενο της ίδρυσης Εξωχώριων Εταιρειών και το δέλεαρ των Κρατών με Προνομιακό Φορολογικό Καθεστώς 

Στην ΑΡΤΙΟΝ διοργανώνουμε στους χώρους των εγκαταστάσεών μας σεμινάριο με σκοπό να καταστήσουμε σαφές στους ενδιαφερόμενους ποιες είναι οι πραγματικές προϋποθέσεις ίδρυσης αλλοδαπής εταιρείας ή μεταφοράς έδρας στο εξωτερικό ώστε κανείς να επωφεληθεί από αλλοδαπό ευμενέστερο φορολογικό καθεστώς. Θα δοθούν σαφή παραδείγματα βήμα-βήμα και θα απαντηθούν ερωτήματα που μπορεί να αφορούν την προσωπική περίπτωση του κάθε συμμετέχοντος.

Τα ζητήματα που θα εξηγήσουμε είναι:

  • Τι είναι στην πραγματικότητα μια offshore εταιρεία – ορισμός
  • Ποιες διαδικασίες ακολουθούνται βήμα-βήμα για την ίδρυση μιας αλλοδαπής εταιρείας σε κράτος με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς
  • Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα ίδρυσης εταιρείας στην αλλοδαπή εταιρειών
  • Νομικό οπλοστάσιο του Ελληνικού Κράτους για την αντιμετώπιση παράνομης φορολόγησης μέσω αυτών των εταιρειών
  • Κύπρος, Βουλγαρία και off-shore, μύθοι και αλήθειες
  • Φορολόγηση των αλλοδαπών εταιρειών και των μετόχων αυτών στην Ελλάδα σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4172/2013
  • Συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήσεις για τις προσωπικές περιπτώσεις των συμμετεχόντων.

Γιατί αποφασίσαμε πως είναι απαραίτητο να διοργανώσουμε αυτό το σεμινάριο;

Μέσα στο κλίμα ανασφάλειας, με τις φορολογικές κλίμακες να εκτοξεύονται σε μη βιώσιμα ύψη, και τις ασφαλιστικές εισφορές να αποκτούν και αυτές πλέον ένα χαρακτήρα δημοσιονομικού μέτρου, είναι λογικό ο κάθε επιχειρηματίας να προσπαθεί να βρει διεξόδους για την επιβίωση της επιχείρησής του, και να επιτύχει τη διάσωση όποιων κεκτημένων είχε κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια. Ως σωτήρια επιλογή διαφημίζεται από διάφορους καιροσκόπους η ίδρυση εταιρειών σε άλλα κράτη (π.χ. Βουλγαρία και Κύπρος) και υπόσχονται οι κύριοι αυτοί φορολόγηση με βάση τα ευνοϊκότερα κριτήρια των χωρών αυτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν ισχυριζόμαστε πως η επιλογή της ίδρυσης εταιρείας σε Τρίτη χώρα δεν μπορεί να είναι ευνοϊκή για τον ενδιαφερόμενο. Οι φορολογικές κλίμακες στις χώρες αυτές πράγματι είναι καλύτερες των ελληνικών και μπορούν να αποβούν σωτήριες για ορισμένους. Όμως, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η επιλογή της ίδρυσης ή μεταφοράς της έδρας μιας επιχείρησης σε Τρίτη χώρα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις. Οι ανοιχτές προσκλήσεις που γίνονται από κάποιους επιτήδειους και με τις οποίες καλούν όλο τον κόσμο να έρθει και να ιδρύσει έτσι απλά μια επιχείρηση στην Βουλγαρία ή στην Κύπρο αποσκοπούν στο να αποσπάσουν κάποια χρήματα, ενώ ο φορολογούμενος θα βρεθεί στο τέλος υπόλογος στις φορολογικές αρχές. Πρέπει λοιπόν κάθε σχετική επιλογή να γίνεται στοχευμένα και με ευθύνη.

Η διόγκωση των κρατικών ελλειμμάτων και η φοροαποφυγή έχουν οδηγήσει τα μεγάλα κράτη  (G20) στη σύσφιξη του κλοιού γύρω από τους φορολογούμενους προσπαθώντας να περιορίσουν τα φαινόμενα ελαφριάς ή μηδαμινής φορολόγησης για μια ορισμένη μάζα νομικών και φυσικών προσώπων που έκαναν χρήση φορολογικών παραδείσων και καθεστώτων μέσω εξωχώριων εταιρειών.  Όπλο των κρατών αποτελεί το καθεστώς ανταλλαγής πληροφοριών το οποίο έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια του με την κυκλοφορία διαφόρων λιστών που περιλαμβάνουν στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων που δραστηριοποιούνται μέσω εξωχώριων εταιρειών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες-εταίρους-μετόχους αλλά και σε κάθε πρόσωπο με επιχειρηματικές ανησυχίες και stakeholders, π.χ. Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Μέλη Δ.Σ., Μέτοχοι, Γενικοί Διευθυντές, Οικονομικοί Διευθυντές, Προϊστάμενοι Λογιστηρίων, Υπάλληλοi Λογιστηρίων, Σύμβουλοi επιχειρήσεων, Οικονομικούς αναλυτές, Οικονομολόγους Λογιστές.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: www.artion.gr

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Up
Close
Close
Κλείσιμο