Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Καταγγέλθηκε και η κλαδική σύμβαση των ασφαλιστικών

Καταγγέλθηκε και η κλαδική σύμβαση των ασφαλιστικών

Πρόσκληση για την επαναδιαπραγμάτευση των μισθών και των επιδομάτων των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες που είναι θυγατρικές τραπεζών απέστειλε χθες η εργοδοτική πλευρά καταγγέλλοντας την κλαδική σύμβαση εργασίας. Πρόωρη καταγγελία συμβάσεων έχει γίνει και σε άλλους κλάδους (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, ξένων αεροπορικών εταιρειών, πολυκαταστημάτων, ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ιδιωτικών κλινικών κ.ά.) σε 54 κλάδους εφαρμόζονται ήδη ατομικές συμβάσεις (που μπορούν να τροποποιούνται) και σε άλλους 10 κλάδους (μεσίτες ασφαλειών, βιβλιοπωλεία, γεωργικών συνεταιρισμών, γεωτεχνικών, υπαλλήλων γραφείων βιομηχανίας - βιοτεχνίας, περιοδευόντων πωλητών, καθαριστριών βιομηχανιών, τεχνολόγων τροφίμων, χειριστών ανυψωτικών μηχανημάτων και χειριστών ηλ. υπολογιστών βιομηχανίας - βιοτεχνίας) ανοίγει ο δρόμος από τις 14 Μαΐου και μετά για περικοπές, λόγω μη υπογραφής νέων συμβάσεων, καθώς ο νόμος προβλέπει τη διατήρηση των κλαδικών μισθών και μόνο τεσσάρων επιδομάτων (προϋπηρεσίας, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας).

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Μαΐου 11, 2012 6:38 μ.μ. | Reply
Σήμερα καταγγέλθηκε και η ΣΣΕ του Επισιτισμού.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο