Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Υπηρεσία Διαδικτύου (G2G Web Service) Πληροφοριών Μητρώου Φυσικών και Μη Φυσικών Προσώπων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Tηλ.: 210-3332551/2
Fax: 210-3332559

Αθήνα, 18 Μαΐου 2012

Υπηρεσία Διαδικτύου (G2G Web Service) Πληροφοριών Μητρώου Φυσικών και Μη Φυσικών Προσώπων

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο της προώθησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Ν. 3979/2011) και της εξασφάλισης της διαλειτουργικότητας των Πληροφοριακών Συστημάτων των Φορέων του Δημοσίου, ανέπτυξε νέα υπηρεσία Διαδικτύου (Web Service) Πληροφοριών Μητρώου. Η υπηρεσία αυτή, η οποία λειτουργεί ήδη πιλοτικά με τρεις φορείς υπουργείων, δίνει τη δυνατότητα στους φορείς του Δημοσίου Τομέα να αναζητούν και λαμβάνουν στοιχεία Μητρώου για Φυσικά και Μη Φυσικά Πρόσωπα.

Η Υπηρεσία Διαδικτύου Πληροφοριών Μητρώου δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης στοιχείων με βάση είτε τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου), είτε τον ΑΔΤ (Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας), είτε το Ονοματεπώνυμο.

Οι πληροφορίες που παρέχει η υπηρεσία είναι: 

· τα βασικά στοιχεία του φορολογούμενου (φυσικού ή μη φυσικού Προσώπου) 
· τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση – τηλέφωνο) 
· ο εμπορικός τίτλος της επιχείρησης, καθώς και οι δραστηριότητές της
· άλλα πρόσθετα στοιχεία επιχειρήσεων (φυσικών και μη φυσικών προσώπων) όπως, τα μέλη επιχειρήσεων μη φυσικών προσώπων, τα στοιχεία εκπροσώπων, οι συμμετοχές κ.α.

Οι Φορείς του Δημοσίου που ενδιαφέρονται να αντλήσουν πληροφορίες Μητρώου μέσω των πληροφοριακών τους συστημάτων, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα Διαλειτουργικότητας της Γ.Γ.Π.Σ. μέσω του e-mail [email protected]. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο της ΓΓΠΣ, στη διεύθυνση: www.gsis.gr/wsg2g/mitrwo.html
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 18, 2012 12:49 μ.μ. | Reply
μεταβολές πέραν της διεύθυνσης πότε θα μπορούμε αν κάνουμε ηλεκτρονικά? Ατέλειωτες οι ουρές στα Μητρώα και είναι "ας πούμε" φυσικό οι υπάλληλοι των Μητρώων να είναι συνήθως αγενέστατοι!
image description Νικος | Μαΐου 18, 2012 1:19 μ.μ. | Reply
μια χαρά ειναι οι υπαλληλοι με το φόρτο που έχουν.Το θέμα ειναι να τσεκάρονται σωστα οι ενημερωσεις ηλεκτρονικα.
image description Μαρία | Μαΐου 18, 2012 2:28 μ.μ. | Reply
Πρώτον: κανείς Δ.Υ. δεν είναι μια χαρά - όλοι δυο τρομάρες είναι.
Δεύτερον: δηλαδή αν είχαν τον δικό μας 24ωρο-7ήμερο-12μηνο φόρτο, τι θα έκαναν δηλαδή, θα μας έπαιρναν το κεφάλι με τσεκούρι ????
image description SARAKINOS | Μαΐου 19, 2012 9:14 π.μ. | Reply
προφανώς δεν πήρατε χαμπάρι το φακέλωμα που μας ετοιμάζουν. Για διαβάστε καλύτερα την ανακοίνωση και θα καταλάβετε. Αλλωστε, αναμενόμενο ήταν...
image description Your Name | Μαΐου 20, 2012 7:35 μ.μ. | Reply
ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ,ΑΠΡΕΠΕΙΣ,ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ,ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΩΧΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΟΥΣΙΩΔΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ..ΑΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ.ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΜΑΣ.
image description Your Name | Μαΐου 20, 2012 7:24 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΕΠΡΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΤΡΩΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΠΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ...ΜΠΙΙΙΠ...ΜΠΙΙΙΠ.
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ Ή ΣΧΕΔΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο