Αποτελέσματα live αναζήτησης

Rss κανάλια κόμβου

Το Really Simple Syndication (RSS) αποτελεί ένα format βασισμένο σε XML για διανομή περιεχομένου. Μπορείτε να εγγραφείτε στα RSS feeds για να παρέχετε περιεχόμενο άμεσα στον υπολογιστή σας μέσω μίας εφαρμογής ανάγνωσης (reader). Το περιεχόμενο των feeds ποικίλει ανάλογα με την πηγή και τον τύπο των πληροφοριών, αλλά συνήθως περιλαμβάνει κύριους τίτλους και links στη διεύθυνση Cisco.gr που περιέχει όλο το άρθρο. Τα RSS feeds αποτελούν μία δωρεάν υπηρεσία. Αποκτώντας πρόσβαση στα Taxheaven Rss Feeds, αποδέχεστε τους όρους χρήσης, οι οποίοι διέπουν τη συγκεκριμένη RSS υπηρεσία και διατυπώνονται στη συγκεκριμένη σελίδα.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο RSS χρησιμοποιώντας RSS/News aggregators (που ονομάζονται επίσης αναγνώστες) που θα «κατεβάσουν» ή θα σας εμφανίσουν τα RSS feeds. Ένας αριθμός δωρεάν και εμπορικών News Aggregators είναι διαθέσιμοι για εγκατάσταση.

Για κατάρτιση λίστας και επισκόπηση των RSS readers επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: http://blogspace.com/rss/readers
Παρακαλώ έχετε υπ' όψιν σας ότι η Cisco δεν προτείνει συγκεκριμένους RSS reader ή ιστοσελίδες.

Σχετικά με το το RSS;

Φανταστείτε ότι θέλετε να μαθαίνετε νέα από 10 ηλεκτρονικές εφημερίδες. Προφανώς δεν σας ενδιαφέρουν όλα τα άρθρα, αλλά μόνο συγκεκριμένα. Θα ανοίξετε τον browser σας, θα μπείτε στην ιστοσελίδα της κάθε εφημερίδας και θα αρχίσετε να ψάχνετε για διάφορα links που σας ενδιαφέρουν. Μετά από 8 ώρες που θα σας ξαναπιάσει επιθυμία να ξαναενημερωθείτε θα πρέπει να ξανακάνετε την ίδια διαδικασία για κάθε εφημερίδα, αποφεύγωντας τα άρθρα τα οποία έχετε ήδη διαβάσει. Πολύ πιθανό μάλιστα να μην έχει προστεθεί κανένα νέο άρθρο και το οτι μπήκατε ξανά στην ιστοσελίδα να ήταν απλά χάσιμο

Ο κόσμος με RSS

Φανταστείτε ότι θέλετε να μαθαίνετε νέα από 10 ηλεκτρονικές εφημερίδες. Απλά τοποθετείτε το RSS link της κάθε εφημερίδας στον αγαπημένο σας RSS αναγνώστη (RSS aggregator). Έτσι θα βλέπετε πάντα τι νέο προστέθηκε στα αγαπημένα σας sites και αν αυτό που προστέθηκε σας ενδιαφέρει όντως, με ένα κλικ, θα το ανοίγετε. Υπερβολικό κέρδος χρόνου. Αυτό είναι το RSS.
Πως χρησιμοποιώ το RSS;
RSS Αναγνώστες

Για να διαβάσετε τροφοδοσίες RSS, χρησιμοποιούνται αναγνώστες RSS (RSS aggregators) που είναι είτε κανονικό πρόγραμμα, είτε web-based προγράμμα, είτε mail-based. Ο αναγνώστης καλεί την τροφοδοσία RSS (που είναι ένα XML αρχείο) από το site και το εμφανίζει σε κατανοητή μορφή. Ο αναγνώστης συχνά-πυκνά ανανεώνει ότι έχει διαβάσει (π.χ. κάθε ώρα ή κάθε μέρα - η RSS τροφοδοσία καθορίζει συνήθως αυτό το χρόνο) και ενημερώνει για ότι νέο υπάρχει. Αφού διαβάσετε μια περιγραφή ενός νέου, με ένα κλικ ανοίγει η σχετική σελίδα.

Υπάρχουν πολλοί δωρεάν αναγνώστες στο Internet. Για την ακρίβεια, δεν έχω δει κάποιον

Που μπορώ να βρώ τροφοδοσίες RSS;

Πολλά sites με ειδήσεις και γενικά αυτά που ανανεώνουν συχνά το περιεχόμενό τους προσφέρουν τροφοδοσία RSS. Ψάξτε για ένα εικονίδιο XML ή RSS καθως και λέξεις όπως subscribe ή syndication ή channel ή RDF. Μπορείτε επίσης να ψάξετε τον κώδικα του HTML αρχείου του site, για ένα link tag με ιδιότητα type="application/rss+xml" το οποίο θα το βρείτε εσωτερικά του tag head. Σοβαροί browsers σαν τον Mozilla Firefox εμφανίζουν εικονίδια όταν το html του site έχει τέτοιο tag.

  • Kατεβάστε τον RSS aggregator που θέλετε (ή πατήστε πάνω στα link δεξιά εάν έχετε εγκατεστημένο κάποιον πλοηγό που υποστηρίζει την αανάγνωση Rss.
  • Κάνετε κλικ στο εικονίδιο και, είτε κάνετε αντιγραφή και επικόλληση του xml URL στον δικό σας aggregator, ή "drag and drop" το εικονίδιο στον aggregator.
  • Κάνετε κλικ στο RSS Feed και τα πιο πρόσφατα νέα θα εμφανιστούν.
  • Κάνετε κλικ σε ένα θέμα νέων και το σχετικό άρθρο για το Taxheaven θα εμφανιστεί στον browser.

Σας ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιείτε τις πηγές αυτές, με την προϋπόθεση να μην αναπαράγετε πλήρως το περιεχόμενο αυτών, αλλά και συνιστώντας την ορθή αξιοποίησή τους, ώστε να μην αλλοιώνονται τα νοήματα των κειμένων αυτών.