Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι προτάσεις των κομμάτων για την αποζημίωση των μικροαποταμιευτών.

4 Μάιου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Θετικά αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν τα 11.000 φυσικά πρόσωπα

Θετικά αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο αποζημίωσης των 11.000 φυσικών προσώπων ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου που επλήγησαν από το PSI όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα.

Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, αποφάσισε, εν όψη των εκλογών και για την πληρέστερη ενημέρωση των 5.500 μελών να ζητήσει τις επίσημες θέσεις των κομμάτων που κατεβαίνουν στις εκλογές του 2012 για το θέμα της αποζημίωσης των φυσικών προσώπων που ενεπλάκησαν στο PSI.

Τα κόμματα απάντησαν θετικά με τις σχετικές τους δεσμεύσεις να διαμορφώνονται ως εξής:

ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν 11.000 περίπου μικρο-ομολογιούχοι και για να αποζημιωθούν οι 9.000 απ' αυτούς που κατέχουν ομόλογα ύψους έως 100.000 ευρώ, απαιτούνται μόλις 300 εκατ. ευρώ. Το πρόβλημα δεν είναι στο ύψος των χρημάτων, ενώ υπάρχει λύση νομικά ασφαλής και δίκαιη.

Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με την ΝΔ οι ομολογιούχοι που έχασαν αποταμιεύσεις μιας ζωής με το κούρεμα πρέπει να αποζημιωθούν και υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό κυρίως με φορολογικές διευκολύνσεις μελλοντικών ετών και με επενδυτικά κίνητρα ακόμα, όταν πρόκειται για εταιρείες.

ΚΚΕ

Για τους μικροομολογιούχους, για τοποθετήσεις φυσικών προσώπων σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου μέχρι 100.000 ευρώ το ΚΚΕ απαιτεί να καλυφθεί ό,τι τους κούρεψαν, να αποκατασταθεί δηλαδή το κεφάλαιο της κατάθεσης.

ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ η εγγύηση των αποταμιευτικών ομολόγων των φυσικών προσώπων, δεν πρέπει να υπολείπεται της εγγύησης των καταθέσεων των φυσικών προσώπων που είναι 100.000 ευρώ και τα ομόλογα που αποκτήθηκαν από φυσικά πρόσωπα έως το 2010, θα πρέπει να αποπληρωθούν, ανάλογα με την ημερομηνία ωρίμανσης τους, στην τιμή κτίσης του κάθε ομολόγου .

ΛΑΟΣ

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θεωρεί πως το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αναλάβει την υποχρέωση αποζημίωσης των ιδιωτών που αγόρασαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου πρωτογενώς, αξίας έως και 100.000 ευρώ.

Δημοκρατική Συμμαχία

Η Δημοκρατική Συμμαχία εκτιμά ότι είναι εφικτή η αποζημίωση των μικρών ελλήνων ομολογιούχων και θα την επιδιώξει εφόσον συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση. Ο τρόπος της αποζημίωσης θα πρέπει να συζητηθεί με τους ιδίους. Η βασική θέση είναι ότι για να διαφοροποιηθεί η αποζημίωση από τους εκτός Ελλάδος μικρούς ομολογιούχους θα μπορούσε να συνδεθεί με την φορολόγηση στην Ελλάδα. Πλήρης φορολογική απαλλαγή σε σειρά φορολογιών (π.χ. μεταβιβάσεων, εισοδήματος, γονικές παροχές κ.λπ.) και όταν αυτή δεν επαρκεί αρνητικός φόρος εισοδήματος, έτσι ώστε να καλυφθούν σταδιακά (ανάλογα με τις δημοσιονομικές συνθήκες και το είδος του ομολόγου που είχαν) μέσα σε 5 με 8 χρόνια, οι απώλειες που υπέστησαν.

Δημοκρατική Αριστερά

Η Δημοκρατική Αναγέννηση στηρίζει τις προσπάθειες του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου για άμεση λύση στο θέμα τους και αναφέρει πως οι καταθέσεις προστατεύονται από το κράτος και οι παθόντες είναι καταθέτες και όχι επενδυτές.

Δράση


Η Δράση θεωρεί ότι πρέπει να αποζημιωθούν οι αρχικοί κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, με τρόπο ο οποίος να μην αντιβαίνει προς τις διεθνείς μας υποχρεώσεις και τις προβλέψεις του PSI. Ο τρόπος τον οποίο προτείνει είναι να αποζημιώνονται όσοι κάτοχοι Έλληνες και ξένοι έχουν φορολογικές υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο. Ο ετήσιος συμψηφισμός μπορεί να γίνεται στο βαθμό και στο ύψος στο οποίο γεννώνται οι ετήσιες υποχρεώσεις.


Πηγή Newsbeast.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης