Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τι ακριβώς είπε ο Στρατούλης για τις καταθέσεις των πολιτών

Σας μεταφέρουμε το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στο capital.gr.


----
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πρωτοφανή διαστρέβλωση των δηλώσεων του κ. Δημήτρη Στρατούλη για το θέμα των καταθέσεων. Προς αποκατάσταση της αλήθειας το Capital.gr δημοσιεύει το κείμενο της απομαγνητοφώνησης της συνέντευξης που έδωσε χθες ο Στρατούλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Στρατούλης ερωτάται δυο φορές αν θα πάρει τα χρήματα από τις καταθέσεις για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη (μια από τον κ. Ευαγγελάτο και μια από τον κ. Παπαδημητρίου). Οι δυο δημοσιογράφοι του μετέφεραν ακριβώς τον τίτλο που είχε χθες το Capital.gr. Ο κ. Στρατούλης όμως δεν αντέδρασε στο παραμικρό.
Λυπούμαστε αν ένα κόμμα που προσδοκά να βρίσκεται αύριο στην εξουσία διαστρεβλώνει με τόσο ωμό τρόπο την πραγματικότητα. Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν όλη τη συνέντευξη και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Η αλήθεια είναι πάντα σεβαστή, ακόμη κι όταν αυτή δεν μας αρέσει.

ΣΚΑΙ 8/5

Ευαγγελάτος: Συγχαρητήρια για την εκλογή σας

Στρατούλης: Γειά και χαρά, ευχαριστώ, πάντως δεν έκανα τέτοια δήλωση, η συνέντευξή μου..

Ευαγγελάτος: Δεν είπα τι δήλωση κάνατε, μη βιάζεστε να με διαψεύσετε

Στρατούλης: Όχι δεν σας διαψεύδω, αλίμονο

Ευαγγελάτος: Θα καλησπερίσω και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου που είναι εδώ για να συζητήσουμε για όλα αυτά. Ο κ. Στρατούλης μίλησε στο ΒΗΜΑ FM και μίλησε για τις τραπεζικές καταθέσεις. Μπορούμε να ακούσουμε πρώτα ακριβώς τι είπατε και μετά να συζητήσουμε επί του συγκεκριμένου για να μην έχουμε υποθέσεις. Ας ακούσουμε λοιπόν τι είπε ο κ. Στρατούλης σήμερα το μεσημέρι.

(Ηχητικό από BHMA FM)

Ευαγγελάτος: Aυτό είναι ένα απόσπασμα αλλά νομίζω είναι το κεντρικό απόσπασμα από όσα είπατε, να το καταλάβουμε τώρα καλά. Λέτε λοιπόν τι θα γίνει με τα περίπου 160 δισ. όπως εσείς τα υπολογίσατε που έχουν οι Έλληνες σήμερα ως κατάθεση στις τράπεζες.

Στρατούλης: Αυτή η φράση σε πιο γενικό ήταν. Να πω ότι με ρωτήσανε, αν κ. Στρατούλη, μου είπανε, καταγγείλετε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που θα βρει χρήματα να κινηθεί η χώρα και τους απάντησα πρώτο με την... θα επιδιώξουμε την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, είναι 16 δισ. τον χρόνο οι τόκοι...

Ευαγγελάτος: Είμαστε στις τραπεζικές καταθέσεις γιατί αυτό νομίζω είναι το θέμα...

Στρατούλης: Το δεύτερο είναι ότι θα φορολογήσουμε τα πλούσια στρώματα και τρίτο είναι ότι θα θέσουμε υπό δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα ώστε, όπως είπα, να εγγυηθούμε, εκεί το είπα, να εγγυηθούμε καταρχήν τις καταθέσεις των πολιτών και να τις προστατεύσουμε. Με ρώτησαν αν θα τις δεσμεύσετε και είπα σε καμία περίπτωση, αντίθετα είπα θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της χώρας, να δοθούν δάνεια...

Ευαγγελάτος:  Δεν είναι των τραπεζών ένα λεπτό, τα χρήματα δεν είναι των τραπεζών είναι των καταθετών.

Στρατούλης: Nαι, σαφώς λέω τα χρήματα γενικά των τραπεζών.

Ευαγγελάτος: Tων καταθετών, για τις καταθέσεις μιλάμε...

Στρατούλης: Είπα συγκεκριμένα ότι πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα το τραπεζικό σύστημα και να χρησιμοποιεί τα διαθέσιμά του όχι για να κερδίζουν οι μέτοχοί του, αλλά για να χρηματοδοτούνται οι επενδύσεις, οι δημόσιες, οι ιδιωτικές και οι κοινωνικές.

Ευαγγελάτος: Επιστρέψτε μου τώρα να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται...

Στρατούλης: Οι καταθέσεις είναι... πρέπει όταν ο πολίτης πηγαίνει στην τράπεζα και ζητάει την κατάθεσή του, να την πάρει πίσω.

Ευαγγελάτος: Διευκολύνετέ με, για να γίνει κατανοητό και να μην έχουμε παρεξηγήσεις για αυτό και ζητώ τις διευκρινίσεις. Λέτε λοιπόν ότι θα χρησιμοποιήσετε εφόσον είστε κυβέρνηση...

Στρατούλης: ...τα διαθέσιμα των τραπεζών...

Ευαγγελάτος: ...τις καταθέσεις τις δικές μας, των πολιτών, τα διαθέσιμα των τραπεζών, το ίδιο πράγμα λέμε, περίπου το ίδιο, για να κάνετε ανάπτυξη. Μπάμπη πώς το ερμηνεύεις εσύ αυτό;

Παπαδημητρίου: Το ερμηνεύω ως μια δήμευση πρακτικώς, η οποία θα γίνει στις καταθέσεις χωρίς να έχουν προειδοποιηθεί. Παίρνω όμως πολύ στα σοβαρά -και συγχαρητήρια για την εκλογή σας κ. Στρατούλη- παίρνω πολύ στα σοβαρά την εγγύηση που δίνετε, διότι λέτε ότι θα την εγγυηθούμε, ως η εγγύηση που υπάρχει και είναι ψηφισμένη από το ελληνικό κοινοβούλιο να μην επαρκής. Άρα θα αλλάξετε και την εγγύηση, επομένως η εγγύηση δεν θα είναι πλέον των 100 χιλιάδων και θα είναι μια άλλη εγγύηση. Ας αρχίσουμε από αυτό. Ποια θα είναι η άλλη εγγύηση και γιατί θέλετε να πιστέψουμε ότι, η άλλη εγγύηση που θα δώσει ένας οργανισμός σαν και τον δικό σας, ο οποίος λέει θα εθνικοποιήσω τις τράπεζες, θα είναι καλύτερη από αυτή που έχουμε σήμερα στο ελληνικό κράτος.

Στρατούλης: Θα σας πω, όταν λέμε θα εγγυηθούμε τις καταθέσεις, θέλουμε να μείνουν οι καταθέσεις στις τράπεζες και θεωρούμε ότι σήμερα με ό,τι εγγυήσεις έχουν δοθεί, παρ΄ όλα αυτά οι πολίτες είτε γιατί φοβήθηκαν για τα χρήματά τους, είτε γιατί δεν είχαν χρήματα να ζήσουν, λόγω της μείωσης των μισθών, και αναγκάστηκαν να τραβήξουν χρήματα από τις τράπεζες, απέσυραν δεκάδες δισεκατομμύρια από τις τράπεζες, άρα τα χρήματα από τις τράπεζες δεν έφυγαν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από τις τράπεζες έφυγαν με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Παπαδημητρίου: Ποια είναι η εγγύηση που θα δώσετε; Έχει εγγύηση τώρα το κράτος, λέει 100 χιλιάδες.

Στρατούλης: Έχει εγγύηση αλλά νομίζουμε η πρόσθετη εγγύηση είναι για ένα τραπεζικό σύστημα που πραγματικά να μπορεί να σταθεί στα πόδια του, γιατί σήμερα οι τράπεζες λειτουργούν σαν ζόμπι, που απορροφούν αντί για αίμα, τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Έχουν πάρει μέχρι τώρα 135 δισ. θα δοθούν άλλα 50 δισ. και παρόλα αυτά έχουν πρόβλημα. Εμείς λοιπόν θα θωρακίσουμε το τραπεζικό σύστημα και με την θωράκιση του τραπεζικού συστήματος συν την εγγύηση των 100 χιλιάδων ευρώ, θεωρούμε ότι είναι μια διπλή εγγύηση των καταθέσεων των πολιτών.

Ευαγγελάτος: Θα επιμένω για να είναι απόλυτα καθαρό αυτό που λέτε, τo θωρακίσουμε σημαίνει ότι θα κάνετε το τραπεζικό σύστημα δημόσιο.

Στρατούλης: Με δημόσιο έλεγχο, ναι αυτό είπα και είναι πολύ απλό να γίνει.

Ευαγγελάτος: Όχι ένα λεπτό, με δημόσιο έλεγχο έχουν και σήμερα, ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος σήμερα δημόσιος είναι. Εννοείται ότι θα είναι πλειοψηφία το δημόσιο στις τράπεζες, άρα θα είναι δημόσιες.

Στρατούλης: Να σας το εξηγήσω πώς θα γίνει, είναι πολύ απλό... οι μετοχές που έχει πάρει το δημόσιο έναντι των χρημάτων που έχει δώσει μέχρι τώρα για να στηρίξει τις τράπεζες, από προνομιούχες θα γίνουν μετοχές ονομαστικές μετά ψήφου. Είναι πολύ απλό και για τις καταθέσεις να το επαναλάβω τρίτη φορά.

Ευαγγελάτος: Όχι, θα με αφήσετε να συντονίσω την κουβέντα, σας παρακαλώ πολύ...

Παπαδημητρίου: Θέλω να καταλάβω Νίκο και κ. Στρατούλη το εξής, λέτε ότι θα πάρετε χρήματα από τις καταθέσεις για να χρηματοδοτήσετε την ανάπτυξη και τα λοιπά. Πολύ σωστό, πολύ καλό, πολύ λογικό. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι αυτή την στιγμή τα χρήματα που είναι εκεί μέσα θα τα δεσμεύσετε για αυτόν τον σκοπό.  Δεν θα έχει... περιμένετε λίγο την ερώτησή μου... δεν θα έχει δηλαδή ο σημερινός καταθέτης το δικαίωμα και την ελευθερία να τα πάρει και εάν έτσι κρίνει να τα πάει στην Γαλλία, στην Γερμανία ή όπου αλλού θέλει. Άρα για να το κάνετε αυτό θα περιορίσετε και την δυνατότητα να φύγουν τα χρήματα αυτά και να πάνε όπου αλλού θέλουν.

Στρατούλης: Θα σας πω, δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών αυτό το οποίο θα κάνουμε είναι, αν υπάρξει μια αριστερή κυβέρνηση, για να προστατεύσει την δημόσια και την ιδιωτική περιουσία, θα κάνει έναν έλεγχο της κίνησης των κεφαλαίων, γιατί υπάρχει κίνδυνος, ειδικά αυτή την περίοδο που υπάρχει μια ρευστότητα πολιτική, να φύγουν τεράστια κεφάλαια από την χώρα ή να μπουν κεφάλαια και να αγοράσουν μισοτιμής τον δημόσιο και τον ιδιωτικό πλούτο της χώρας. Άρα, μπορεί μια κυβέρνηση της αριστεράς να κάνει έναν έλεγχο της κίνησης των κεφαλαίων για να προστατεύσει την οικονομία, την χώρα μας και τους καταθέτες των τραπεζών.

Παπαδημητρίου: Άρα, εκτός από το ότι δεν θα μπορούμε να μεταθέσουμε τις καταθέσεις μας όπου νομίζουμε σωστό, όπως το νομίζουν όσοι ας πούμε πήραν τα 170 δισ. και συμφωνώ μαζί σας ότι πάρα πολλοί χρειάστηκε να συμπληρώσουν το εισόδημά τους δυστυχώς, και πολλοί άλλοι... (Στρατούλης: Tα πήγαν στην Ελβετία) και αυτό είναι το απόλυτο δικαίωμά τους και το μόνο που μας ενδιαφέρει εμάς είναι αν έχουν πληρώσει τους φόρους τους. Λέτε ότι θα διακοπεί αυτό το δικαίωμα ή όπως θέλετε αλλιώς πείτε το και επιπλέον –και είναι σωστό αυτό να το κάνετε- θα χρειαστεί να εθνικοποιήσετε ορισμένες μεγάλες μονάδες ή τουλάχιστον να κλείσετε το χρηματιστήριο, γιατί στην αξία που είναι σήμερα οι μεγάλες μας εταιρείες μπορεί οποιοσδήποτε να τις αγοράσει ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα.

Στρατούλης: Νομίζω ήμουνα πάρα πολύ σαφής...

Παπαδημητρίου: Μπιρ παρά για να πω και ποιος θα τις αγοράσει.

Στρατούλης: Εγώ είπα και νομίζω το καταλάβατε γιατί τα γνωρίζετε αυτά τα ζητήματα ότι μια αριστερή κυβέρνηση μόλις αναλάβει το πρώτο που πρέπει να προστατεύσει είναι το δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο της χώρας. Αφενός μεν να μην φύγουν χρήματα από την χώρα, για μια περίοδο, έτσι μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και αφετέρου να μην μπουν χρήματα που θα αγοράσουν μπιρ παρά το δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο της χώρας.  Αυτονόητο μέτρο, όλες οι νέες κυβερνήσεις το κάνουν.

Παπαδημητρίου: Όλες οι αριστερές νέες κυβερνήσεις...

Στρατούλης: Όταν υπάρχει μια έκτακτη κατάσταση, η χώρα μας βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση, ουσιαστικά είναι σε χρεοκοπία, όπως ξέρετε απλά την λένε επιλεκτική.

Παπαδημητρίου: Eσείς θα την θέσετε εκεί γιατί δεν θέλετε το μνημόνιο και είναι λογικό και είναι απόλυτο δικαίωμά σας, αυτό είπατε στους ψηφοφόρους...

Στρατούλης: Στους ψηφοφόρους είπαμε ότι θέλουμε να απαλλαγούμε από τα μνημόνια γιατί οδηγούν όχι απλά σε τυπική χρεοκοπία...

Ευαγγελάτος: Θέλω να μείνουμε στην πρόταση και την επαναλαμβάνω για να μην έχουμε παρεξήγηση. Λέτε λοιπόν ότι εμείς θα πάρουμε τα χρήματα των καταθετών να τα χρησιμοποιήσουμε για ανάπτυξη αλλά θα εγγυηθούμε τις καταθέσεις και ένα δεύτερο, με το που γίνουμε κυβέρνηση εάν γίνουμε θα σταματήσει το δικαίωμα του καταθέτη να πάρει τα χρήματά του και να τα βγάλει έξω αν θέλει ή να τα πάρει και σπίτι του.

Στρατούλης: Του μεγαλοκαταθέτη, γιατί ο μικρός καταθέτης, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο αποταμιευτής δεν θα πάρει τα χρήματά του τώρα να τα πάει στην Ελβετία. Ξέρετε ποιοι τα παίρνουν.

Ευαγγελάτος: Δεν μιλώ για την Ελβετία μόνο, μπορεί να τα πάρει κάποιος να τα πάει σπίτι του, να τα έχει στο σεντούκι του, θα του το επιτρέψετε;

Στρατούλης: Bεβαίως, είπα έλεγχο της διεθνούς διακίνησης των κεφαλαίων. Νομίζω ήμουν σαφής, είπα να μην φύγουν –φυσικά με όριο– χρήματα από την χώρα. Αυτό το όριο μπορεί να είναι 150-200 χιλιάδες ευρώ, δεν το έχουμε κουβεντιάσει, αλλά είναι ένα όριο που αφορά τα πλούσια στρώματα που δεν θέλουμε να βγάλουν χρήματα από την χώρα. Δεν αφορούν τον αποταμιευτή, δεν αφορούν τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο.

Παπαδημητρίου: O αξιοσέβαστος σε όλους μας και βουλευτής επικρατείας πλέον Μανόλης Γλέζος είπε κάτι που είναι πιο συγκεκριμένο. Είπε 20.000, ότι πάνω από τις 20.000 θα πρέπει να χρησιμοποιηθούνε και έναντι βεβαίως μιας κάποιας εγγύησης. Όμως αντιλαμβάνεστε ότι αυτή την στιγμή που μιλάμε εμείς, μπορεί να δώσουμε την αφορμή σε εκροές καταθέσεων πριν καλά καλά γίνετε κυβέρνηση.

Στρατούλης: Noμίζω είπε μια γνώμη, γιατί σας είπα δεν έχουμε κουβεντιάσει ακόμα και για το πλαφόν. Εγώ σας είπα την γνώμη μου με το κριτήριο που έχουμε στην πολιτική μας, ότι εμείς κυρίως θέλουμε τα πλούσια στρώματα να δεσμευτούν οι καταθέσεις τους και να μην φύγουν στο εξωτερικό.

Ευαγγελάτος: Άρα πρέπει να αλλάξει το κράτος, αφού σήμερα εγγυάται τις 100 χλδ. Μετά από αυτό που είπε ο κ. Γλέζος θα ξανασυζητηθεί.

Στρατούλης: Όχι δεν θα ξανασυζητηθεί, 100 χλδ παραμένουν για εγγύηση, απλά αυτό που σας είπα είναι και νομίζω είμαι σαφής, ότι τις πρώτες μέρες μιας αριστερής κυβέρνησης πρέπει να προστατεύσουμε την οικονομία και την χώρα. Μιλάμε για πολύ μεγάλες καταθέσεις οι οποίες δεν πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό και νομίζω ότι κανένας Έλληνας δεν το θέλει. Έχουν φύγει ήδη 200 ή 600 δισ. στο εξωτερικό (Παπαδημητρίου: 70 έχουν φύγει). 70 έχουν φύγει από το σύστημα τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά όλα τα προηγούμενα χρόνια με ανορθόδοξο τρόπο και χωρίς να ξέρουμε αν έχουν φορολογηθεί και το ξέρουμε αυτό όλοι και το ψάχνουν πρέπει να γίνει συμφωνία με την Ελβετία. Αυτή είναι η δική μας άποψη θέλουμε να προστατεύσουμε την οικονομία.

Ευαγγελάτος: Eν κατακλείδι, πρακτικά γίνεται αυτό και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει από την δική σου την πιο τεχνοκρατική άποψη.

Παπαδημητρίου: Προφανώς μια κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει κάτι τέτοιο, ειδικά αν προηγουμένως έχει αποφασίσει να διακόψει τις σχέσεις με την ΕΕ στα πλαίσια του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Αν δεν υπάρχει δηλαδή η δανειακή σύμβαση, η δικιά μου ερμηνεία είναι ότι, αλλά είναι βεβαίως μια ερμηνεία, είναι ότι δεν θα έχει μια κυβέρνηση που θα διακόψει την δανειακή σύμβαση άλλους πόρους, αλλού  να βρει χρήματα παρά μόνο στις καταθέσεις. Καθώς η Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχει φόρους συν καταθέσεις συν δανεικά. Αν κόψουμε τα δανεικά μένουν οι καταθέσεις και οι φόροι. Οι φόροι ήδη θα μειωθούν διότι θα επιστρέψετε για παράδειγμα το χαράτσι το οποίο είναι περίπου στα 2 δισ., θα δώσετε αυξήσεις εκεί που υπήρχαν μειώσεις στο παρελθόν άρα θα χρειαστείτε χρήμα.

Ευαγγελάτος: Tα χρήματα αυτά θα τα πάρουν από τις καταθέσεις;

Παπαδημητρίου: Εεε δεν υπάρχει από αλλού χρήμα.

Στρατούλης: Δεν υπάρχει από τις καταθέσεις, ήμουν πάρα πολύ σαφής, είπα ότι τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε είναι από την φορολογία των πλούσιων στρωμάτων και δεύτερον από την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Έχουμε πει ότι θα διακόψουμε ή θα αναστείλουμε την αποπληρωμή, γιατί κριτήριό μας είναι οι μισθοί των πολιτών, η υγεία και η παιδεία, το έχουμε πει με καθαρότητα και με βάση αυτό θα επαναδιαπραγματευτούμε  να διαγράψουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.

Παπαδημητρίου: Οι πλούσιοι με αυτή την προοπτική πιστεύετε θα αφήσουν τα χρήματά τους και λένε να έρθει ο Στρατούλης να του τα δώσω;

Στρατούλης: Από την  διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αν λάβουμε υπόψη 16 δισ. ευρώ τον χρόνο για τόκους και 28 δισ. για χρεολύσια καταλαβαίνετε τι χρήματα μπορούμε να βρούμε.


Πηγή:www.capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description taxcon1 | Μαΐου 10, 2012 9:56 π.μ. | Reply
τα παιδία παίζει.
image description Your Name | Μαΐου 10, 2012 9:18 π.μ. | Reply
ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ
image description ΤΑΚΗΣ | Μαΐου 10, 2012 9:18 π.μ. | Reply
Δηλαδή μέχρι τότε που έδιναν δάνεια οι τράπεζες (γιατί τώρα δεν δίνουν)
δεν τα έδιναν και από τις καταθέσεις των πολιτών ?

Τελικά έχουν ταραχτεί πολλοί από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αυτοί έχουν ξεφύγει και επιβεβαιώνουν πανηγυρικά το γνωστό
σύνθημα για τους δημοσιογράφους.
image description Your Name | Μαΐου 11, 2012 2:53 μ.μ. | Reply
πες τα χρυσόστομε. αυτοί που παρουσιάζονται ως φωτεινοί παντογνώστες δείχνουν άγνοια μικρου παιδιού. Εχει καταντήσει βρωμερός ο ΣΚΑΙ. Τι περίμεναμε με ευαγγελάτο...
image description TAS23 | Μαΐου 10, 2012 10:33 π.μ. | Reply
Γιατί μέχρι τώρα από πού δίνανε δάνεια οι τράπεζες, από το φούφουτο? Από τις καταθέσεις των πολιτών τα δίνανε.. Απλά ο Στρατούλης λέει ότι πλέον οι τράπεζες πρέπει να γίνουν δήμοσιες (έπρεπε να έχει γίνει ήδη με τόσα χρήματα που έχουν πάρει) και οι τραπεζίτες δεν θα κάνουνε ότι γουστάρουνε. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος.
image description TEO | Μαΐου 10, 2012 10:39 π.μ. | Reply
συγνώμη ρε παιδιά .... Τα λεφτά που έχουμε τόσα χρόνια στις τράπεζες δεν τα δίνουν με μορφή δανείου για να βγάζουν κέρδη ; Ε τώρα σου λέει τα κέρδη απο τον δανεισμό δεν θα πηγαίνουν στις τράπεζες αλλα στο κράτος. Είναι σα να λέμε μια ΚΡΑΤΙΚΗ τράπεζα που θα λειτουργέι όπως οι ιδιωτικές (και με καλύτερα επιτόκια ισως) και το κέρδος θα επιστρέφει στους πολίτες μέσω του κράτους! Που είναι το κακό;
Όσο για το πλαφόν, εμεις οι "μικροί" δεν εχουμε κατι να φοβόμαστε. Ας ανησυχούν οι πλούσιοι, που οπως πάντα κοιτάνε το ατομικό τους συμφέρον, και βγάζουν τα λεφτα τους στην ελβετία εδω και χρόνια.
image description hder | Μαΐου 10, 2012 11:55 π.μ. | Reply
μια χαρα τα λεει ο στρατουλης βγηκαν τα λαμογια να τον φανε , 3 χρονια τωρα με φοροεισπρακτικα μετρα και υφεσιακη πολιτικη χαθηκαν 150 δις καταθεσεις και βαλε , 53.5% κουρεμα ομολογιουχων - ελληνων καταθετων κατα βαση - και συζητανε και περαιτερω κουρεμα , και τωρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημευσει τις καταθεσεις δηλαδη 3 χρονια δεν δημευσαν τα μισα ελληνικα κεφαλαια ;
image description Your Name | Μαΐου 12, 2012 12:21 π.μ. | Reply
ΑΠΟΡΩ ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΥΛΙ Ή ΟΠΩς ΑΛΛΙΩΣ ΤΩΝ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΡΟ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝΕ ΠΟΤΕ?ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ?! (ΜΙΑ Κ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ). ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΜΠΟΥΡΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΘΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΡΩΣΟΥΜΕ ΕΦΑΠΑΞ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΞΙΑΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΕΕ.
image description NIKOS | Μαΐου 10, 2012 11:56 π.μ. | Reply
ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ 165 ΔΙΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
image description Your Name | Μαΐου 11, 2012 2:24 μ.μ. | Reply
προφανως οι δημοσιογράφοι νομίζουν οτι τα έχουν βάλει σε κουμπαρά
image description Your Name | Μαΐου 12, 2012 12:36 π.μ. | Reply
ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ!
image description Your Name | Μαΐου 10, 2012 11:24 π.μ. | Reply
Πεφωτισμένη δεσποτεία Μπάμπη , αν αύριο 10 το πρωί δώσουμε όλοι ραντεβού στις τράπεζες για να πάρουμε τις καταθέσεις μας, Θα τα πάρεις τα λεφτά σου Μπάμπη μου ;;; Τόσο καιρό τι λεφτά χρησιμοποιούν οι τράπεζες ;;
image description Your Name | Μαΐου 10, 2012 11:34 π.μ. | Reply
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ????ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΑ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΛΑΜΕ...
ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ...
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑΖΕΤΕ....ΔΙΑΒΑΣΤΕ,ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΗΣΤΕ..
image description Your Name | Μαΐου 12, 2012 12:34 π.μ. | Reply
ΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ!
image description Your Name | Μαΐου 10, 2012 11:43 π.μ. | Reply
Thelete me to zori na mas kanete Kouva k Venezuela.. Idi arxisan na diatupwnontai oi prwtes aristero-xountikes apopseis... Kserw kserw gia to kalo tis koinwnias..
image description alex | Μαΐου 10, 2012 1:32 μ.μ. | Reply
δεν μας έφτανε ο αστείος Παπαδημητρίου, ήρθε κι ο Ευαγγελάτος να τον πλαισιώσει....
Φτου σου αγόρι μου! Είσαι φοβερός! Για όλα φταίνε οι άλλοι οι μλκες! Εσύ ήσουν πάντα φοβερός! Εύγε!
image description Your Name | Μαΐου 10, 2012 1:41 μ.μ. | Reply
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ..............ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΘΗΡΙΑ......
image description STATHISTL | Μαΐου 10, 2012 3:30 μ.μ. | Reply
ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΚΡΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΑΥΤΗ ΤΗ ΧΑΒΡΑ...
image description Your Name | Μαΐου 10, 2012 4:00 μ.μ. | Reply
ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗς ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ Κ .ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΒΛΑΚΩΔΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!!!!!!!!!
image description Your Name | Μαΐου 12, 2012 12:38 π.μ. | Reply
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΦΗΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΙΣΧΥΕΙ "ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΛΛΑ ΠΕΡΝΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ"
image description Alexander RS | Μαΐου 10, 2012 6:11 μ.μ. | Reply
o ΣΚΑΙ παίζει τον πιο βρώμικο ρόλο τόσο καιρό...χειρότερο και απ' το mega, τι διαφορετικό περιμένατε δηλάδή???τώρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κοινωνικοποιήσει τις τράπεζες όπως λέει, εντός ΕΕ-εγώ θα είμαι μαζί του...προβλέπω μεγάλη κωλοτούμπα...
image description mpampis | Μαΐου 10, 2012 6:29 μ.μ. | Reply
«Προσοχή! Προσοχή! Μην κάνει κυβέρνηση η Αριστερά και μας πάρουν τα σπίτια και τις καταθέσεις. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τα έχουν τάξει στη Μέρκελ...».
image description Your Name | Μαΐου 10, 2012 6:32 μ.μ. | Reply
τι ακριβωσ δεν ειπε??
image description marinerD | Μαΐου 11, 2012 12:40 μ.μ. | Reply
ουτε να διατυπώσει ένα συγκροτημένο λόγο δεν μπορεί.. όχι και να κυβερνήσει!!!
image description TRAPEZIKOS | Μαΐου 11, 2012 10:37 μ.μ. | Reply
Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΤΙΝΟΥ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΘΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο