Αντιμέτωπη με τη «χαλάρωση» εσόδων και κράτους η κυβέρνηση Πικραμμένου

Οικονομικές Ειδήσεις

18 Μάιος 2012
Taxheaven.gr

«ΠΡΕΠΕΙ να οδηγήσουμε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι, στις εκλογές και σε πολιτική λύση». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδρίασε xθες, αμέσως μετά την ορκωμοσία των βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός είπε στους υπουργούς του ότι η επιλογή τους έγινε με βάση την ικανότητα, την προσφορά και το ήθος, καθώς πρέπει να δώσουμε παράδειγμα ήθους που έχει ανάγκη ο τόπος. Μάλιστα, συμφώνησαν όλοι ότι δεν θα πληρωθούν για τη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης, δεν θα κάνουν ταξίδια που δεν είναι εντελώς αναγκαία και δεν θα έχουν πολυτελή αυτοκίνητα. Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα παραστεί ο πρωθυπουργός, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης.

Ο πρωθυπουργός τούς συνέστησε λίγα λόγια και πολλή προσωπική δουλειά, να λειτουργούν με ευαισθησία και συναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος. Τους είπε ακόμη ότι οι δηλώσεις τους θα πρέπει να περιορίζονται σε θέματα της αρμοδιότητάς τους, δεν πρέπει να έχουν πολιτική χροιά, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και κομματική εκμετάλλευση.

Ο κ. Πικραμμένος ανέφερε ακόμη ότι παρά το ότι είμαστε υπηρεσιακή κυβέρνηση πρέπει να λειτουργούμε ουσιαστικά στο πλαίσιο του Συντάγματος, να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και κάποια μέτρα που πρέπει να προχωρήσουν πρέπει να δούμε εάν κάποια χρειάζονται εκ νέου συζήτηση.
Ο κ. Γ. Ζανιάς από την πλευρά του επισήμανε ότι υπάρχει χαλάρωση των εσόδων και πρέπει για λόγους ουσιαστικούς αλλά και συμβολικούς να λειτουργούμε και στο διάστημα μέχρι τις εκλογές να μη χαλαρώσει ο κρατικός μηχανισμός. Ακόμη πρέπει να δούμε εάν μπορούν να κοπούν κάποιες δαπάνες.
Πιθανόν σήμερα να συνεδριάσει και πάλι το υπουργικό συμβούλιο, καθώς ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του να επιλέξουν 4-5 ζητήματα που πρέπει να προχωρήσουν ανά υπουργείο.
Κική Παππά

 Πηγή: Express.gr