Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παγώνουν καταβολές οφειλών του Δημοσίου

«Απαγορευτικό» για σειρά κρατικών δαπανών... εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξασφαλιστούν κονδύλια για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Ιουλίου που προκαταβάλλονται τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου.

Κι αυτό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τα σημερινά δεδομένα τα διαθέσιμα για την κάλυψη των άμεσων κρατικών δαπανών επαρκούν έως τις 20 Ιουνίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες «παγώνουν» επιστροφές φόρου, πληρωμές προμηθευτών του Δημοσίου, επενδυτικές δαπάνες και εκταμιεύονται με το σταγονόμετρο επιχορηγήσεις προς υπουργεία και φορείς. Εκτιμάται ότι με τις κινήσεις αυτές θα εξοικονομηθούν 1,5 δισ. ευρώ για να πληρωθούν στα τέλη του επόμενου μήνα μισθοί και συντάξεις.

Επίσης υπάρχει και η εναλλακτική λύση των διαθεσίμων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ. Ομως, για να «τραβηχτούν» κεφάλαια από το ΤΧΣ, θα πρέπει να ανάψει το πράσινο φως Ε.Ε και ΔΝΤ, καθώς αυτά προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το πιθανότερο είναι οι θεσμικοί μας εταίροι να εκφράσουν αντιρρήσεις παρότι τα 18 δισ. ευρώ από το EFSF αρκούν για την υλοποίηση του πρώτου σκέλους της ανακεφαλαιοποίησης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αλλωστε οι μεγάλες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το Δημόσιο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του εντός του Ιουνίου υπογραμμίζονται στο σημείωμα που απέστειλε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Τα προβλήματα
Στα προβλήματα διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων που θα αντιμετωπίσει εντός των επόμενων ημερών η κρατική μηχανή αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παντελής Καψής.

Μιλώντας στο «Mega», αφού υπενθύμισε πως τα δημόσια οικονομικά έχουν συγκεκριμένη χρηματοδότηση, η οποία εξαρτάται από κοινοτικούς πόρους, από φορολογικά έσοδα και την πορεία των δαπανών πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε πως μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος επηρεάζει και τα έσοδα και τις δαπάνες και γνωρίζουμε ότι 1 δισ. ευρώ (σ.σ. μέρος της δόσης του Μαΐου) το οποίο πήγαινε στον προϋπολογισμό, δεν πήγε. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Με την πολιτική αστάθεια παρούσα και το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες εξαιρετικά ισχυρό, η ροή χρημάτων από Ευρωζώνη και ΔΝΤ έχει κλείσει.

Δεν είναι τυχαίο πως από την εγκεκριμένη δόση του Μαΐου ύψους 5,2 δισ. ευρώ το 1 δισ. ευρώ δεν δόθηκε στην Ελλάδα και είναι άγνωστο επί του παρόντος αν θα εισρεύσει εντός του Ιουνίου.

Από εδώ και πέρα για τις δόσεις που θα πρέπει να λάβει η χώρα μας θα πρέπει να προηγηθεί η θετική αξιολόγηση της τρόικας. Ομως οι επικεφαλής της τρόικας δεν πρόκειται να έλθουν στην Αθήνα αν πρώτα δεν σχηματιστεί κυβέρνηση.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 10:40 π.μ. | Reply
Οι εκβιασμοί και προπαγάνδα συνεχίζεται!

"Αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς" Κ. Βάρναλης
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 12:27 μ.μ. | Reply
ta fernei ta fraga o poutin meso tsipra!!!
image description DimitrisD | Μαΐου 15, 2012 12:24 μ.μ. | Reply
Λεφτά υπάρχουν!
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 12:48 μ.μ. | Reply
Ενω μεχρι τώρα πλήρωναν κανονικά.....
image description GEORGE | Μαΐου 15, 2012 12:23 μ.μ. | Reply
ΜΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 12:13 μ.μ. | Reply
ΕΝΩ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ
image description tONI | Μαΐου 15, 2012 1:33 μ.μ. | Reply
Αυτά που λέτε οι αντιμνημονιακοί με παρωπίδες, δεν το χωράει ο νους μου. Ουσιαστικά λέτε λοιπόν ότι επειδή τα 300 € είναι λίγα, καλύτερα είναι να "επαναστατήσουμε" και να παίρνουμε ακόμα λιγότερα ή και καθόλου χρήματα. Διαψεύστε με αν κάνω λάθος, και αναλύστε μου τον ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ τρόπο με τον οποίο θα πάρουμε παραπάνω χρήματα από ότι σήμερα όταν θα είμαστε εκτός Ευρωζώνης.
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 2:33 μ.μ. | Reply
Σκληρή η τελευταία απάντηση αλλά οι ιδιωτικοί υπάλληλοι "πληρώσαν" πολλά ως τώρα!!! Δεν φταίει κανένας Τσίπρας! Ας είχαμε μυαλό να βγάζαμε μια κυβέρνηση και να μη σκορπούσαμε ψήφους πάλι σε αυτούς που ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΑΜΕ!!! και τωρα θα είχαμε κυβέρνηση... και απλά ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ τι θα έκανε κ ο Τσίπρας!!! Εγώ ένα ξέρω. Ενα φαί που σε πειράζει δεν το ξανατρώς...δοκιμάζεις άλλο και..... βλέποντας και κάνοντας!!!! Μη μάθαμε να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους! Τέτοιος λαός είμαστε .......
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 2:36 μ.μ. | Reply
Η απαντηση μου για τους δημοσιους υπαλληλους ηρθε υστερα απο την αναγνωση του μηνυματος του απαραδεκτου(πιθανοτατα δημοσιου υπαλληλου)που εγραψε" εμεις θα παρουμε πισω αυτα που μας πηραν και εσεις τον πουλο..." -του το επεστρεψα!!!
image description panagiotis | Μαΐου 15, 2012 4:32 μ.μ. | Reply
λυπαμαι αλλα η κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη!!! 1 εκατομ. άνεργοι, μηδεν αναπτυξη, μηδεν εισοδημα, εκβιασμοι, χαρατσια, χωρις ελπιδα προς το καλυτερο αλλα με την ελπιδα προς το λιγοτερο χειροτερο. Πόσο μπορει να αντέξει αυτός ο λαός την απάτη, τα ψέματα και την κοροιδεία;;; Τι θέλουμε τελικά;;; Γιατί δεχόμαστε αυτήν την κατάσταση με απάθεια, χωρίς καμιά αντίδραση;;; Τελικά κάποιοι κάνουν την δουλειά τους πολύ καλά!!! Και κάποιοι είναι γεννημένοι πρόβατα και ψάχνουν το αφεντικό που θα τους οδηγήσει στην σφαγή. Απλά κάποια (έξυπνα) πρόβατα προσπαθούν να καθυστερήσουν την σφαγή τους. Καλό σφάξιμο!!!
image description PANTELHS | Μαΐου 15, 2012 2:26 μ.μ. | Reply
Πιστεύετε ακόμη ότι δεν μας πτώχευσαν (Κυβερνώντες και Τρόικα); Ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη; Ότι η Οικονομική Κρίση είναι Ελληνική και όχι παγκόσμια;

Εγώ όχι.

Πιστεύετε πως η προσπάθεια (μνημόνια) γίνεται για να σωθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες ή οι μεγάλοι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί;

Γι αυτό λοιπόν ας πάρουμε και μερικούς άλλους μαζί μας (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Γαλλία, Βαλκάνια, Κύπρο και μέχρι τον Οκτώβρη που ξέρεις μπορεί να πέσει και η Αμερική)
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 2:32 μ.μ. | Reply
ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ;;;
image description tONI | Μαΐου 15, 2012 2:06 μ.μ. | Reply
Ναι. εγώ πιστεύω ότι η κατάσταση είναι ακόμα αναστρέψιμη. Αλλά όταν λέω αναστρέψιμη, εννοώ να ξεχάσουμε τους παλιούς μισθούς για αρκετά χρόνια, να κάνουμε τρομερή υπομονή για αρκετά χρόνια, έτσι ώστε αφού διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα που βασανίζουν το Ελλαδιστάν δεκαετίες τώρα, να αρχίσουμε σιγά σιγά να προσεγγίζουμε το παλιό βιοτικό επίπεδο. Προφανώς στο δύσκολο διάστημα αυτό, αυτοί που χρειάζονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ βοήθεια από το κράτος, πρέπει να τη δεχθούν απλόχερα. Ο δανεισμός και η τεχνογνωσία των ξένων θα βοηθήσουν στα παραπάνω, ακόμα κ αν αυτοί το κάνουν από συμφέρον. Από την άλλη, αν καταρρεύσουμε, μιλάμε μάλλον για πολύ χειρότερα πράγματα από αυτά που αναμένεται να ζήσουμε εντός μνημονίου. Ούτε ξέρουμε ποιοι άλλοι θα πέσουν μαζί μας και τι ουσιαστική επίδραση θα έχει αυτό στη δική μας ποιότητα ζωής. Αυτό που διαφαίνεται όμως είναι η άνοδος των σοσιαλιστών στην Γερμανία. Ας κάνουμε στην τελική λίγη υπομονή να δούμε τι μπορεί να βγει από αυτό!!! Προφανώς και η κρίση είναι ταυτόχρονα και παγκόσμια. Το θέμα είναι ότι εμείς μόνο στο άρμα ισχυρών κρατών μπορούμε να επιβιώσουμε και όχι μόνοι μας!!!
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 3:38 μ.μ. | Reply
Και εγω εχω παγωσει τις καταβολες μου προς το δημοσιο.
Μολις εγκριθουν οι μισθοι μου και εκταμιευτουν το ξανασυζηταμε.....
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 3:22 μ.μ. | Reply
ρε παιδια αναλωνομασται για την Ελλαδα χωρις να βλεπουμαι οτι κριση εχει ολη η ευρωζωνη.Αυτοι ψαχνουν ενα εξηλαστηριο θυμα για να χρεωσουν την ευρωπαικη καταρευση.Το ζητημα ειναι φτωχος στο ευρω και την ευρωπη η φτωχος με δραχμη ????Το θεμα ειναι ριζικη κοινωνικοπολητικη ανατροπη σε ολη την ευρωπη.Να αναλογηστουμε και οτι υπαρχουν κρατη κατ επιφαση φιλευρωπαικα και σερνωνται στο αρμα του δολαριου.Αν τωρα αναλυσουμε τα της Ελλαδος να ξερουμε οτι ο γιωργακης και ο αντωνακης ειναι παιδια και εντολοδοχοι του ιδιου κεντρου εξουσιας.Ο πρωτος εκανε την αρχη της εντολης αποσυρθηκε και ηρθε ο εταιρος καπαδοκης να την ολοκληρωσει παση θυσια.Οι υπολοιποι ειναι κομπαρσοι σε ενα καταρεον καπηταλισμοκαι οι λαοι παντα θα υποφερουν για να σωθουν στο ονομα της ευρωπης απο την συψαιμια τα πτωματα.Ξερω οτι καποιοι θα με κατηγορησουν για συριζα η κκε οχι δεν ανηκω σε καμμια ταξη κομπαρσων ειμαι σε αυτους που υποφερουν.
image description MINA | Μαΐου 15, 2012 4:44 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Να χρεοκοπήσουμε εδώ και τώρα
Παρ. 10 Φεβρουαρίου 2012, 09:57


Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε...
Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.
Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων!
Μιλάμε για άνω του μισού ΑΕΠ σε καταθέσεις, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι εταίροι μας θα σκότωναν να το έχουν, που λέει ο λόγος. Αν μάλιστα προσθέσετε και όλα τα χρήματα ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα δείτε ότι οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο φτωχοί κατά μέσον όρο, κι ας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη (με εξαίρεση την Λεττονία).
Ως πολίτες είμαστε ελάχιστα χρεωμένοι σε σχέση με πολλούς από τους επικριτές μας στις Λόνδρες, στα Παρίσια και στις Νέες Υόρκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε λευκές περιστερές. Για δεκαετίες φορτώναμε το δημόσιο με τόσο μεγάλο χρέος που το βλέπουμε πλέον να βουλιάζει μπροστά στα μάτια μας.
Εδώ όμως που φτάσαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμα και να αποφασίσουμε σύσσωμοι (ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, γιάπηδες και στελέχη του ΠΑΜΕ, αστοί των βορείων προαστίων και αναρχικοί της Πλατείας Εξαρχείων) να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο κράτος, δεν αρκεί. Αν μάλιστα το παρακάνουμε στην αλληλεγγύη προς το δημόσιο, η ‘γενναιοδωρία' μας αυτή θα στεγνώσει την κυκλική ροή του πλούτου από το οποίο εξαρτάται το δημόσιο για τα έσοδά του το 2011, το 2012 κ.ο.κ.
Ποια είναι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα; Ότι μια πτώχευση θα αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη. Ο λόγος διττός: Πρώτον, δεν είμαστε κατά μέσον όρο ούτε οι φτωχότεροι ούτε οι πιο υπερχρεωμένοι. Δεύτερον, όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, αυτά βαραίνουν εμάς, ως άτομα, πολύ λιγότερο από όσο βαραίνουν τους ξένους.
Κάντε την σύγκριση με την Ιαπωνία, το χρέος της οποίας ανήκει σε Ιάπωνες σε ποσοστό 95%. Αν το Ιαπωνικό κράτος αναγκαστεί στην πτώχευση, η καταστροφή της χώρας θα είναι ολική. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για εμάς, καθώς μας ανήκει (δηλαδή στις δικές μας τράπεζες) μόνο το 25% του δημόσιου χρέους μας. Έτσι λοιπόν, δεδομένου ότι η πτώχευση του δημοσίου διαγράφεται ως αναπόφευκτη (εκτός αν πανικοβληθούν οι εταίροι μας αρκετά και το συνδράμουν για χρόνια πολλά, οπότε έχει καλώς), το κόστος της στάσης πληρωμών δεν θα το υποστούμε μόνοι μας.
Μα αν το δημόσιο κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Πως θα ξανα-δανειστεί; Πράγματι, το κράτος θα στριμωχθεί. Για κάμποσο καιρό το δημόσιο θα πρέπει απλώς να ξοδεύει όσα μαζεύει από φόρους. Και γιατί είναι κακό αυτό; Να μάθει επί τέλους, αφού θα έχει ανακουφιστεί από το νταλκά των τοκοχρεολυσίων, να ζει με αυτά που εισπράττει. Π.χ. να καταγγείλει όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις, να συμπιέσει τους ανώτερους μισθούς (τον δικό μου συμπεριλαμβανομένου) τόσο που να καλύπτει τις δαπάνες του από τους φόρους που εισπράττει κλπ.
Οι τράπεζές μας; Θα υποφέρουν, είναι αλήθεια - δεδομένου ότι ακόμα και το 25% του δημόσιου χρέους που διαθέτουν θα παγώσει. Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι το έχουν ήδη διαθέσει στην ΕΚΤ ως ενέχυρο για ζεστό χρήμα που έχουν ήδη πάρει. Και ότι έχουν πρόσβαση στις τεράστιες, κατά κεφαλήν, αποταμιεύσεις μας. Για να μην προσθέσω ότι απολαμβάνουν εγκληματικά υψηλά ποσοστά κέρδους τόσα χρόνια. Όπως το κράτος μας, έτσι κι αυτές να μάθουν να ζουν λιτά και με σύνεση όπως κάνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ.
Επί πλέον, ο αποκλεισμός του κράτους μας από τις χρηματαγορές δεν θα διαρκέσει πολύ. Αν κηρύξει στάση πληρωμών, και ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του, δεν θα περάσει πολύ καιρός που παλιοί δανειστές θα αποδεχθούν νέους όρους αποπληρωμής ενός ποσοστού των περασμένων δανεικών και νέοι υποψήφιοι δανειστές (μπορεί και οι ίδιοι με τους παλιούς) θα σχηματίσουν ουρά έξω από το Υπουργείο Οικονομίας να το δανείσουν!
Βλέπετε, το χρέος μας θα έχει μειωθεί τόσο που θα αποτελούμε εξαιρετική επένδυση. Έτσι είναι το κεφάλαιο - όταν οσφραίνεται ένα επικερδές deal δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.
Σε τελική ανάλυση, είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου. ¶λλοι πρέπει να φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη περισσότερο από εμάς:
• η κυβέρνηση της κας Μέρκελ η οποία θα πρέπει να διασώσει τις Γερμανικές τράπεζες που θα κλονιστούν από μια δική μας στάση πληρωμών
• η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα πρέπει να δει τι θα κάνει με μία χώρα-μέλος την οποία δεν μπορεί να αποβάλει από την ΕΕ αλλά η οποία τελεί υπό πτώχευση
• οι κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών (πλην ίσως της Ολλανδίας και της Αυστρίας) που θα τρέμουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των αγορών (των οποίων η όρεξη θα έχει ανοίξει από την ‘επιτυχημένη' επίθεση στο χρέος της Ελλάδας)
• οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας (χωρών με συνολικό χρέος πάνω από 400%)
• όλοι όσοι έχουν επενδύσει στο ευρώ, είτε σε περιουσιακά στοιχεία είτε ως μέσο συναλλαγής.
Στάση πληρωμών λοιπόν!
Τώρα!
Με χαμόγελο και αισιοδοξία!


image description tONI | Μαΐου 15, 2012 4:13 μ.μ. | Reply
πλάκα μας κάνεις έτσι;; ή εσύ ή ο κ. Βαρουφάκης.. γιατί σε άλλα παλιότερα άρθρα του ήταν κάθετα αντίθετος με την έξοδο από το ευρώ και τη χρεοκοπία. Γενικά η παραπάνω ανάλυση μπάζει από παντού. Από που να την πρωτοπιάσει κανείς.. Κ το κυριότερο... Για το έλλειμμα δεν μας λέει η παραπάνω ανάλυση. Πως θα πάει στο 3%. ΟΕΟ.. Δε θα γίνουν απολύσεις; δε θα πιαστούν οι φοροφυγάδες; δε θα καταργηθούν τα προνόμια των συντεχνιών;; απαντήστε επί της ουσίας ρε αντιμνημονιακοί.. κ αφήστε τα ευχολόγια.. όπως είπε και πιο πάνω κάποιος άλλος.. Παπανδρεϊσμός στο φουλ! Ο άτιμος κατάφερε και δηλητηρίασε τον τρόπο σκέψης ενός ολόκληρου λαού.. Απίστευτο..
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 5:08 μ.μ. | Reply
Αφού πλέον η ελευθέρια και η αυτοδιάθεση ενός λαού μετριέται με χρηματοοικονομικούς όρους και ο λαός το δέχεται, νομίζω πως δεν αξίζει καλύτερη τύχη...
image description tONI | Μαΐου 15, 2012 5:35 μ.μ. | Reply
Νομίζω το επιχείρημά σου είναι παραπλανητικό.. Για να είσαι ελεύθερος θα πρέπει να είσαι χρηματοοικονομικά ανεξάρτητος και αυτάρκης. Όταν ο λαός τόσα χρόνια δανειζόταν παραπάνω από ότι μπορούσε για να αυξήσει το επίπεδο της ποιότητας της διαβίωσής του, ο ίδιος επέλεξε να μπει σε μία περιπέτεια και σε περιορισμό της ελευθερίας του. Σήμερα ο ίδιος λαός θέλει το ίδιο αυξημένο επίπεδο ποιότητας διαβίωσης, θέλει να είναι ελεύθερος, θέλει να μην πληρώσει τα δάνεια που έχει πάρει, θέλει προφανώς να πάρει καινούρια δάνεια με το ίδιο παλιό προνομιακό επιτόκιο ώστε να κρατήσει το αυξημένο επίπεδο που είπα πιο πριν. Ο λαός όμως δυστυχώς δεν έχει μυαλό. Τα θέλει όλα δικά του και δεν ξέρει τι του γίνεται. Ο λαός άγεται και φέρεται από πολιτικάντηδες δεκαετίες τώρα. Πρώτα πασοκ και νδ, τώρα αλέξης και καμμένος.. Θλίψη...
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 6:17 μ.μ. | Reply
tONI χωρίς ίχνος κακίας, αλλά είσαι από αυτούς που οι απαντήσεις τους ουδόλως με ενδιαφέρουν.
Θα σε παρακαλούσα όμως , αν και εσύ δεν έχεις κακία απέναντι μου, να μην χαρακτηρίζεις αβασάνιστα παραπλανητική την σκέψη μου, γιατί περί σκέψης πρόκειται και όχι επιχειρήματος.
Επίσης αν έχεις την καλοσύνη, όταν αναφέρεσαι στον λαό, κομμάτι του οποίου είμαι και εγώ αν δεν έχεις κάποια αντίρηση, κάντο με μεγαλύτερη ευγένεια και όχι με αναφορές όπως ....Ο λαός όμως δυστυχώς δεν έχει μυαλό. Τα θέλει όλα δικά του και δεν ξέρει τι του γίνεται. ....
image description tONI | Μαΐου 15, 2012 7:54 μ.μ. | Reply
Τι να σου κάνω εγώ ρε φίλε όταν οι ενδείξεις είναι ακριβώς αυτές; Να σου πω ότι ο ελληνικός λαός είναι ο περιούσιος λαός;; Ο περιούσιος λαός που κατά 85% ψήφιζε πασοκ κ νδ και τώρα βγάζει την ουρά του απέξω από οποιαδήποτε αυτοκριτική; Για να μην μπω σε λοιπές λεπτομέρειες, θα σου πω το εξής. Στο taxheaven μπαίνω για να ενημερώνομαι. Καλώς ή κακώς το μάτι μου πέφτει σε απόψεις ατόμων που ουδόλως με ενδιαφέρει να τους αλλάξω γνώμη, αλλά από την άλλη μου φαίνονται παρανοϊκές! Ε κ άρχισα και γω την κόντρα. Δεν μπορεί να ακούγεται μόνο το δικό σας. Υπάρχει και η άλλη άποψη που από ότι βλέπω διατυπώνεται και από άλλους. Αλλά ρε κουφάλες, τουλάχιστον 2 μου έχετε πει εμμέσως πλην σαφώς να το βουλώσω, επειδή δεν σας αρέσουν οι απόψεις μου. Τίγκα αριστερισμός σου λέω.. Θα πάρετε το μετάλλιο του μεγάλου Στάλιν. Αλλά ρε μάγκες δεν παίζει να το βουλώσω.. Εδώ θα είμαι για να σας εκνευρίζω και να με εκνευρίζετε.. φιλικά..
image description dimi | Μαΐου 15, 2012 5:21 μ.μ. | Reply
εγω παντως τυγχανω προμηθευτης δημοσιου και καλουμαι να πληρωσω φορο και εκτακτη εισφορα ενω εχω ηδη καταβαλλει φπα για χρηματα που δεν εχω εισπραξει εδω κι ενα χρονο..αν τα χρωσταγα εγω δεν θα μου εβαζε εκπροθεσμο 1%..εγω γιατι να μην του βαλω?
image description FAFOUTIS | Μαΐου 15, 2012 7:37 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ κύριε αυτές οι συνομιλίες γίνονται για να γίνονται.Δεν βγαίνει νόημα,διότι ο καθένας έχει τις απόψεις του και όπως έλεγε και ο χότζας,όλοι έχουμε δίκιο.
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 6:20 μ.μ. | Reply
Ρε μπας και δεν είσαι ο tΟΝΙS αλλά ο ΑΝtONIS ?
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 6:56 μ.μ. | Reply
ούτε ξέρει ποιος είναι...
image description Ναι Σε Ολα | Μαΐου 15, 2012 6:40 μ.μ. | Reply
Πόσο ακόμα θα πρέπει να πληρώσει ο έλληνας πολίτης την διάσωση των ελληνικών τραπεζών??Οταν αυτοι δανείζαν ακόμα και αλβανούς που μαζεύαν ελιές
ας τα πληρώσουν τώρα μόνοι τους.Οταν η ΠΡΟΤΟΝΒΑΝΚ δάνειζε με αγύριστα τον ίδιο τους τον εαυτο,πρεπει πάλι να πληρώσει ο έλληνας το τραπέζι που φάγαν οι άλλοι.Οταν μου χρεώσουν στο λογαριασμο στην ταβέρνα και τον λογαριασμο των άλλων τραπεζιων δεν θα το πληρώσω.ΑΝ ήθελε το τραπεζικο σύστημα να είναι ισχυρό θα έπρεπε να σταθεί στα πόδια του και όχι στο σβέρκο μας
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 6:17 μ.μ. | Reply
«Απαγορευτικό» για σειρά κρατικών δαπανών... εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξασφαλιστούν κονδύλια για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Ιουλίου.............. Οι αποζημιώσεις των βουλευτών θα προπληρωθούν και αυτές????????? εγώ δεν έχω πληρωθεί για τις εργασίες Μαρτίου!!!!!!!!!!
image description POTEMKIN | Μαΐου 15, 2012 7:37 μ.μ. | Reply
ΤΙ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ? ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ....ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΑ ΤΖΙΠ, ΑΓΟΡΑ ΓΑΙΔΑΡΟΥ ΚΛΠ....ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.....!
image description Your Name | Μαΐου 16, 2012 12:58 μ.μ. | Reply
ΜΕ 300 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο