Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΕ: Επιλέξτε... Λιτότητα ή Ατακτη χρεοκοπία

ΕΕ: Επιλέξτε... Λιτότητα ή Ατακτη χρεοκοπία              
 
 Οι χώρες της ΕΕ που έχουν δεχθεί διεθνή στήριξη "δεν έχουν άλλη επιλογή" παρά να εφαρμόσουν μέτρα λιτότητας παράλληλα με τις προσπάθειές τους για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. "Οι χώρες του προγράμματος δεν έχουν άλλη επιλογή —εκτός από την άτακτη χρεοκοπία, που πιστεύω πως δεν συνιστά επιλογή— παρά να εφαρμόσουν θαρραλέα μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης", δήλωσε ο Μπαρόζο μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. "Ανάπτυξη και σταθεροποίηση, τα χρειαζόμαστε και τα δύο", τόνισε. Ο ίδιος επέμεινε πως θα ήταν "ανεύθυνο" εκ μέρους της Επιτροπής να συστήσει περαιτέρω αύξηση των εθνικών ελλειμμάτων για να επιτευχθεί ανάπτυξη.

"Σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα και τη δημοκρατία στην Ελλάδα και αναμένουμε από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις", δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με θέμα την ανάπτυξη στην ΕΕ.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η διεθνής χρηματοδότηση προς την Ελλάδα θα παγώσει μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα, ο Ζοζέ Μπαρόζο αρνήθηκε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι από σεβασμό στο θεσμό της δημοκρατίας δεν απαντά σε υποθετικά σενάρια. Υπογράμμισε, επίσης, ότι κατά τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, συμφώνησε μαζί του ότι λόγω της ευαίσθητης κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι συνετό να αποφεύγονται σχόλια.

Ωστόσο, ο Μπαρόζο σχολίασε ότι το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά παράλληλα ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης.
"Η Επιτροπή ενέκρινε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και παραμένουμε αλληλέγγυοι στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρόζο και πρόσθεσε ότι αν η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει στις αγορές και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, θα πρέπει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για την τόνωση της ανάπτυξης.

"Βρισκόμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και τις πολιτικές δυνάμεις και αναμένουμε το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων" πρόσθεσε ο Μπαρόζο. Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι οι προσπάθειες για δημοσιονομική σταθεροποίηση πρέπει να συνδυάζονται με σχέδια ανάπτυξης. Σημείωσε ότι ορισμένες χώρες δεν έχουν άλλη επιλογή, από την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνήσει, με στόχο την σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών τους. Παραδέχτηκε ότι οι προσαρμογές είναι οδυνηρές και υπογράμμισε ότι η συνεχής αύξηση των ελλειμμάτων δεν ευνοεί την ανάπτυξη.
 
Πηγή: ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Μαΐου 9, 2012 9:45 π.μ. | Reply
Η όλη φάση μου θυμίζει το ανέκδοτο:
-Ρε αν χρεοκοπήσουμε θα πεινάσεις...
-Και τι να κάνω για να μην χρεοκοπήσουμε;
-Να πεινάσεις!!!
image description Your Name | Μαΐου 9, 2012 9:56 π.μ. | Reply
Ωραίοι δημοκράτες. Τυφλα ν' αχει η χρυση αυγή
image description Your Name | Μαΐου 9, 2012 11:45 π.μ. | Reply
Εσύ δηλαδή που είσαι μεγάλος δημοκράτης και φιλάνθρωπος, πας σε μετανάστες και μοιράζεις λεφτά δεξιά και αριστερά, χωρίς να περιμένεις να σου τα επιστρέψουν πισω. Γεια σου Ελλαδάρα!! Γέμησες μητέρες Τερέζες !!! Για αυτό τελευταία βλέπω παντού ρασοφόρους.. έτσι εξηγείται...
image description KOSMASKOSMIDIS | Μαΐου 9, 2012 9:06 π.μ. | Reply
Να χρεωκοπήσουμε για να τους παρει και αυτούς ο διόαλος τον πατέρα. Γιατι νομίζεται ότι μας "βοηθούν¨τόσο καιρό. Επειδή τους είμαστε συμπαθητικοί?
image description DimitrisD | Μαΐου 9, 2012 10:40 π.μ. | Reply
Μας "βοηθούν" δανείζοντας μας με υψηλά επιτόκια. Εγώ δεν το λέω βοήθεια αυτό πάντως, "δάνειο" το λέω.
image description Your Name | Μαΐου 9, 2012 10:47 π.μ. | Reply
υψηλα επιτοκια 4%????????????????????????????τα χαμηλα ποσο ειναι?
image description Your Name | Μαΐου 9, 2012 10:04 π.μ. | Reply
Πόσο αλήτες μπορεί να είναι αυτά τα όντα.
image description Your Name | Μαΐου 9, 2012 10:59 π.μ. | Reply
ΤΟ "ΕΓΕΡΘΗΤΟΣ" ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΜΑΣ....ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΙΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ.ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ?ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!7% ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΥΝ (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ "ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ" ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)..ΗΜΑΡΤΟΝ!ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΙΧΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΦΑΤΣΕΣ ΜΟΝΟ?Ε ΝΑ ΜΩΡΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ....ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛ...ΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!
image description VIVI | Μαΐου 9, 2012 3:45 μ.μ. | Reply
ΠΕς ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ....!!!
image description ΠΕΤΡΟΣ | Μαΐου 9, 2012 10:55 π.μ. | Reply
ΑΝΤΕ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΜΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΟΣΥΛΟΓΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ
image description george | Μαΐου 9, 2012 11:30 π.μ. | Reply
Τελικά όσοι μας μας δανείζουν θα πάρουν τα χρήματά τους του Αγίου Π.ους Αλλά πρέπει και να τους πείσει ο επόμενος διαπραγματευτής με "απειλη" το δικό τους καλό να μας ξαναδώσουν και αφού πάλι θα πάρουν το μακρύτερο πρέπει να ψαχνουμε τον επόμενο διαπραγματευτή μας που θα καταγγείλει την όποια επαχθή σύμβαση και παέι λέγοντας.
Μήπως εν τω μεταξύ να δούμε πως θα ξαναπαράγουμε τιποτα γεωργοκτηνοτροφικά προιόντα και να αδυνατίσουμε λίγο το παχύ μας Δημόσιο τομέα και να ακυρώσουμε τις συντάξεις των κατω των 65 και να τους πληρώνουμε μετά από προσφορά κοινωνική?
image description Your Name | Μαΐου 9, 2012 11:17 π.μ. | Reply
Φίλε είσαι τελείως παράλογος!! Ο Έλληνας όταν δανείζεται δεν επιστρέφει και όταν δανείζει του επιστρέφουν. Αυτό θα πει ελληνική μαγκιά! Ακόμα να το καταλάβεις;;
image description Ναι Σε Ολα | Μαΐου 9, 2012 12:23 μ.μ. | Reply
ΠΑΣΟΚ , Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4% ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ``ΒΟΗΘΕΙΑ.ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ .
ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ(ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ)ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ)
image description Your Name | Μαΐου 9, 2012 2:43 μ.μ. | Reply
γαβ γαβ είμαι ένα κομματόσκυλο που δεν έχω ψηφίσει ποτέ νδ και πασοκ στη ζωή μου και οι γονείς μου έχουν να ψηφίσουν από το 1981.. γαβ γαβ.. Μπορώ να μιλήσω τώρα;; Κόβω το κάτω κεφάλι μου ότι οι μισοί εδώ μέσα που κράζετε έχετε ψηφίσει πολλάκις πασοκ κ νδ..
Τώρα στην ουσία.. Για πες μας ρε πανέξυπνε πόσο είναι το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων;
Για πες μας ρε επαναστάτη και ταυτόχρονα μεγάλε οικονομολόγε ποια προϊόντα έχουν επιτόκιο λιγότερο του 4%;
image description Your Name | Μαΐου 9, 2012 2:06 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΕΠΙΤΙΚΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ . ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 8 ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 2 ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ``ΒΟΗΘΕΙΑ``.ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ
ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΙΒΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ . ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ,ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ.
image description WARLORD | Μαΐου 9, 2012 1:33 μ.μ. | Reply
RE PARTE TO XAMPARI,O LAOS SAS ESTEILE KAI ESAS KAI TA 2 KOMMATA SAS STON DIAOLO..KAI AYTO HTAN TO PRWTO XASTOUKI,THA ERTHOUNE KAI ALLA..VALTE EKEI POU KSERETE TIS APEILES SAS!!
image description ΕΟΚ | Μαΐου 9, 2012 1:43 μ.μ. | Reply
Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΚΑΙ ΠΑΛΙ....ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΞΑΝΑ!ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΣΟΥ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ-ΣΟΚ,ΤΙΜΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΤΛ ΚΤΛ...ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ!!!ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΦΤΑΣΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΥΤΑ...Σ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ!!ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ!ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ??
image description Your Name | Μαΐου 9, 2012 2:28 μ.μ. | Reply
Τα όποια παράλογα μέτρα παίρνουν τα 2 λαμογιο-κόμματα, τα παίρνουν επειδή θέλουν να προστατέψουν τις συντεχνίες που τους ψηφίζουν δεκαετίες τώρα. Δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, δημόσιους υπαλλήλους, ΔΕΗτζίδες, κατόχους αυθαιρέτων, λήπτες πλαστών συντάξεων και άδικων προνομίων, φοροφυγάδες κτλ κτλ. Κ αντί να βρίζετε όλους αυτούς βρίζετε την ΕΕ. Αλλά αύριο σε αυτή θα μεταναστεύσετε υποκριτές ξεφτίλες. Μάλλον σε κάποια από τις παραπάνω συντεχνίες ανήκετε και σας τσούζει που τελειώνει το παραμύθι. Είτε με τις μεταρρυθμίσεις, είτε με την άτακτη χρεοκοπία.. Αυτό θα πει ελληνική ιδιοτέλεια. Ακόμα να το καταλάβεις;;;
image description ΕΟΚ | Μαΐου 9, 2012 2:04 μ.μ. | Reply
Στις συντεχνίες ανήκουν μάλλον άλλοι που δε θέλουν να αλλάξει το δημοχουντικο πολίτευμα και όσοι το πρεσβεύουν γιατί τρέμουν τις αλλαγές!!!Ποιός σου είπε οτι θέλω να μου χαρισούν τα χρέη μου (παρόλο που δεν υπέγραφε κανένας απο εμάς τα κωλοδάνεια τους).Θέλω την ελευθερία μου και να βάλουν στον κ..ο τους τα λεφτά!Την γνωρίζω απόλυτα την ελληνική ιδοτέλεια διαβάζοντας για την περίοδο της Τουρκοκρατίας.Διότι αυτοί που τιμάμε τώρα ως ήρωες αν κάτσεις να το σκεφτείς λογικά....ήταν τρελοί!!!Πήραν χαμπάρι τι ρόλο έπαιζαν οι ομοεθνείς τους αξιωματούχοι (μαριονέτες των Τούρκων) και συνειδητοποίησαν πως αν δεν πάρουν την κατασταση στα χέρια τους με αντάρτικο δε θα αποτινάξουν ποτε το ζυγο.Η ιστορία επαναλαμβάνεται...Ίσως ματά απο 400 χρόνια πάρεισ χαμπα΄ρι τι σου γινεται.Το ελπίζω!!Όσον αφορά τη χρεωκοπία προκαλείς τουλάχιστον γέλιο.....Αν βγάζεις 1000 ευρώ και πληρώνεις για το δανειο σου 2000,εκ των οποίων τη διαφορά των 1000 ευρώ στην καλύπτει με το αζημίωτο η τράπεζα σου,τοτε τι είσαι?Πάντως αν δεν είσαι χρεωκοπημένος εισαι σίγουρα μαλ...ς!
image description Your Name | Μαΐου 9, 2012 4:53 μ.μ. | Reply
προφανώς και είμαι μαλ..ς αφού κάθομαι και ασχολούμαι μαζί σου.. Πες στον τσίπρα να σε πάρει στο κόμμα. τα λες ωραία και δημαγωγικά.. Αν έχεις και iphone είσαι ταμαμ. Ο ορισμός του ντεμεκ αριστερού. Βρώμισε ο τόπος από τέτοιους. από τους Τούρκους δεν απελευθερώθηκες μόνος σου. Έβαλαν και οι "κωλοευρωπαίοι" το χεράκι τους.. όσο για το οικονομικό σου παράδειγμα, αυτό είναι μάλλον ατυχές.. Εκεί έχει καταντήσει η "αριστερά", στα απλοποιητικά και λαϊκιστικά παραδείγματα. Ελληνικό πανκ ακούς; ή ακούς μόνο ξεμωραμένο Μίκι Θεοδωράκη - με τις βίλες στο παρίσι; Μεγάλος αριστερός και αυτός! Το τραγούδι "η ημέρα με τους 2 ήλιους" από Αδιέξοδο, το ξέρει κανένας από εδώ μέσα τους μεγαλο-επαναστάτες; Σας αφιερώνω την παράφρασή του.. "Αύριο η μέρα θα έχει μεγάλη πείνα και γω θα φτύνω πάνω στα πτώματα σας".
image description Your Name | Μαΐου 9, 2012 11:08 μ.μ. | Reply
καλα ολοι αυτοι που ψηφισαν ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ δεν ειναι αριστεροι και δεν θελου νολοι κουμουνισμο τυπου βουλγαριας και κινας αλλα και αυτοι οι μαλακες του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ ΠΟΥ ΜΑς ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (Ε.Ε) ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.αν τραβηξουν την μπριζα ημαστε χρεοκοπημενοι!παρολα αυτα η αργεντινη χρεοκοπησε πριν λιγα χρονια,οπως και η τουρκια και ειναι τωρα σε δρομο αναπτυξης.αν χρεοκοπησουμε μπορει να χασουμε πολλα αλλα τωρα ημαστε ηδη χρεοκοπημενοι απλα με την τρομοκρατια θα χρεοκοπησετε θα τα χασετε ολα δεν θα εχετε να φατε κ.τ.λ. αυτοι μας κανουν οτι θελουν και εμεις παντα σκημενο το κεφαλι .εχουμε μνημονιο 2 μετα θα παμε στο μνημονιο 3 κ.τ.λ και δεν θα σηκωσουμε ποτε το κεφαλι.λιστα που ειχε βγει πριν τις εκλογες ελεγε οτι αν ολα πανε καλα και γινει οτι θελει το Δ.Ν.Τ μπορει το 2030 το χρεος να πεσει στο 80%.στην ρουμανια επειδει γινετε χαμος πεταξαν ενα ξεροκοματο 15-25 % αυξηση στον μισθο των 200 ευρω για να γλυκανουν των κοσμο.και επι τουρκοκρατιας με ρισκο επαναστατησαν οι ελληνες και τα καταφεραν ασχετα αν βοηθησαν οι ξενοι(μεχρι ενος σημειου οχι οτι μας ελευθερωσαν αυτοι) με ρισκο και τωρα πρεπει να κανουμε την επανασταση μας!ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΘΑΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!(γιατι αυτη την φορα ειναι η τελευταια ελπιδα να αλλαξουμε πρωτα εμεις ως ανθρωποι και μετα κυριως οι πολιτικοι!
image description doctor | Μαΐου 9, 2012 4:14 μ.μ. | Reply
Κάθε επανάσταση έχει το κόστος της. Μόνο που για να αντιμετωπίσει η χώρα τους τοκογλύφους πρέπει να είναι ενωμένη σαν μια γροθιά.
Με βάση τον σημερινό πολιτικό κατακερματισμό κάτι τέτοιο φαντάζει ανέφικτο και εκ προοιμίου καταδικασμένο.
Αν το ΚΚΕ βοηθούσε τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Υπ'αυτές τις συνθήκες όμως, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.
Όσο για την Χρυσή Αυγή, το σκουλήκι του φασισμού μόλις σήκωσε κεφάλι και πρέπει να το κόψουμε. Όποιος τους ψήφισε πρέπει να είναι άρρωστος...
image description EOK | Μαΐου 9, 2012 5:44 μ.μ. | Reply
Ειλικρινά δεν κατανοώ το λόγο που έχεις βγει εκτός εαυτού.Δεκτά και σεβαστά όλα αυτά που λες για την αριστερά αλλά στην προκειμένη δε με αφορούν για 2 λόγους.Α)Δενε είμαι αριστερός όπως ισχυρίζεσαι,αντιθέτως άνηκα κάποτε κι εγώ στους φανατικούς μαλ..ες αυτού που έταζε πως θα επανιδρύσει το κράτος (καλά να πάθω αλλά τουλάχιστον έβαλα μυαλό) και Β)δεν πιστεύω πλέον σε δεξιά και αριστερά μετα απο αυτά που έχουν δεί τα ματάκια μου.Το καλό της χώρας μου (οπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον) αποκλείεται να είναι πανω απο κόμματα?
image description Your Name | Μαΐου 9, 2012 6:33 μ.μ. | Reply
Έχω βγει εκτός εαυτού, γιατί έχω την αίσθηση και βλέπω γύρω μου ανθρώπους, άγνωστους αλλά και φίλους κολλητούς, που τόσα χρόνια βολεύτηκαν ή εξαπατήθηκαν από τον λαϊκισμό, σήμερα να πέφτουν πάλι στην ίδια λούμπα του λαϊκισμού. Τότε πασοκ, νδ, τώρα Αλέξης. Ο σύντροφος Ολαντ, δεν τον δέχτηκε πάντως, λόγω... πρωτοκόλλου.. Σορρυ αν ξέφυγα λιγάκι.
image description ΕΟΚ | Μαΐου 9, 2012 6:05 μ.μ. | Reply
Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου,αυτό το βλέπω κι εγώ.Οπως είδες πριν δε ντράπηκα (ναι όπως το διαβάζεις γιατί πλέον νιώθω ντροπή να λέω οτι υπήρξα οπαδός της ΝΔ) να αναφέρω τις μέχρι τις εκλογές του 09 πολιτικές πεποιθήσεις.Πλέον όμως νιώθω ελεύθερος και εγκατέλειψα νωρίς (μικρός είμαι ακόμα στα 30) για καλό.Και απορώ,πως είναι δυνατόν να υπάρχει κόσμος κολλημένος σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και να μη βλέπουμε απο κοινού,ειλικρινά στο λέω πέρα απο κάθε κόμμα, το καλό της πατρίδας μας.Και αυτό το καλό κατα την ταπεινή μου γνώμη πάντα,είναι η ανεξαρτησία της πατρίδας μου.Ναι αυτό προτιμώ απο το να μου δίνουν κάποια λεφτά,τα οποία και πολλααπλάσια παίρνουν πίσω (αλλιώς δε θα τα έδιναν με τόση χαρά) και μας έχουν συνέχεια στο ΕΓΕΡΘΗΤΟΣ (χα...το αναφέρω μιας και είναι επίκαιρο αλλά τους ταιριάζει απόλυτα).Είμαι ανοιχτός σε διάλογο αλλά με στεναχωρεί να τσακωνόμαστε...δε κερδίζουμε τίποτα ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχες.
image description Your Name | Μαΐου 9, 2012 7:34 μ.μ. | Reply
Είναι ουτοπικό να πιστεύουμε ότι η Ελλαδίτσα μας μπορεί να είναι ανεξάρτητη. Για να είναι ανεξάρτητη πρέπει να είναι αυτάρκης. Ούτε σε τρόφιμα δεν πρέπει να είμαστε αυτάρκεις. Ούτε καν σε ενέργεια!!! Όσο ήλιο έχουμε, τόσο θέληση για από κοινού πρόοδο μας λείπει!! Ο καθένας την πάρτη του.. Κ επιπλέον γίναμε όλοι λογιστές, μηχανικοί, γιατροί κ σνομπάραμε για χρόνια τους αγρότες, τους υδραυλικούς και τους σκληρά εργαζόμενους υπαλλήλους. Αλλά και οι αγρότες αντί να βελτιστοποιήσουν τις δομές τους και να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή τους, παίρναν επιδοτήσεις για υδροβόρο βαμβάκι. Αν είμαστε μάγκες να φτάσουμε σε σημείο σε 100 χρόνια, να μας έχουν αυτοί ανάγκη. Να φτιάξουμε αγροτική παραγωγή, βιομηχανίες και σοβαρό τουρισμό ή οτιδήποτε άλλο μπορούμε τελοσπάντων. Δυστυχώς, σήμερα τους έχουμε εμείς ανάγκη όχι μόνο για να μπορέσουμε να τα φτιάξουμε όλα αυτά, αλλά και για να μην πεινάσουμε...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο