Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διορία 24 ωρών για να αναιρέσουν τις υπογραφές τους στην ΕΕ έδωσε ο Τσίπρας σε Βενιζέλο - Σαμαρά

9 Μάιου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Διορία 24 ωρών για να αναιρέσουν τις υπογραφές τους στην ΕΕ έδωσε ο Τσίπρας σε Βενιζέλο - Σαμαρά

 Οδεύουμε προς νέες εκλογές, εκτός συγκλονηστικού απροόπτου, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε από τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να απαρνηθούν τις υπογραφές τους για το μνημόνιο.
Συγκεκριμένα, έδωσε έδωσε διορία 24 ωρών στους επικεφαλής Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο αντίστοιχα, για να στείλουν επιστολή προς τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ προκειμένου να ακυρωθούν οι γραπτές δεσμεύσεις τους για την εφαρμογή του Μνημονίου.

«Διαφορετικά να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δεν θέλουμε κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Επιπλέον, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών «ώριμη και συνειδητή επιλογή» και όχι έκφραση οργής, επισημαίνοντας ότι «τα κόμματα του Μνημονίου πλέον δεν έχουν πλειοψηφία στη Βουλή για να ψηφίζουν μέτρα-λαίλαπα».

Οι πέντε άξονες του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, οι πέντε άξονες της κυβερνητικής πρότασής του είναι οι εξής:

- Η άμεση ακύρωση της εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου και ιδίως των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

- Η ακύρωση των νόμων για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και ιδίως της μετενέργειας και τις συλλογικές συμβάσεις από τη 15η Μαΐου.

- Άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, με πρώτη την καθιέρωση απλής αναλογικής και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

- Ο δημόσιος έλεγχος των τραπεζών και η άμεση δημοσιοποίηση της έκθεσης της BlackRock για τις επισφάλειες.

- Η δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το δημόσιο χρέος, με παράλληλο μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και «η διεκδίκηση ευρωπαϊκής λύσης, διότι η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή και με ευρωπαϊκούς όρους πρέπει να λυθεί», είπε χαρακτηριστικά.
 
Πηγή Moneyonline.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης