ΠΑ.Σ.Δ.Ε. Διαδικτυακά Live. Τετάρτη 20/5 απόγευμα. Όλες οι αλλαγές στον κώδικα του Φ.Π.Α. 2015.

Στοιχεία Διοργανωτή

Εταιρία :
( ΠΑ.Σ.Δ.Ε. ) Πανελλήνια Σεμινάρια Διαδικτυακής Εκπαίδευσης
Υπεύθυνος/η :
Καρποδίνης Γεώργιος
Διεύθυνση :
Καποδιστρίου 3 - 11146
Πόλη :
Γαλάτσι
Phone :
2102132650
Θέμα
ΦΠΑ - Αλλαγές στο ΦΠΑ
Τίτλος
Εναρξη
20, Μαϊ 2015
Λήξη
20, Μαϊ 2015
Εισηγητές
Τίτλος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟΥ

Φ.Π.Α. ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2015

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ.Τέως Διευθύντρια Υπουργείου Οικονομικών - φοροτεχνική σύμβουλος με ειδίκευση στο Φ.Π.Α.

Χρόνος Διεξαγωγής:Τετάρτη 20 Μαίου 2015(17:30 μ.μ. - 22:00 μ.μ. )

Τόπος διεξαγωγής:Από το σπίτι ή το γραφείο σας.Ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (live) Mέσω ( INTERNET ) στην διαδραστική πλατφόρμα του ΠανελληνίουΣυλλόγου Διαδικτυακής Εκπαίδευσης στην ιστοσελίδα www.pasde.gr

Κόστος Συμμετοχής για Μη Μέλη:35€

Μέλη Συλλόγου ΠΑ.Σ.Δ.Ε. :ΔΩΡΕΑΝ


Για ποιούς είναι αναγκαίο:Το σεμινάριο απευθύνεται σε λογιστές, οικονομικούς διευθυντές, ελεύθερους επαγγελματίες και στελέχη λογιστηρίου, που ασχολούνται ουσιαστικά με τον κώδικα του ΦΠΑ.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙνα αναλύσει όλες τις αλλαγές στις διατάξεις του ΦΠΑ μέχρι του Νομου.4281/2014, όπως επίσης και τις αλλαγές στον τόπο φορολογίας των υπηρεσιών.

Aναλυτική θεματολογία σεμιναρίου:

Άρθρο 185 ΝOMOY4261/5.5.2014.

ؠΠροσθήκη άρθρου 39β - Ειδικό καθεστώς καταβολής του φόρου κατά το χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής (cashaccounting).

ؠΔικαίωμα ένταξης στο ειδικό καθεστώς.

ؠΤρόπος και χρόνος απόδοσης του Φ.Π.Α.

ؠΥποχρεώσεις των επιχειρήσεων που εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς και των επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με αυτές.

ؠΕξοδος από το καθεστώς.

Άρθρο 1 ΝOMOY4281/8.8.2014

Δικαίωμα επιλογής μεταφοράς στην επόμενη φορολογική περίοδο ή επιστροφής πιστωτικού υπολοίπου Φ.Π.Α. Αλλαγή στην άσκηση του δικαιώματος έκπτωσης (αλλαγή στο άρθρο 32 του Κώδικα Φ.Π.Α.).

Κατάργηση εκκαθαριστικής δήλωσης Φ.Π.Α. – τρόπος διενέργειας των διακανονισμών (pro-rata, παγίων ).

Δήλωση Φ.Π.Α. 2015 για πράξεις και φορολογικές περιόδους από 1/1/2015. Βασικές αλλαγές στο έντυπο. Υποχρέωση υποβολής δήλωσης για υποκείμενους με δικαίωμα έκπτωσης και χωρίς δικαίωμα έκπτωσης. Χρόνος καταβολής του Φ.Π.Α.

Αντιστροφή υποχρέωσης καταβολής Φ.Π.Α. για δημόσιες συμβάσεις (προσθήκη παρ. 4 στο άρθρο 39α) . Στην περίπτωση που αρχές (κατά την έννοια των Π.Δ. 59/2007 και 60/2007), υποκείμενοι στο φόρο με δικαίωμα έκπτωσης αναθέτουν τεχνικά έργα (των οποίων είναι κύριοι) σε επιχειρήσεις, ο φόρος καταβάλλεται από το λήπτη.

Αλλαγές στους αγρότες. ΄Ενταξη στο κανονικό καθεστώς εφόσον πραγματοποιούν ακαθάριστα έσοδα 15.000 ευρώ από πώληση αγαθών ή/και 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις.

ΠΟΛ.1158/2014. Παράδοση αγαθών και παροχή υπηρεσιών χωρίς Φ.Π.Α. σε αεροπορικές εταιρείες εφόσον τα έσοδα τους κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο υπερβαίνουν το 50% των συνολικών ετήσιων ακαθαρίστων εσόδων τους από αεροπορικές μεταφορές.

Τροποποίηση του άρθρου 33 του Κώδικα Φ.Π.Α. (διακανονισμός εκπτώσεων). Δεν διενεργείται διακανονισμός του Φ.Π.Α. αγοράς επενδυτικού αγαθού σε περίπτωση πώλησης του εντός της πενταετούς περιόδου διακανονισμού, εφόσον στην πώληση επιβάλλεται Φ.Π.Α.

Αρθρο 251 ΝOMOY4281/8.8.2014.

  • Αντικατάσταση άρθρου 39 του Κώδικα Φ.Π.Α. - ειδικό καθεστώς μικρών επιχειρήσεων.
  • Απαλλαγή από Φ.Π.Α. μικρών επιχειρήσεων. Χρόνος υποβολής δήλωσης μεταβολών για μετάταξη στο απαλλασσόμενο καθεστώς. Δικαίωμα ανάκλησης της δήλωσης μεταβολής.
  • Υποβολή δήλωσης αποθεμάτων. Χρόνος καταβολής ή έκπτωσης του φόρου αποθεμάτων.
  • Κατάργηση διάταξης ν.3182/2003 σχετικά με τα πλοία αναψυχής ν.2743/1997 που ανήκουν σε ΝΕΠΑ. Τα πλοία αυτά όταν χάνουν τον επαγγελματικό τους χαρακτήρα, υποχρεούνται να καταβάλουν τον Φ.Π.Α. για τον οποίο είχαν τύχει απαλλαγής κατά το χρόνο που το πλοίο έπαψε να έχει επαγγελματικό χαρακτήρα.
  • Συντελεστής Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες των μετόχων των ΚΤΕΛ Α.Ε. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους μετόχους προς τις ΚΤΕΛ Α.Ε. δεν συνιστούν υπηρεσία εκμίσθωσης αγαθού αλλά υπηρεσία μεταφοράς (συντελεστής 13%).
  • ΠΟΛ.1081/2014: Κατάργηση υποχρέωσης θεώρησης των βιβλίων και των στοιχείων για σκοπούς Φ.Π.Α. που προβλέπονται από Υπουργικές Αποφάσεις.
  • ΠΟΛ.1095/2014:Τρόπος και διαδικασία απόδειξης της δωρεάν διάθεσης αγαθών από επιχειρήσεις προς ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, μέσω φορέων φιλανθρωπικού ή κοινωφελούς σκοπού.

Μέσω της πλατφόρμας του συλλόγου (DVR cloud technology) παρέχεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου κατά την live παρουσίαση να μπορούν να επαναλάβουν το σημείο της εισήγησης που επιθυμούν. Επίσης μέσω της πλατφόρμας μπορείτε να κατεβάσετε τις σημειώσεις του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή να εκτυπώσετε άμεσα το πιστοποιητικό παρακολούθησης και το φορολογικό παραστατικό συμμετοχής του σεμιναρίου. Τέλος μπορείτε να υποβάλλεται τις ερωτήσεις σας είτε μέσω της αποστολής γραπτού ερωτήματος στην πλατφόρμα είτε μέσω τηλεφώνου (τηλεφωνική παρέμβαση) απευθείας στον εισηγητή.Μετά το διάλειμμα και πριν από το τέλος της εισήγησης θα απαντηθούν ερωτήσεις όπου θα αποσταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες μαζί με τα ηχητικά αποσπάσματα των ερωτήσεων - απαντήσεων και τις σημειώσεις του σεμιναρίου.

Οι κωδικοί παρακολούθησης εκτός από email θα σας αποσταλούν και με sms για αυτό και πρέπει να αναγράψετε σωστά τα στοιχεία σας και τον αριθμό του κινητού σας στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Γιά να κάνετε εγγραφή στο σεμινάριο από ΕΔΩ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 4601 7214 3000 5143 07 2490 685
Δικαιούχος:Πανελλήνιος Σύλλογος Διαδικτυακής Εκπαίδευσης ΠΑ.Σ.Δ.Ε.
Παρακαλούμε, για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, όπως αποστείλατε το καταθετήριο της τράπεζας στο email:[email protected]
ή στο fax 211 770 8006. Προσοχή για τον ταχύτερο έλεγχο της εγγραφής σας η αιτιολογία της κατάθεσης πρέπει να ταυτίζεται με την επωνυμία της συμμετοχής σας στο σεμινάριο.


Με την αποστολή των κωδικών εισόδου στο email σας μπορείτε να κάνετε είσοδο στην αίθουσα του σεμιναρίου από ΕΔΩ

Πώς θα γίνω μέλος του συλλόγου;
Μέσα από το site του Συλλόγου στο www.pasde.gr στη φόρμα επικοινωνίας μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας και να ωφεληθείτε των προνομίων που έχουν τα μέλη του συλλόγου μας. Η ετήσια συνδρομή στον Σύλλογο είναι 120€.

Γιατί να γίνω μέλος ;
Τα μέλη του συλλόγου μαςέχουν προτεραιότητα εγγραφήςστα live σεμινάρια που διοργανώνει ο σύλλογος και μπορούν να τα παρακολουθήσουνεντελώς δωρεάνχωρίς πρόσθετες ή κρυφές χρεώσεις.

ΠΑ.Σ.Δ.Ε.
Πανελλήνιος Σύλλογος Διαδικτυακής Εκπαίδευσης
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 3 ΓΑΛΑΤΣΙ
11146 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 2102132650 - 6970988380
Φαξ. 2117708006

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Up
Close
Close
Κλείσιμο