ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Στοιχεία Διοργανωτή

Εταιρία :
Π.Ε.Φ.Ε.
Υπεύθυνος/η :
-
Διεύθυνση :
Σεπολίων 9, Πλατεία Αττικής
Πόλη :
Αθήνα - 10445
Phone :
2106124910
Θέμα
Φορολογικός έλεγχος
Τίτλος
Εναρξη
01, Σεπ 2016
Λήξη
01, Σεπ 2016
Εισηγητές
Τίτλος

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Έχουμε ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ τα οποία επιβάλλονται σε ταβέρνες, καφενεδάκια και γενικά σε μικρές επιχειρήσεις.

Όταν συμβιβαστείς δεν ξεμπερδεύεις με το πρόστιμο που θα σου επιβληθεί, αλλά αρχίζει η ταλαιπωρία γιατί θα έχεις πρόβλημα στο εισόδημα, στο ΦΠΑ και στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Σε δεύτερη, ή τρίτη παράβαση εντός της πενταετίας τα πρόστιμα θα είναι πολλαπλάσια. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να γίνονται προσφυγές στα πρόστιμα, διότι πρώτον έχουμε κερδίσει αντίστοιχες υποθέσεις στα Διοικητικά Δικαστήρια και δεύτερον, δεν θα είναι οριστικές οι παραβάσεις άρα δεν θα μπορεί να επιβάλλονται πολλαπλά πρόστιμα.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις α) Μη έκδοσης β) Ανακριβούς Δήλωσης γ) Μη υποβολής Δήλωσης κ.λπ. δεν επιβάλλονται πολλαπλά πρόστιμα, αλλά το μεγαλύτερο. 

Σύμφωνα με την απόφαση 1623/2016 του 7 μελούς τμήματος του ΣτΕ, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ είναι κατ΄ ανώτατο όριο η δεκαετία.

Αυτό απορρέει από την ΑΡΧΗ  ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ και από την ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Ακόμη, δεν πρέπει να τίθεται εν αορίστω αμφιβολία από την φορολογική νομοθεσία η φορολογική κατάσταση του φορολογουμένου και μάλιστα εξ αιτίας της ΑΠΡΑΞΙΑΣ των φορολογικών αρχών και της ανασφάλειας δικαίου εις βάρος της οικονομικής ανάπτυξης με δυσμενείς επιπτώσεις.

Πρέπει να τηρούνται με ιδιαίτερη αυστηρότητα οι διατάξεις που μπορεί να έχουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στον φορολογούμενο.  Η παραγραφή πρέπει να έχει εύλογη διάρκεια, δηλαδή να συνάδει προ της αρχής της αναλογικότητας.

Να επιτρέπει τον αποτελεσματικό έλεγχο χωρίς μακρά περίοδο ΑΝΑΣΦΑΛΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ με αποτρεπτικό για την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων, που επιφέρουν δυσμενείς επιπτώσεις στην εθνική οικονομία και με έκθετο το Δημόσιο στον κίνδυνο αδυναμίας είσπραξης βεβαιωμένων ποσών, είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας των πολιτών (λόγω συνταξιοδότησης,) είτε λόγω γήρατος (θανάτου).

Τέλος, απαιτείται για λόγους χρηστής διοίκησης να αναγράφεται στην έκθεση Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Η συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ ευνοεί χιλιάδες Έλληνες πολίτες που έχουν φορολογικές παραβάσεις (πλαστά – εικονικά τιμολόγια), καταθέσεις εξωτερικού, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών με συναλλαγές στην Ελλάδα και πολλές άλλες περιπτώσεις.

 

Είμαστε στην διάθεση σας,

 

 

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                     ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Up
Close
Close
Κλείσιμο