Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τέλος εποχής για τον δικομματισμό - Ψάχνουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας - 149 έδρες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Κόμμα εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν, δίνουν πλέον τα επίσημα αποτελέσματα με τη ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα αλλά το ποσοστό της να είναι πολύ χαμηλό για τα δεδομένα. Από την άλλη, έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία του, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ιστορικό χαμηλό και είναι πλέον 3ο κόμμα!

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην 5η θέση με τους Ανεξάρτητους Ελληνες να συγκεντρώνουν μεγάλο ποσοστό, ενώ η είσοδος της Χρυσής Αυγής στην Βουλή σημαδεύει για πάντα την κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα.

Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη μπαίνει στην Βουλή αλλά δεν συγκεντρώνει τα ποσοστά που τις έδιναν οι δημοσκοπήσεις, ενώ, μάχη για να μπουν στο κοινοβούλιο δίνουν ΛΑΟΣ, Οικολόγοι και ΔΗΣΥ.

Σε 38% ανήλθε η αποχή σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους και καταμετρημένο το 47,12% των εκλογικών τμημάτων. Η υψηλότερη αποχή σημειώθηκε σε Φλώρινα, Κεφαλονιά, Λέσβο, Λακωνία, Ευρυτανία, Χίο, Αρκαδία και Σάμο με ποσοστά που ανέρχονται από 64,36% στη Φλώρινα και φθάνουν το 51,10% στη Σάμο.
Αντιθέτως τα μικρότερα ποσοστά αποχής παρουσιάσθηκαν σε Αττική, Β' Θεσσαλονίκης, Β' Αθηνών, Ημαθία, Χαλκιδική, Ηράκλειο και Λάρισα με τα ποσοστά αποχής να ανέρχονται από 25,05% στην Αττική έως 30% στη Λάρισα.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο