Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ 22 επιχειρήσεις για πλαστά τιμολόγια

Οι φοροφυγάδες συνεχίζουν να μην εκδίδουν αποδείξεις, να μην αποδίδουν το ΦΠΑ, να κρύβουν εισοδήματα και να «φουσκώνουν» τις δαπάνες τους με πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

Όργιο φοροδιαφυγής διαπιστώνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε μία περίοδο κατά την οποία τα φορολογικά έσοδα συρρικνώνονται.

Από πρόσφατους ελέγχους προέκυψε πως οι φοροφυγάδες συνεχίζουν να μην εκδίδουν αποδείξεις, να μην αποδίδουν το ΦΠΑ, να κρύβουν εισοδήματα και να «φουσκώνουν» τις δαπάνες τους με πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του , σήμανε συναγερμό στον φοροεισπρακτικό και φοροελεγκτικό μηχανισμό ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός είσπραξης των εσόδων στις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι τις εκλογές. Σήμερα ο κ. Ζανιάς επισκέπτεται το ΣΔΟΕ όπου αναμένεται να ζητήσει την εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από το ΣΔΟΕ τον περασμένο μήνα. Οι φοροελεγκτές εντόπισαν:


-Κύκλωμα απάτης με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ εκατομμυρίων ευρώ, που δρούσε στη Θήβα. Επιχειρηματίας που ασχολείται με το εμπόριο οπωροκηπευτικών είχε στήσει όπως προκύπτει από στοιχεία του ΣΔΟΕ, βιομηχανία έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων. Από το 2007 έως το 2010 εξέδωσε πλαστά και εικονικά στοιχεία αξίας 18,053 εκατ. ευρώ ενώ στο ίδιο διάστημα δεν απέδωσε εισφορές στον ΕΛΓΑ ύψους 541.594 ευρώ.


- 22 επιχειρήσεις να έχουν εκδώσει πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 8,9 εκατ. ευρώ. Ένας έμπορος δομικών υλικών από το Καματερό, ένας πολιτικός μηχανικός από το Καλαμάκι και ένας χονδρέμπορος μηχανημάτων από το Νέο Ψυχικό είχαν εκδώσει από το 2004 έως και το 2007 περίπου 300 πλαστά και εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας άνω των 4 εκατ. ευρώ με στόχο την κλοπή ΦΠΑ.

-Ένα δικηγόρο, δύο γιατρούς και τρεις επιχειρηματίες που δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και τιμολόγια συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος που διατηρεί γραφείο στο Καματερό εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει 248 αποδείξεις αξίας 1.632.581 ευρώ, την περίοδο 2000-2010. Με τον τρόπο αυτό, έκρυψε από την εφορία τα «μαύρα» εισοδήματα που απέκτησε και για τα οποία δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ φόρο. Ο έλεγχος σε έναν καρδιοχειρουργό στου Ζωγράφου έδειξε ότι μόνο από τρεις αποδείξεις που δεν είχε εκδώσει έκρυψε εισόδημα 10.750 ευρώ ενώ για 60 αποδείξεις που δεν είχε εκδώσει ένας ενδοκρινολόγος στην Αθήνα, έβαλε στην τσέπη 35.516 ευρώ.

Πηγή: Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 21, 2012 9:16 π.μ. | Reply
ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΖΑΝΝΙΑΣ?
image description gkazan | Μαΐου 21, 2012 11:26 π.μ. | Reply
Ο Ζαννιάς την Παρασκευή ήρθε, οι έλεγχοι έγιναν "υποτίθεται" τον προηγούμενο μήνα... Διαβάζουμε όλο το άρθρο Your Name... Όσον αφορά τα κίνητρα στους εφοριακούς για εξεύρεση αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης, με αντάλλαγμα ένα 5% σαν bonus ή βελτίωση εξοπλισμού, έχουν φροντίσει δεκαετίες τώρα οι εφοριακοί για το συγκεκριμένο κίνητρο... Πόσο το είχε κοστολογήσει ο προηγούμενος του Υ.Ο.; 4-4-2 σύστημα; Οι βίλες των εφοριακών είναι πραγματικότητα, όλοι παντρεύτηκαν είτε πλούσιες γυναίκες είτε γυναίκες με πλούσιους συγγενείς που "ψόφησαν" ξαφνικά και βρέθηκαν με 1-2 σελίδες Ε9 ο καθένας...
image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | Μαΐου 21, 2012 1:25 μ.μ. | Reply
ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ΗΣΥΧΑ...... ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ.... ΚΑΙ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟ
ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ...............(ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ) ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ....
ΡΑΜΠΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΜΑΖΙ
ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ... ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ......
image description Your Name | Μαΐου 21, 2012 6:58 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΟΙ ....ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΕΝΤΕΝΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΝΟΧΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚ "ΚΥΡΙΟΙ" (ΤΟΥ ΣΔΟΕ) ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΨΙΛΙΚΝΤΖΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΥΝ ΤΣΙΧΛΑ ΠΟΥ -ΔΗΘΕΝ- ΔΕΝ ΕΚΟΨΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ... ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.!!!!!!!!
image description Your Name | Μαΐου 21, 2012 7:05 μ.μ. | Reply
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο