Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αντιμέτωπη με τη «χαλάρωση» εσόδων και κράτους η κυβέρνηση Πικραμμένου

«ΠΡΕΠΕΙ να οδηγήσουμε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι, στις εκλογές και σε πολιτική λύση». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδρίασε xθες, αμέσως μετά την ορκωμοσία των βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός είπε στους υπουργούς του ότι η επιλογή τους έγινε με βάση την ικανότητα, την προσφορά και το ήθος, καθώς πρέπει να δώσουμε παράδειγμα ήθους που έχει ανάγκη ο τόπος. Μάλιστα, συμφώνησαν όλοι ότι δεν θα πληρωθούν για τη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης, δεν θα κάνουν ταξίδια που δεν είναι εντελώς αναγκαία και δεν θα έχουν πολυτελή αυτοκίνητα. Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα παραστεί ο πρωθυπουργός, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης.

Ο πρωθυπουργός τούς συνέστησε λίγα λόγια και πολλή προσωπική δουλειά, να λειτουργούν με ευαισθησία και συναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος. Τους είπε ακόμη ότι οι δηλώσεις τους θα πρέπει να περιορίζονται σε θέματα της αρμοδιότητάς τους, δεν πρέπει να έχουν πολιτική χροιά, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και κομματική εκμετάλλευση.

Ο κ. Πικραμμένος ανέφερε ακόμη ότι παρά το ότι είμαστε υπηρεσιακή κυβέρνηση πρέπει να λειτουργούμε ουσιαστικά στο πλαίσιο του Συντάγματος, να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και κάποια μέτρα που πρέπει να προχωρήσουν πρέπει να δούμε εάν κάποια χρειάζονται εκ νέου συζήτηση.
Ο κ. Γ. Ζανιάς από την πλευρά του επισήμανε ότι υπάρχει χαλάρωση των εσόδων και πρέπει για λόγους ουσιαστικούς αλλά και συμβολικούς να λειτουργούμε και στο διάστημα μέχρι τις εκλογές να μη χαλαρώσει ο κρατικός μηχανισμός. Ακόμη πρέπει να δούμε εάν μπορούν να κοπούν κάποιες δαπάνες.
Πιθανόν σήμερα να συνεδριάσει και πάλι το υπουργικό συμβούλιο, καθώς ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του να επιλέξουν 4-5 ζητήματα που πρέπει να προχωρήσουν ανά υπουργείο.
Κική Παππά

 Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 18, 2012 10:54 π.μ. | Reply
Ωραία όλα αυτά, σύνταξη πρωθυπουργού θα πάρει;
image description Your Name | Μαΐου 18, 2012 11:53 π.μ. | Reply
PARATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο