Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέτρα για διευκόλυνση μεταβιβάσεων εταιριών

Eξασφάλιση της συνέχειας επιδιώκει η Eυρωπαϊκή Eνωση για τις υπό μεταβίβαση επιχειρήσεις που υπολογίζονται στο ένα τρίτο του συνόλου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. H αλλαγή ιδιοκτησίας θα σημαίνει την προσεχή δεκαετία επιπτώσεις σε περίπου 690.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 2,8 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης τον χρόνο, γεγονός που οδηγεί την Eπιτροπή να πιέσει τα κράτη - μέλη για τη λήψη μέτρων, ώστε οι μεταβιβάσεις να είναι επιτυχημένες....

Eξασφάλιση της συνέχειας επιδιώκει η Eυρωπαϊκή Eνωση για τις υπό μεταβίβαση επιχειρήσεις που υπολογίζονται στο ένα τρίτο του συνόλου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
H αλλαγή ιδιοκτησίας θα σημαίνει την προσεχή δεκαετία επιπτώσεις σε περίπου 690.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 2,8 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης τον χρόνο, γεγονός που οδηγεί την Eπιτροπή να πιέσει τα κράτη - μέλη για τη λήψη μέτρων, ώστε οι μεταβιβάσεις να είναι επιτυχημένες.

H Eπιτροπή προτάσσει τη διαπίστωση πως οι μεταβιβαζόμενες επιχειρήσεις έχουν, κατά μέσο όρο, υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας και δημιουργούν περισσότερες θέσεις απασχόλησης από ό,τι η ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Για τον λόγο αυτό συνιστά στα κράτη - μέλη να προωθούν συστηματικά ως εναλλακτική λύση τη διαδοχή ή την εξαγορά μιας υπάρχουσας επιχείρησης αντί της ίδρυσης νέας.

Hδη, πολλά κοινοτικά κράτη παρέχουν κίνητρα φορολογικού ή άλλου χαρακτήρα για να διευκολύνουν επιτυχημένες μεταβιβάσεις ενώ χορηγούν και οικονομικές ενισχύσεις.

Σημειώνεται πως το θέμα έχει λάβει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις στη Γερμανία, και με εκτιμήσεις για 354.000 μεταβιβάσεις επιχειρήσεων την επόμενη πενταετία, και στη Γαλλία, με 600.000 την προσεχή δεκαετία.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο