Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

OTOE: Κανένας κίνδυνος για τις καταθέσεις

Οι ελληνικές τράπεζες, παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και την πολιτική αβεβαιότητα που παρατείνεται εν’ όψει των εκλογών, σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίησή τους που έχει συμφωνηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν διατρέχουν κινδύνους σε ό,τι αφορά στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους και στη διασφάλιση των καταθέσεων, αναφέρει η ΟΤΟΕ.
 
Σε παρέμβασή της, με αφορμή το κλίμα ανησυχίας που παρατηρείται για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των τραπεζών, η Ομοσπονδία καλεί τους πάντες να αντιμετωπίζουν τα σοβαρά θέματα για το τραπεζικό σύστημα με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή, προκειμένου να εξασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση, η σταθερότητα της λειτουργίας του.
 
«Η προσπάθεια εκμετάλλευσης του τραπεζικού συστήματος από διάφορα κέντρα οικονομικών συμφερόντων, που κινδυνολογούν υπονομεύοντας τις Τράπεζες για λόγους δικών τους σκοπιμοτήτων, καθώς και η ανεύθυνη φημολογία της καταστροφολογίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποφασιστικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις τοποθετήσεις τους, προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες συνέπειες εξαιτίας των απόψεών τους» τονίζει η ΟΤΟΕ.
 
Σημειώνεται ότι και οι διοικήσεις των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών εμφανίζονται έξαλλες με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, τα οποία, όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, θέλουν να δώσουν την εικόνα ενός κλάδου που οδεύει προς κατάρρευση.
 
«Παίζουν με τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος» αναφέρει κορυφαίος τραπεζίτης, υπογραμμίζοντας ότι «δημοσιεύματα όπως τα σημερινά είναι είτε εκ του πονηρού ή γράφονται από συντάκτη που δεν γνωρίζει τα θέματα».
 
Η παρέμβαση της ΟΤΟΕ
 
Ειδικότερα, η Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων, σημειώνει: «Με αφορμή το κλίμα ανησυχίας που παρατηρείται για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των Τραπεζών, το οποίο τροφοδοτείται από την πολιτική ρευστότητα και την οικονομική κρίση, αλλά και από τις συζητήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες μεταξύ πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών παραγόντων, η ΟΤΟΕ επισημαίνει τα εξής:

1. Οι Τράπεζες, ως εργαλείο της οικονομίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή από όλους, προκειμένου να εξασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση, η σταθερότητα της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, ανεξάρτητα από τις επιμέρους πολιτικές και οικονομικές απόψεις που διατυπώνονται αυτή την περίοδο, οι οποίες είναι θεμιτές στο βαθμό που εκφράζουν ολοκληρωμένες πολιτικές και οικονομικές επιλογές και δεν υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

2. Η βιωσιμότητα, η ανάπτυξη και η επιχειρησιακή προοπτική των Τραπεζών, με στόχο την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των ελληνικών νοικοκυριών, τη διασφάλιση και την ενίσχυση της απασχόλησης σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με αρχές και κανόνες σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, πρέπει να επιδιώκεται από όλους τους πολιτικούς φορείς που διεκδικούν την πολιτική εκπροσώπηση της ελληνικής κοινωνίας, με κριτήριο τις ανάγκες της, ανεξάρτητα από την γενικότερη πολιτική και οικονομική επιλογή του κάθε πολιτικού σχηματισμού, που αφορά στον τρόπο λειτουργίας και στην κατεύθυνση των Τραπεζών.
 
3. Η προσπάθεια εκμετάλλευσης του τραπεζικού συστήματος από διάφορα κέντρα οικονομικών συμφερόντων, που κινδυνολογούν υπονομεύοντας τις Τράπεζες για λόγους δικών τους σκοπιμοτήτων, καθώς και η ανεύθυνη φημολογία της καταστροφολογίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποφασιστικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις τοποθετήσεις τους, προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες συνέπειες εξαιτίας των απόψεών τους, που διατυπώνονται δημόσια στα πλαίσια των πολιτικών τους θέσεων που αφορούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

4. Οι ελληνικές Τράπεζες, παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και την πολιτική αβεβαιότητα που παρατείνεται εν’ όψει των επικείμενων εκλογών, σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίησή τους που έχει συμφωνηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν διατρέχουν κινδύνους σε ότι αφορά στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους και στη διασφάλιση των καταθέσεων και πρέπει να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν ως κινητήριος μοχλός της οικονομίας, σύμφωνα με την οικονομική πολιτική που θα χαραχθεί από τη νέα Κυβέρνηση, που αναμένεται να προκύψει μετά τις προσεχείς εκλογές.

5. Έχουμε επίγνωση της κρίσιμης κατάστασης που διέρχεται η χώρα μας και των ορίων της δικής μας ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους των Τραπεζών, γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε θετικά και εποικοδομητικά με θέσεις, απόψεις και ουσιαστική συμβολή όταν κληθούμε από αρμόδιους θεσμικούς φορείς με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας, τη διασφάλιση των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας και την στήριξη της προοπτικής της χώρας».

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 18, 2012 9:06 π.μ. | Reply
ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΑΙ????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο