Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας

Η κρίση χρέους στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις της στη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομία επισκίασαν τα θέματα της συνόδου G8 που διεξάγεται στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ. Οι ηγέτες δηλώσαν πως πρέπει να «γίνουν περισσότερα για την επίλυση της κρίσης στην Ευρώπη» αλλά και ότι «επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», αλλά με την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Την ίδια θέση επανέλαβε και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
 

Οι ηγέτες της G8 στα συμπεράσματα της συνόδου τονίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ανάπτυξη. Παραδέχονται πάντως ότι δεν έχουν όλοι την ίδια γνώμη για το ποια είναι τα κατάλληλα μέτρα. Η παγκόσμια οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης αλλά οι αντιξοότητες δεν έχουν λείψει, επισημαίνουν.
 
Σε ερώτηση «αν η G8 πήρε αποφάσεις για την ευρωζώνη», ο Ομπάμα απάντησε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερο. «Ως εδώ τα πήγανε καλά, πρέπει να κάνουμε περισσότερα».
 
Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο αμερικανός πρόεδρος, οι οκτώ είναι απόλυτα δεσμευμένοι στους στόχους της ανάπτυξης, της σταθερότητας και της δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο ίδιος υποσχέθηκε να εργαστεί με τους Ευρωπαίους για ένα πρόγραμμα που θα συνδυάζει την ανάπτυξη με την μείωση του χρέους.
 
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, το ελληνικό ζήτημα ήταν ψηλά στην ατζέντα μετά και την κοινή θέση Ομπάμα-Ολάντ την Παρασκευή ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για ισχυρά μέτρα ανάπτυξης αντιτιθέμενοι εμμέσως αλλά σαφώς στην Άνγκελα Μέρκελ.
 
Και οι δύο εξέφρασαν τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον που επισήμανε ότι πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ευρωζώνη αν και επισήμανε ότι δεν μπορεί η G8 να υποδείξει στις χώρες της Ευρώπης τι να πράξουν.

Την Παρασκευή οι συζητήσεις των οκτώ περιστράφηκαν γύρω από ανοιχτά διεθνή ζητήματα όπως η Συρία και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας.
 
Εξέφρασαν δε από κοινού την θέση ότι το ειρηνευτικό σχέδιο του ΟΗΕ για τη Συρία πρέπει να εφαρμοστεί· ότι η Βόρειο Κορέα κινδυνεύει με απομόνωση αν συνεχίσει στο δρόμο των προκλήσεων· και ότι το Ιράν πρέπει να δείξει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι ειρηνικό, όπως ισχυρίζεται.
 
Μετά το διήμερο στο Καμπ Ντέιβιντ, ακολουθεί τη Κυριακή και τη Δευτέρα η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Σικάγο όπου προφανώς θα τεθούν ζητήματα όπως το Αφγανιστάν.

Πηγή: Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο