Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εντείνονται οι πιέσεις από την Ευρώπη. Ποιοι πιέζουν, τι λένε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ποιοι εκβιάζουν και ποιοι παίρνουν το μέρος των Ελλήνων.

Εντείνονται οι πιέσεις από την Ευρώπη . Ποιοι πιέζουν τι λένε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ποιοι εκβιάζουν και ποιοι παίρνουν το μέρος των Ελλήνων.

Ασφυκτική» η κατάσταση της οικονομίας διαμηνύει ο Παπαδήμος

Το δραματικό και ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η ελληνική οικονομία περιέγραψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
 
Ο κίνδυνος ραγδαίων αρνητικών εξελίξεων, ακόμη και πριν από τις ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, είναι πλέον ορατός, ενώ το οικονομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις πολιτικοοικονομικού χαρακτήρα, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα.
 
Όπως αναφέρει το Έθνος, ο κ. Παπαδήμος είχε χθες εκ νέου σφαιρική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, για τις σαφείς επισημάνσεις των εταίρων μας, για το ζήτημα του ξένου ομολόγου των 450 εκατ. ευρώ που λήγει την Τρίτη, για τα ταμειακά διαθέσιμα και βεβαίως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
 
Οι καλά γνωρίζοντες τα της οικονομικής τροχιάς προβλέπουν ότι εάν υπάρξει και υπέρβαση δαπανών, τότε αργά ή γρήγορα, θα επέλθει κατάρρευση.
 
Για τις 15 Μαΐου, η κυβέρνηση πρέπει να έχει λύση για το ζήτημα της αποπληρωμής ή μη και των συνεπειών της.
 
Πληροφορίες δεν αποκλείουν να ζητηθεί ενυπόγραφη εγγύηση από τους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων κατά σειρά εκλογής - κάτι που απαιτείται ως φαίνεται, για να δράσει σχετικά ο Φ. Σαχινίδης.
 
Ένα εξίσου τεράστιο ζήτημα είναι ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου θα συζητηθεί το θέμα των Σκοπίων αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
Πηγή 24h.gr

----------
Σκληρές προειδοποιήσεις ακόμη και για «έξοδο από το ευρώ»

Διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι το κλίμα για τη χώρα μας είναι χειρότερο από ποτέ

Νέο μπαράζ προειδοποιητικών δηλώσεων για το ενδεχόμενο άμεσης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σημειώθηκε χθες, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις διπλωματικών πηγών στις Βρυξέλλες ότι το κλίμα για τη χώρα μας είναι χειρότερο από ποτέ.
 
Για πρώτη φορά ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε ρητά τους έλληνες πολιτικούς ότι η χώρα μας ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, στην περίπτωση που δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών δημιουργήθηκαν προστατευτικοί μηχανισμοί με αποτέλεσμα η ευρωζώνη να έχει καταστεί πιο ανθεκτική στο σοκ μιας πιθανής αποχώρησης της Ελλάδας.
 
Επίσης, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες που έχουν Μνημόνιο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την εφαρμογή των προγραμμάτων.
 
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε χθες αιφνιδιαστικά ότι ακυρώνει την επίσκεψη του στην Αθήνα που ήταν προγραμματισμένη για τις 13-14 Μαΐου.

Πηγή 24h.gr

---------

 «Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας»
Σκληρή γλώσσα για το πρόγραμμα που ακολουθούν χώρες της Ευρωζώνης λόγω κρίσης, χρησιμοποίησε ο Ιταλός πρωθυπουργός,

«Οι τρεις χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία- παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Κάτι που δεν θα ευχόμουν ποτέ στην Ιταλία, διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες».
 
Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι.
 
«Είναι πολύ σημαντικό, και για μια χώρα ιδιαίτερα ανοικτή προς την παγκόσμια διάσταση, να διατηρήσει, οπωσδήποτε, μια αυτόνομη ικανότητα λήψης αποφάσεων», είπε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός, που αντικατέστησε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, προσθέτοντας: «Η Ιταλία, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε αποικία».

Πηγή 24h.gr
 
---------

Η Ευρώπη είναι ικανή να αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Βαρυσήμαντες δηλώσεις έκανε σήμερα ο Όλι Ρεν

Ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων, δήλωσε ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.
 
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Ρεν σημείωσε πως η Ευρώπη είναι περισσότερο ικανή να αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας απ’ ό,τι ήταν πριν από δύο χρόνια ενώ πρόσθεσε ότι οι συνέπειες για την ίδια τη χώρα θα ήταν χειρότερες απ’ ότι για την Ευρώπη στο σύνολό της.
 
Ο Ρεν τόνισε πως εξακολουθεί να πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ, ωστόσο θα πρέπει να διαλέξει εάν θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της ή όχι.

Πηγή 24h.gr

--------

«Είμαστε πρόθυμοι για ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα»

«Δεν υπάρχει εύκολο μονοπάτι για τη χώρα μας», δήλωσε ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε

Για την προθυμία της Γερμανίας να εξετάσει επιπρόσθετα μέτρα που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα μίλησε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν.
 
«Αν οι Έλληνες έχουν κάποια ιδέα για το τι να πράξουμε επιπλέον ώστε να προωθήσουμε την ανάπτυξη μπορούμε να το συζητήσουμε και να το εξετάσουμε», υπογράμμισε, σημειώνοντας «ότι σε τελική ανάλυση η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική και η οικονομία να αναπτυχθεί» δήλωσε ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε στη γερμανική εφημερίδα Welt.

«Αυτό προϋποθέτει να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα και οι θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις ειδάλλως η χώρα δεν έχει προοπτικές», συμπλήρωσε.
 
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει εύκολο μονοπάτι για τη χώρα και πλέον πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει τη δύναμη να αναδείξει τις πλειοψηφίες που χρειάζονται για αυτό το σκοπό.

Πηγή 24h.gr

--------

Γιούνκερ: Οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να «κουνούν το δάκτυλο» στους Έλληνες

Ο πρόεδρος του Eurogroup απέρριψε το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη

«Εάν η Αθήνα χρειάζεται χρόνο για το σχηματισμό κυβέρνησης, πρέπει να της τον δώσουμε», οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να «κουνούν το δάκτυλο στους Έλληνες, αλλά να τους αφήσουν να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν».
 
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να επέμβει «στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών κομμάτων».

 
Εξάλλου, ο πρόεδρος του Eurogroup απέρριψε το ενδεχόμενο της ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη, τονίζοντας πάντως πως «εξίσου άχρηστη λύση θα ήταν η πλήρης αναστροφή της Ελλάδας από το πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί», όμως είπε ότι δεν θα έβλεπε κατ' αρχήν αρνητικά να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων, κάτι που αν χρειαστεί θα έπρεπε να αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
«Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα εάν στην Ελλάδα δινόταν, για παράδειγμα, ένα έτος παραπάνω για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί, αλλά αυτό πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο... θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα αφού σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή 24h.gr


----------

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ «δείχνει» το 73% των Γερμανών


«Συνέχιση του προγράμματος λιτότητας ή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» επιθυμεί το 73% των Γερμανών αφού αυτή ήταν η απάντησή τους στο ερώτημα που έθεσε η εταιρεία ερευνών Toluna und Thoering Heer & Partner. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπηςης το 73% των ερωτηθέντων ...έδειξε στην Ελλάδα την πόρτα εξόδου από το ευρώ εφόσον δεν συνεχιστεί το πρόγραμμα λιτότητας.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, το 60% των Γερμανών αντιμετωπίζει τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα και τη Γαλλία ως σοβαρή απειλή για το ευρώ, ωστόσο το 50% θεωρεί ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν επαρκούν, αλλά θα πρέπει να συμπληρωθούν με στρατηγική ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.
 
Μόνο το 25% πιστεύει ότι εφαρμόζεται η σωστή πολιτική, αλλά εκείνοι που συμφωνούν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης να αναλαμβάνουν τα βάρη των χρεωμένων εταίρων τους φθάνουν το 30%.

Περισσότεροι, ωστόσο, από τους μισούς ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα προγράμματα λιτότητας έχουν επιβαρύνει υπερβολικά τους Έλληνες και δείχνουν κατανόηση για την οργή τους.
 
Πηγή Τα Νέα

---------

Η δεύτερη δόση στην Ελλάδα θα δοθεί μόνο με έκθεση της τρόικας»

Σαφές το μήνυμα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

Δεν θα αποδεσμευθεί η δεύτερη δόση του Ιουνίου για την Ελλάδα, ύψους 4 δισ. ευρώ, εάν δεν εγκριθεί από την τρόικα, όπως διεμήνυσε την Παρασκευή, το Βερολίνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάρτιν Κότχαους εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας είπε σύμφωνα με το Reuters: «Για την πληρωμή της προγραμματισμένης δεύτερης δόσης είναι φυσικά απαραίτητη η έκθεση της τρόικας».

Εν τω μεταξύ, ο οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης Μέρκελ Πίτερ Μπόφινγκερ είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιτρέψει στις υπερχρεωμένες χώρες μεγαλύτερη ευελιξία για την εξυγίανση των οικονομικών τους και να μην επιβάλλει «αποταμιεύσεις μέχρι θανάτου».

«Λειτουργούμε πάρα πολύ προ-κυκλικά, το πρόβλημα που έχουν οι υπερχρεωμένες χώρες είναι ότι αποταμιεύουν μέχρι θανάτου», δήλωσε ο κ Μπόφινγκερ, ένας εκ των πέντε σοφών της Γερμανίας και σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων της γερμανικής κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.
 
«Θα πρέπει να το σταματήσουμε αυτό, ακόμη και αν συνεπάγεται υψηλότερα ελλείμματα βραχυπρόθεσμα», τόνισε.
 
Ο κ. Μπόφινγκερ πρότεινε αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, όπου θα περιλαμβάνεται για παράδειγμα μείωση των στόχων για την ανεργία στους νέους.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι σε περίπτωση που παγώσουν οι δόσεις προς την Ελλάδα, θα υπάρχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις

--------

«Έξοδος από το Μνημόνιο ισούται με έξοδο από το ευρώ»

Ο Αλ. Αλαβάνος ζητά από την Αριστερά να μιλήσει ξεκάθαρα στο λαό


«Η Αριστερά οφείλει να πει στην κοινωνία πως έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με μια επώδυνη διαδικασία».

Αυτό αναφέρει σε άρθρο του ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σε άρθρο του στο Πρώτο Θέμα.
 
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Αλαβάνος, η Ελλάδα που ήταν στους νικητές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, γιατί ο Βενιζέλος διείδε την επιτυχία της Αγγλογαλλικής Συμμαχίας, έφτασε μετά λίγα μόλις χρόνια στη Μικρασιατική Καταστροφή γιατί έσφαλε ότι η στήριξή της θα συνεχίζονταν.

«Σε μια χώρα εξαρτημένη η σωστή ή λαθεμένη εκτίμηση για τις κατευθύνσεις και τα όρια των Μεγάλων Δυνάμεων (από τη δεξιά για να ευθυγραμμιστεί, την αριστερά για να εναντιωθεί) οδηγεί από τον θρίαμβο μέχρι την πανωλεθρία. Αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο σήμερα. Και με τον Ολάντ και τις προθέσεις του για ανάπτυξη και με ένα ''όχι'' των Ιρλανδών στο ευρωσύμφωνο, τα όρια τροποποίησης των όρων των δανείων είναι ελάχιστα και σε δευτερεύοντα σημεία, που δεν μπορούν να απαντήσουν στις άμεσες ανάγκες και στην κλιμακούμενη οργή του λαού. Δυνατότητα κατάργησης του μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός Ευρωζώνης. Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί να αποβεί μοιραία», σημειώνει.

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο άρθρο του, κάνει τρεις προτάσεις: Την παραμονή στο ευρώ και την αποδοχή των όρων της δανειακής Σύμβασης, την προετοιμασμένη έξοδό μας από το ευρώ που υποστηρίζει πως έχει προοπτικές και τέλος την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που θα δημιουργήσει πανικό, χάος και με ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, με άγνωστη έκβαση.

Πηγή newsbeast.gr

---------

Μετεκλογική «στάση πληρωμών» κήρυξαν στην Ελλάδα ξένοι Tour Operators

Σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς ομίλους έχουν στραφεί κορυφαίοι ξένοι Tour Operators ώστε να μάθουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τους για το μέλλον της Ελλάδας, προκειμένου να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις τόσο για τις συμφωνίες που θα κλείσουν με Έλληνες επιχειρηματίες όσο και για τους τουρίστες που θα προωθήσουν προς τη χώρα μας.


«Στάση πληρωμών» έχουν κηρύξει τις τελευταίες ημέρες ξένοι Tour Operator προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΗτΣ» τόσο ο κορυφαίος Tour Operator TUI όσο και άλλοι φορείς ανάλογου μεγέθους αλλά και μικρότεροι, μετά τις εκλογές, «πάγωσαν» ακόμα και προσυμφωνημένες πληρωμές προς τους Έλληνες ξενοδόχους και τις μετέθεσαν για τουλάχιστον 20 ημέρες αργότερα, προκειμένου να δουν τις πολιτικές εξελίξεις. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, ξένοι tour operators ανακαλούν συνεργάτες τους και «παγώνουν» συμβόλαια, μέχρις ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Το θέμα που «καίει» τους ξένους Tour Operators, αν και κανείς τους δεν θέλει να το θίγει επισήμως, έχει να κάνει με το γεγονός αν η Ελλάδα θα διατηρηθεί στην Ευρωζώνη ή όχι, δηλαδή αν θα καταβάλουν τα ποσά που έχουν συμφωνήσει με τους συνεργάτες τους στη χώρα μας σε ευρώ ή σε δραχμές... Πάντως, όπως και να εξελιχθεί το θέμα, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις βιώνουν ένα απίστευτο κλίμα αβεβαιότητας και βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε πως η ελληνική τουριστική βιομηχανία απασχολεί περισσότερους από 700.000 ανθρώπους, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν το «κενό».


Όσον αφορά στους ξένους τουρίστες το μόνο που αναζητούν είναι ασφάλεια και παρά τις όποιες προσπάθειες των φορέων η κακή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό δεν έχει αναστραφεί. Έτσι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι ξένοι Tour Operators να «οδηγήσουν» τους πελάτες τους σε πιο ήσυχα μέρη μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ελλάδα, τινάζοντας έτσι τον εγχώριο τουριστικό κλάδο στον αέρα... Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι κρατήσεις για την τουριστική περίοδο του 2012 είναι αισθητά μειωμένες καθώς η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τα δυσμενή σχόλια σε βάρος της χώρας μας, έχουν δημιουργήσει αρνητική εικόνα στο εξωτερικό. Ιδιαίτερα οι απεργίες και η αβεβαιότητα που υπάρχει στο πολιτικό πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς τις κρατήσεις και βεβαίως τις προκρατήσεις.

Θα πρέπει να ληφθεί επίσης, υπόψη η γενικότερη οικονομική κρίση που επηρεάζει τους Ευρωπαίους που αποτελούν τη βασική αγορά της Ελλάδας και αναμένεται να ταξιδέψουν λιγότερο.

Επιπλέον οι χώρες τις Β. Αφρικής μπαίνουν ξανά στην αγορά, δυναμικά, και αναμένεται να πάρουν ένα μεγάλο ποσοστό των παλιών τους αφίξεων.

Μείωση
Ειδικότερα τα στοιχεία για το πρώτο τετράμηνο του 2012, δείχνουν μείωση στις αφίξεις τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας μας, της τάξεως του 5,20%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει μείωση σχεδόν 12%. Όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών γενικότερα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, τον Ιανουάριο του 2012, μειώθηκαν κατά 2,8%, ενώ το Φεβρουάριο κατά 20,1%, σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν τον Ιανουάριο κατά 11,5%, ενώ το Φεβρουάριο, κατά 27,6%, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2011. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΟΒΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2012, η ζήτηση στα τουριστικά γραφεία είναι μειωμένη κατά 64%, μειωμένη κατά 73% για τους Έλληνες τουρίστες και 43% για τους ξένους.

Ο κύκλος εργασιών των τουριστικών γραφείων, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, είναι μειωμένος κατά 67%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο κύκλος εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών γραφείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφών δραστηριοτήτων, παρουσιάζει σημαντική μείωση τα τελευταία χρόνια και μάλιστα το 2011, η μείωση στον κύκλο εργασιών των τουριστικών γραφείων, έφτασε το 35,3%.Ο πρόεδρος του HATTA κ. Γιώργος Τελώνης μιλώντας στην «ΗτΣ» τόνισε μεταξύ άλλων πως ο ελληνικός τουρισμός έχει ατελείωτες δυνατότητες και το ρεκόρ των 16 εκατ. επισκεπτών διαμορφώθηκε εν μέσω μιας κάκιστης εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, κινητοποιήσεων, επεισοδίων και καταλήψεων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τελώνης: «Με τις υπάρχουσες υποδομές ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 20 εκατ. επισκέπτες αρκεί να σταματήσουν οι αντιξοότητες και να αλλάξει η εικόνα της χώρα μας στο εξωτερικό μέσω στοχευμένης προβολής της με ελάχιστα χρήματα. Στον τουρισμό το προϊόν της Ελλάδας είναι τόσο δυνατό αρκεί να σταματήσουμε να είμαστε αυτοκαταστροφικοί!».

Νέα κυβέρνηση
Ο πρόεδρος του HATTA επίσης τόνισε πως απαιτείται, άμεσα, συγκρότηση νέας κυβέρνησης, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σταθερότητα καθώς όποια κράτηση ή συμβόλαιο χάνεται δεν γυρίζει! Ο παράγοντας που θα επηρεάσει τα τελικά νούμερα του τουρισμού το 2012, είναι η ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας μας που επηρεάζει την εικόνα της στο εξωτερικό. Η πολιτική θεωρήσεων αδειών εισόδου στη χώρα μας και οι τιμές των πακέτων, δηλαδή η διαδικασία έκδοσης Visa Schengen από τα ελληνικά προξενεία και η μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο των τουριστικών υπηρεσιών, μπορούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας.


Πηγή Ημερησία

---------
 

Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα διέλυε την Ευρωζώνη «σαν χάρτινο πύργο»

«Αν εξέλθει του κοινού νομίσματος, η κερδοσκοπία, αφού καταβροχθίσει την Αθήνα, θα συνεχίσει να πεινάει», τονίζει ο Ρομάνο Πρόντ


«Αν η Ελλάδα βγει από το Ευρώ και άλλες χώρες θα αρχίσουν να καταρρέουν ως χάρτινος πύργος, υπό τα χτυπήματα της κερδοσκοπίας», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε συνέδριο που οργανώθηκε στην Φλωρεντία.
 
Σύμφωνα με τον Πρόντι, «η Ευρώπη γεννήθηκε με βάση την αλληλεγγύη, για να λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα όλων. Το να εγκαταλειφθεί η ενότητα είναι μια τεράστια οπισθοχώρηση».
 
«Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, σίγουρα πολύ λίγο. Αν όμως εξέλθει του κοινού νομίσματος, η κερδοσκοπία, αφού καταβροχθίσει την Αθήνα, θα συνεχίσει να πεινάει: θα φτάσει στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στην συνέχεια στην Ιταλία και στην Γαλλία», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.

Τέλος, σε ότι αφορά την προσωπική του εμπειρία ως επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Ρομάνο Πρόντι, αφού αναγνώρισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της», υπογράμμισε :

«΄Οντως η χώρα αυτή παραποίησε τα στοιχεία της δημόσιας οικονομίας της, αλλά και οι Γάλλοι με τους Γερμανούς το επέτρεψαν. Όταν ήμουν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους έλεγα ότι πρέπει να χτίσουμε ένα σύστημα ελέγχου. Και εκείνοι απαντούσαν: ούτε κατά διάνοια».
 
 Πηγή 24h.gr
 
 
------------
 
 Το Der Spiegel «αποχαιρετά» την Ελλάδα από το ευρώ

Με πρωτοσέλιδο την Ελλάδα κυκλοφορεί το αυριανό τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel με τίτλο «Αντίο Ακρόπολη» και υπότιτλο «γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη», με αφορμή το ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και την εμφανή αδυναμία και απροθυμία εφαρμογής των σκληρών μέτρων λιτότητας.
 
Σε συνέχεια των δηλώσεων Σόιμπλε και Βεστερβέλε οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως επιθυμούν την Ελλάδα την ευρωζώνη, αλλά πως το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται από του ίδιους τους Έλληνες, το γνωστό περιοδικό θεωρεί δεδομένη την έξοδό μας από την Νομισματική (τουλάχιστον) Ένωση.
 
Την ίδια στιγμή το γερμανικό περιοδικό στην online έκδοσή του υποστηρίζει πως σύμφωνα με επίσημες πηγές από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών η Γερμανία θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο ακόμα και μετά την έξοδό μας από το ευρώ με σκοπό να μετριάσει τις συνέπειες που θα έχει η έξοδός μας από το κοινό νόμισμα σε άλλες χώρες.
 
Πηγή 24h.gr
 
------------
 
 «Δώστε κι άλλο χρόνο στην Ελλάδα»

Ο Βέλγος πρωθυπουργός τονίζει ότι «οι Ευρωπαίοι, πρέπει να αποφύγουμε να δώσουμε οποιαδήποτε συμβουλή»

«Η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Τα κόμματα πρέπει να σχηματίσουν μόνα τους κυβέρνηση. Εμείς, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να αποφύγουμε να δώσουμε οποιαδήποτε συμβουλή».
 
Αυτό υποστηρίζει ο Βέλγος πρωθυπουργός Ελιο ντι Ρούπο σε συνέντευξή στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
 
«Πιστέψαμε ότι η Ελλάδα ήταν στο σωστό δρόμο για να βγει από την κρίση με τη βοήθειά μας και με μια μεταβατική κυβέρνηση και τώρα οι πολίτες τα τιμώρησαν όλα αυτά με την ψήφο τους, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για ολόκληρη την ευρωζώνη», προσθέτει ο Βέλγος πρωθυπουργός.

 
Τέλος, στη συνέντευξη που δημοσιεύεται αύριο, Δευτέρα, ο κ. ντι Ρούπιο επεσήμανε ότι η Ελλάδα, αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πολιτική της ζωή και τη σταθερότητα στη χώρα, χρειάζεται χρόνο. «Δείτε τη Γερμανία, δύο κόμματα διαπραγματεύτηκαν το σχηματισμό κυβέρνησης. Στο Βέλγιο ήταν έξι. Και στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον τρία κόμματα, χρειάζεται χρόνος. Πρέπει να τους δώσουμε χρόνο», επεξηγεί.
 
Πηγή 24h.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 14, 2012 3:39 π.μ. | Reply
Η μπανανία οδηγείται σε νέες εκλογές, και οι πιθήκοι της Ευρώπης αδημονούν, να φάνε τσάμπα και τις τελευταίες της μπανάνες. Οι δε καρπαζοεισπράκτορες της μπανανίας, επιθυμούν να ενώσουν τον σβέρκο τους ,ώστε να μοιραστούν τις επόμενες καρπαζιές των ευρωπιθήκων, άρα και την ευθύνη τους. Τα 35 -40 χρόνια που προηγήθηκαν και το φαγοπότι που έλαβε μέρος , από άσπονδους εχθρούς - συνδαιτυμόνες, επιχειρείται "μονοβδομαδιάς¨ να λησμονηθεί, και οι άσπονδοι εχθροί ,νυν καρπαζοεισπράκτορες, ανταλλάσουν "σοφές" κουβέντες για την σωτηρία "αυτού του τόπου" και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ,σε όποιον αρνείται , την πολλοστή ¨σωτηρία" επέμβασή τους. {για να μην τους βρίσω λοιπόν ή φτύσω ή όποια ανάγκη μου έρχεται πρώτη, να αναφωνήσω με όλη μου την σοβαρότητα αυτό το πετυχημένο του Γεωργίου ,ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΣΕΙΣ}.
Υστερόγραφο. Υποψιάζομαι ότι μας λογαριάζουν για ασύλληπτα και χαρούμενα ζόμπι.
image description Your Name | Μαΐου 14, 2012 9:17 π.μ. | Reply
η αριστερά έκανε για άλλη μια φορά το χρέος της να διαλύσει τα πάντα όπως και κάθε καλοκαίρι κλείνοντας τα λιμάνια και διώχνοντας τα κρουαζιερόπλοια για άλλες παραλίες.... μέχρι και ο Αλαβάνος σε αδειάζει πλεονέκτη Τσίπρα! Συνεχίστε να πετάτε ανεξέλεγκτα μακακίες του τύπου "θα χρησιμοποιήσουμε τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστηκότητα" και θα μείνετε στην ιστορία ως η πιο καταστροφική πολιτική παρέμβαση του τόπου! Από αυτά φαίνεται ότι δεν έχετε κανένα οργανομένο σχέδιο σωτηρίας και είστε μόνο λαϊκίστικη στείρα αντιπολίτευση! Λυπάμαι για την πατρίδα μου..
image description Your Name | Μαΐου 14, 2012 10:27 π.μ. | Reply
είσαι άνθρωπος ??

ουγκ..
image description Your Name | Μαΐου 14, 2012 2:23 μ.μ. | Reply
ΝΔ -ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ έχουν 168.
ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί "κολλήσατε" στην ανοχή του Τσίπρα. Μήπως θέλετε ΣΥΝΕΝΟΧΗ για να συνεχίσετε το γκρέμισμα;

Σε πληροφορώ ότι ούτε ο Καμμένος ούτε ο Τσίπρας πήραν εντολή από το λαό για να ξεπουληθούν αμέσως μετά.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ!!!! ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ!!!
Παράγραφος 4 άρθρο 11 του μνημονίου: ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!! Ξυπνήστε ρε γιατί η ιστορία θα σας αναφέρει ως ανθέλληνες γερμανοτσολιάδες!
image description stauros | Μαΐου 14, 2012 9:26 π.μ. | Reply
γιατι το λενε συνεχεια και δεν το κανουν αλλα καθε φορα μας εκβιαζουν για να μας δωσουν το αχρηστο δανειο. νομιζω οτι τους τσουζει αρκετα αν θα παραμεινουμε η αν φυγουμε απο την ΕΥΡΩΠΗ. Ξερουνε πολυ καλα οτι ειναι ντομινο η αποχωρηση μιας χωρας απο την ευρωζωνη. αλλα ειμαστε τοσο αφελης και φοβιτσιαρηδες που θα ξανασκυψουμε το κεφαλι
image description tONI | Μαΐου 14, 2012 10:41 π.μ. | Reply
Γεια σου ρε Θαρραλέε Σταύρο! Ρε φίλε.. τη ζωή μας κορώνα γράμματα θα παίζουμε; υποθέτοντας ότι τους τσούζει αρκετά για να μας αφήσουν να φύγουμε; Κ δηλαδή τι νομίζεις; Ότι αιωνίως θα πληρώνουν τα δικά μας τα γαμησιάτικα; κάποια στιγμή αν δε συμμορφώσουμε τα οικονομικά μας θα μας στείλουν στον αγύριστο. Δεν είναι φιλάνθρωποι.. όπως φιλάνθρωποι δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς δε, όχι μόνο δεν είμαστε φιλάνθρωποι με άλλα φτωχότερα κράτη, αλλά και το ίδιο το δικό μας το κράτος το μαμάμε καθημερινά! Αυτό θα πει ελληνική μαγκιά...
image description Your Name | Μαΐου 14, 2012 10:23 π.μ. | Reply
ΛΑΜΟΓΙΑ
image description Your Name | Μαΐου 14, 2012 11:38 π.μ. | Reply
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ.ΠΛΗΡΩΝΩ 4Ε ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΑ 3Ε ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΠΛΗΡΩΝΩ 30Ε ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΑ 20Ε ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΠΛΗΡΩΝΩ1000Ε ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜ. ΤΑ 800ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ,ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΖΩ 2500 ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ 1600 ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,ΔΙΟΔΙΑ,ΤΕΛΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ,ΦΠΑ 23%,ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΤΛ.ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΖΩ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΑΠΛΑΣΤΗΣ.ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ .
image description stauros | Μαΐου 14, 2012 12:29 μ.μ. | Reply
γιατι toni απο τα λεφτα που μας δινουν εχεις δει εσυ καμμια διαφορα στην τσεπη σου προς τα απανω. ΟΧΙ τοτε γιατι μας νοιαζει τοσο πολυ αν φυγουμε η αν δεν φυγουμε τι φιβιμαστε μηπως βρεθουμε ανεργοι, δεν εχουμε να φαμε η μηπως δεν σπουδασουν τα παιδια μας. και η ΓΕΡΜΑΝΙΑ μη φοβασαι τα λεφτα της τα παιρνει απο εμας. δεν εχει ψασει ουτε σεντς
image description tONI | Μαΐου 14, 2012 1:59 μ.μ. | Reply
Καλά σοβαρά μιλάς;; Δε με νοιάζει για τη Γερμανία φίλε.. για την Ελλαδίτσα με νοιάζει. Θα καταστραφούμε μόλις βγούμε από την Ευρωζώνη.. Ξέχνα αυτά που ήξερες για πολλά πολλά χρόνια.. Κ όταν θα γίνει αυτό, κοίτα στα μάτια τα ανιψάκια και τα παιδάκια σου και ομολόγησε ότι εσύ το προκάλεσες. ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΞΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ!!
image description Your Name | Μαΐου 14, 2012 1:54 μ.μ. | Reply
άσε μας ρε toni..τι σου τάξανε τα κομματόσκυλα πάλι και σέρνεσαι ανάμεσά μας ?? κόψε την προπαγάνδα, καταντάς γραφικός και επικίνδυνος σαν αυτούς που τόσα χρόνια μας κυβερνάνε..
image description Ναι Σε Ολα | Μαΐου 14, 2012 1:57 μ.μ. | Reply
Οταν τα παιδιά σου και τα ανηψάκια σου σε ρωτούν περπατοντας στο δρόμο ποιος εχει κανει αυτη την τεραστια επιτυχια με τα καταστήματα ``ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ``
και ειναι συνεχως το ένα διπλα στο άλλο να τα στείλεις στον τόνι να τα δωσει μια απαντηση κοιτώντας τα στα μάτια .Και οτι αυτοι που ανέλαβαν αυτο το δύσκολο μαρκετιγκ πρέπει να συνεχισουν το έργο τους αλλιως καταστρεφομαστε.
image description tONI | Μαΐου 14, 2012 1:09 μ.μ. | Reply
καλά ok. άρχισε ο αριστερός φασισμός τώρα..
image description tONI | Μαΐου 14, 2012 1:38 μ.μ. | Reply
Το ότι τα καταστήματα έχουν το "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ" είναι πολύ λογικό, όταν το 85% των Ελλήνων για 30 χρόνια ψήφιζε πασοκ, νδ που αύξαναν το χρέος για να τους κάνουν τα χατίρια. Οδηγηθήκαμε σε οικονομικό κραχ, όπως ήταν αναμενόμενο, κ τώρα μας κρατάν στη ζωή με αναπνευστήρα οι Ευρωπαίοι. Κ τα ρίχνουμε σε αυτούς. Σαφώς και αυτοί έχουν ένα μερίδιο ευθύνης, σαφώς και το μνημόνιο έχει κάποιες άδικες διατάξεις, αλλά εσείς τα ισοπεδώνετε όλα!Εγώ τα παιδάκια μπορώ να τα κοιτάξω στα μάτια, γιατί πασοκ κ νδ δεν έχω ψηφίσει.. Εσείς μπορείτε;; Εσείς εαν βγάλετε τον αναπνευστήρα από τον ασθενή, θα μπορείτε να κοιτάτε τα παιδάκια στα μάτια; Τι θα τους πείτε; Επειδή δε μπορούσαμε να ζήσουμε με 700 € αποφασίσαμε να ζήσουμε "περήφανοι" με 500.000 δρχ = 200 € ??? Ότι επειδή δε θέλαμε να πουλήσουμε τη ΔΕΠΑ με 1 δις €, την πουλήσαμε με 10 δις δρχ = 0,5 δις €;;

ΥΓ: το σχόλιο για τον αριστερό φασισμό δεν πήγαινε στον "Ναι σε όλα"
image description Your Name | Μαΐου 14, 2012 2:02 μ.μ. | Reply
άσε τα παιδάκια ήσυχα..τα δικά σου πάντως τα λυπάμαι, είτε τα κοιτάς είτε δεν τα κοιτάς στα μάτια...
image description tONI | Μαΐου 14, 2012 2:34 μ.μ. | Reply
με αποστόμωσες. Τρομερό το επιχείρημά σου.. εύγε! έχεις βγάλει τη σχολή λαϊκισμού του Τσίπρα; ή τη χουντική σχολή της Αλέκας; Θέλω και εγώ να βελτιώσω τις ικανότητές μου στη ρητορική...
image description Your Name | Μαΐου 14, 2012 2:25 μ.μ. | Reply
ρητορική σε τετράποδα ? όχι μάγκα μόνο ουστ σου ταιριάζουν..
image description tONI | Μαΐου 14, 2012 2:21 μ.μ. | Reply
Φέρε τα κνατ να με διώξουν.. φασιστάκο..
image description anna | Μαΐου 14, 2012 3:37 μ.μ. | Reply
αριστερος φασισμος, κνατ, συριζα, κκε...όλα τα σφάζεις όλα τα μαχαιρώνεις...απλά σκεπτόμαστε διαφορετικά, γιατί κράζεις έτσι ?
image description tONI | Μαΐου 14, 2012 3:38 μ.μ. | Reply
anna το σχόλιο αριστερός φασισμός πάει σε αυτούς τους "αριστερούς" που όταν δεν είσαι μαζί τους, είσαι κομματόσκυλο ή δεξιός ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Σε αυτούς που βρίζουν τους χρυσαυγίτες, αλλά και αυτοί είναι παρόμοιοι από την άλλη πλευρά. Τώρα αν πάνω στην αγωνία μου και στη θέλησή μου να αντικρούσω απόψεις που κατά τη γνώμη μου είναι παράλογες και οδηγούν στη διαμόρφωση μιας καταστροφικής κατάστασης, κάνω και κάποια άδικη γενίκευση συγχώρα με..
image description stauros | Μαΐου 14, 2012 1:33 μ.μ. | Reply
ο βρεγμενος τη βροχη δεν τη φοβαται.
image description stauros | Μαΐου 14, 2012 1:36 μ.μ. | Reply
δυστυχως και τωρα κοιταω τα παιδια μου στα ματια και οταν με ρωτουν μαμα τι θα βρουμε απο εσας εγω τι να απαντησω ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ Η ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
image description stauros | Μαΐου 14, 2012 1:56 μ.μ. | Reply
μπορειτε να μου πειτε πως θα εισπραξω τα χρηματα που μου χρωστουν και εχω πληρωσει ΦΠΑ απο την τσεπη μου
image description ASMANIDIS | Μαΐου 14, 2012 2:25 μ.μ. | Reply
τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους...
παίρνεις δάνειο κ σκληρά μέτρα για να επιζήσεις οικονομικά σαν κράτος...
κόβεις μισθούς, συντάξεις, δεν πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου, βάζεις ένα σωρό φόρους...
η συνταγή δεν πετυχαίνει...ξαναπαίρνεις δάνειο κ σκληρά μέτρα...
ξαναμειώνεις μισθούς , συντάξεις, συνεχίζεις να μην πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου κ ξαναβάζεις ένα σωρό φόρους...
πάλι αποτυχαίνει η συνταγή μνημονίου...οπότε προσπαθείς να ξαναπάρεις δάνειο τάζοντας πάλι επαχθεί μέτρα, πάλι μειώσεις συντάξεων, πάλι μειώσεις μισθών, πάλι φόρους κτλ...
να μην κουράζω , η συνέχεια είναι γνωστή...
αν αυτό δεν είναι πορεία προς χρεωκοπία τότε τι είναι???
όταν οι μισθοί φτάσουν στον πάτο,θα έχεις ξεπουλήσει την πατρίδα σου, όταν η ανεργία φτάσει στον Θεό, κ θα έχεις κάνει πλούσιους όλους τους υπολοίπους...θα βρεθείς καταχρεωμένος, μπατίρης, λεηλατημένος, κορόιδο, κ μαζί με τις υπόλοιπες μικρές οικονομικά χώρες, θα βρεις την πόρτα της εξόδου από την Ευρώπη, αφού έχουν προλάβει να διαχειριστούν την οποιαδήποτε κρίση οι "μεγάλοι" κ θα σε ρίξουν στην Β κατηγορία ευρώπης...μόνο σου να τα βγάλεις πέρα....
αυτό είναι συνταγή...αφαίμαξη ενός κράτους κ μετά τον μπούλο...
image description ASMANIDIS | Μαΐου 14, 2012 2:26 μ.μ. | Reply
κ μην ανησυχείτε για τις οποιαδήποτε καταθέσεις έχουμε στην τράπεζα....
πριν 3 χρόνια είχες πχ 5000.....φροντίσαν σε 2 χρόνια να σου φάνε με φόρους που δεν μπόρεσες να καλύψεις με το εισόδημα σου τα 3000 ευρώ...έμειναν άλλα
2000 για να καλύψεις τους υπόλοιπους φόρους...οπότε μέχρι το τέλος του χρόνου πάνε κ αυτά...
οπότε σου φάγαν τα λεφτά οι ευρωπαίοι...γιατί στην ουσία εκεί πηγαίνουν...
τέρμα κ το θέμα ανησυχίας για τις καταθέσεις...
image description KG1981 | Μαΐου 14, 2012 2:39 μ.μ. | Reply
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που δυστυχώς δεν έχουν να χάσουν τίποτα πλέον!!! Υπάρχει κόσμος άνεργος που περναει πολύ δύσκολα και άλλοι περισσότεροι ακόμη που δουλέυουν και δεν πληρώνονται. Και υπάρχουν επίσης πολλοί νέοι που δεν κατάφεραν να δουλέψουν ποτέ και εγκαταλείπουν τη χώρα άρον άρον για ένα καλύτερο μέλλον. Και μία χώρα που δεν επενδύει στα νιάτα της και στους νέους επιστήμονες του, κάθε άλλο παρά ένα ευοίωνο μέλλον δεν έχει!!!
image description tONI | Μαΐου 14, 2012 2:02 μ.μ. | Reply
Αυτοί που είναι εκεί έξω και δεν έχουν να χάσουν τίποτα πλέον, χρειάζονται στήριξη. Όχι διάλυση. Και η στήριξη θα προέλθει, όταν κοπούν τα άδικα προνόμια και παροχές σε όλους τους ευνοημένους του σάπιου συστήματος, οι οποίοι κρύβονται πίσω από τους αδικημένους του συστήματος και σκούζουν. Όπου ευνοημένοι βάλετε όποιον εσείς θέλετε.. πχ. συμβολαιογράφους, φοροφυγάδες, μεγαλοδικηγόρους, μεγαλομηχανικούς, πολιτικούς, δημοσίους υπαλλήλους που μπήκαν με μέσο και τα ξύνουν κ πολλούς άλλους..
image description Your Name | Μαΐου 14, 2012 3:34 μ.μ. | Reply
ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΤΙ. Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΛΕΟΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
image description Κακεντρεχής | Μαΐου 14, 2012 2:33 μ.μ. | Reply
Αμπελοφασουλοσοφίας το ανάγνωσμα και επι παντός του επιστητού ξερόλες
image description ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ | Μαΐου 14, 2012 3:50 μ.μ. | Reply
Εργαζόμενοι - Απολυμένοι & Ανεργοι

ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ή
-ΑΡΙΣΤΕΡΗ
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΥΣΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΥΠΕΡ ΜΑΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ( εμείς)
Ο ΛΑΟΣ (η πλειοψηφία),

ΑΥΤΟΙ ( οι πλούσιοι )
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ( γιατί πέρασαν οι εποχές τώρα πια, είναι αλλοι καιροί)
ΝΑ ΜΑ ΔΩΣΟΥΝ
ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ ( αν σκεφτόμαστε: ότι πάρουμε, καλό είναι κι αυτό!)
MONO ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Με ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑ
ΠΑΝΤΟΥ!

«Ο κόμπος φτάνει στο χτένι»
image description Your Name | Μαΐου 14, 2012 6:09 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΕΥΤΕΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
image description fani | Μαΐου 14, 2012 8:55 μ.μ. | Reply
Βρε ΣΥΡΙΖΑδες, τόση ώρα διαβάζω & προσπαθώ να θυμιθώ που έχω τα lexotanil . Στην Ελλάδα της δραχμής, με ακόμα μεγαλύτερο Δημόσιο τομέα (χα χα χααααααα) κι άλλες κρατικές επιχειρήσεις γιατί αυτές που έχουμε είναι κερδοφόρες, (λεφτά έχουμε να τα πληρώσουμε), φόρους δεν θα έχουμε (γιατί σιγά ποιός θα πληρώνει?? ούτε και τα δανεικά σκοπεύουμε να πληρώσουμε γιατί είμαστε και μάγκες) εμείς σαν κλάδος δεν θα υπάρχουμε γιατί απλά κανείς δεν μας θεωρεί αναγκαίους. Τι ακριβώς λέτε??
Είναι εύκολο να πετάξει κανείς τον ξένο κόπο, να πετάξουμε και τον δικό μας???
image description MINA | Μαΐου 14, 2012 9:58 μ.μ. | Reply
NOMIZΩ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ. ΓΙΑ ΝΑ "ΚΑΝΕΙΣ ΤΑΜΕΙΟ" ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ.ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΟΥ ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΟΥ .ΑΛΗΘΕΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ? ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ?
ΔΕΝ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΣΤΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ? ΔΕΝ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ? ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ, ΕΙΜΑ;ΣΤΕ ΥΠΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟΙ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ? ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΕΝΑΡΞΕΙΣ ΚΑΤ ΑΝΑΛΟΓΙΑ. ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ...ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.
ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ......
image description ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ | Μαΐου 15, 2012 9:07 π.μ. | Reply
ΕΠΙΜΕΝΩ !!!!!!!Αμπελοφασουλοσοφίας το ανάγνωσμα και επι παντός του επιστητού ξερόλες.
και προσθέτω
Επαναστάτες της πλάκας
κατι σαν τους ΓΕΝΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΡΑΝΚΑΛΕΟΝΕ
Αλήθεια πόσοι απο σας έχετε δανείσει και δεν θέλετε να σας τα επιστρέψουν ?
image description 1951 | Μαΐου 15, 2012 10:15 π.μ. | Reply
Εισαι οντως κακεντρεχης.Και ακου, δεν εχουμε περισσευμα για να δανειζουμε.Αλλα και αν ειχαμε πως θα σου φαινοταν να παιρνεις 7 φορες το κεφαλαιο στο ονομα τηςεξυπητερησης ? Αποτελεσμα εσυ θα ζουσες και μεις θα πεθαιναμε !!!
image description ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ | Μαΐου 15, 2012 3:22 μ.μ. | Reply
Πράγματι είμαι
Τι άλλο μπορεί να είναι κανείς με τόσες σαχλαμάρες που διαβάζει
Το 7 φορές το έχεις ελέγξει
image description Your Name | Μαΐου 15, 2012 2:06 μ.μ. | Reply
ΤΟΝΙ...........ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο