Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι προτάσεις των κομμάτων για την αποζημίωση των μικροαποταμιευτών.

Θετικά αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν τα 11.000 φυσικά πρόσωπα

Θετικά αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο αποζημίωσης των 11.000 φυσικών προσώπων ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου που επλήγησαν από το PSI όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα.

Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, αποφάσισε, εν όψη των εκλογών και για την πληρέστερη ενημέρωση των 5.500 μελών να ζητήσει τις επίσημες θέσεις των κομμάτων που κατεβαίνουν στις εκλογές του 2012 για το θέμα της αποζημίωσης των φυσικών προσώπων που ενεπλάκησαν στο PSI.

Τα κόμματα απάντησαν θετικά με τις σχετικές τους δεσμεύσεις να διαμορφώνονται ως εξής:

ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν 11.000 περίπου μικρο-ομολογιούχοι και για να αποζημιωθούν οι 9.000 απ' αυτούς που κατέχουν ομόλογα ύψους έως 100.000 ευρώ, απαιτούνται μόλις 300 εκατ. ευρώ. Το πρόβλημα δεν είναι στο ύψος των χρημάτων, ενώ υπάρχει λύση νομικά ασφαλής και δίκαιη.

Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με την ΝΔ οι ομολογιούχοι που έχασαν αποταμιεύσεις μιας ζωής με το κούρεμα πρέπει να αποζημιωθούν και υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό κυρίως με φορολογικές διευκολύνσεις μελλοντικών ετών και με επενδυτικά κίνητρα ακόμα, όταν πρόκειται για εταιρείες.

ΚΚΕ

Για τους μικροομολογιούχους, για τοποθετήσεις φυσικών προσώπων σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου μέχρι 100.000 ευρώ το ΚΚΕ απαιτεί να καλυφθεί ό,τι τους κούρεψαν, να αποκατασταθεί δηλαδή το κεφάλαιο της κατάθεσης.

ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ η εγγύηση των αποταμιευτικών ομολόγων των φυσικών προσώπων, δεν πρέπει να υπολείπεται της εγγύησης των καταθέσεων των φυσικών προσώπων που είναι 100.000 ευρώ και τα ομόλογα που αποκτήθηκαν από φυσικά πρόσωπα έως το 2010, θα πρέπει να αποπληρωθούν, ανάλογα με την ημερομηνία ωρίμανσης τους, στην τιμή κτίσης του κάθε ομολόγου .

ΛΑΟΣ

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θεωρεί πως το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αναλάβει την υποχρέωση αποζημίωσης των ιδιωτών που αγόρασαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου πρωτογενώς, αξίας έως και 100.000 ευρώ.

Δημοκρατική Συμμαχία

Η Δημοκρατική Συμμαχία εκτιμά ότι είναι εφικτή η αποζημίωση των μικρών ελλήνων ομολογιούχων και θα την επιδιώξει εφόσον συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση. Ο τρόπος της αποζημίωσης θα πρέπει να συζητηθεί με τους ιδίους. Η βασική θέση είναι ότι για να διαφοροποιηθεί η αποζημίωση από τους εκτός Ελλάδος μικρούς ομολογιούχους θα μπορούσε να συνδεθεί με την φορολόγηση στην Ελλάδα. Πλήρης φορολογική απαλλαγή σε σειρά φορολογιών (π.χ. μεταβιβάσεων, εισοδήματος, γονικές παροχές κ.λπ.) και όταν αυτή δεν επαρκεί αρνητικός φόρος εισοδήματος, έτσι ώστε να καλυφθούν σταδιακά (ανάλογα με τις δημοσιονομικές συνθήκες και το είδος του ομολόγου που είχαν) μέσα σε 5 με 8 χρόνια, οι απώλειες που υπέστησαν.

Δημοκρατική Αριστερά

Η Δημοκρατική Αναγέννηση στηρίζει τις προσπάθειες του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου για άμεση λύση στο θέμα τους και αναφέρει πως οι καταθέσεις προστατεύονται από το κράτος και οι παθόντες είναι καταθέτες και όχι επενδυτές.

Δράση


Η Δράση θεωρεί ότι πρέπει να αποζημιωθούν οι αρχικοί κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, με τρόπο ο οποίος να μην αντιβαίνει προς τις διεθνείς μας υποχρεώσεις και τις προβλέψεις του PSI. Ο τρόπος τον οποίο προτείνει είναι να αποζημιώνονται όσοι κάτοχοι Έλληνες και ξένοι έχουν φορολογικές υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο. Ο ετήσιος συμψηφισμός μπορεί να γίνεται στο βαθμό και στο ύψος στο οποίο γεννώνται οι ετήσιες υποχρεώσεις.


Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | May 4, 2012 10:24 AM | Reply
Το δουλεμα παει συννεφο...Δυστυχως παλι λαγους με πετραχηλια ταζουνε.Αδιορθωτοι Ελληνες..
image description Ναι Σε Ολα | May 4, 2012 10:56 AM | Reply
Θέλω τώρα προεκλογικά να ρωτήσω τά κόμματα,άν μπορούν να με σβήσουν τα δάνεια ,ενα εξοχικό, και αν γίνεται να μου δόσουν και 15 πόντους μπόι,για να μην χρειάζεται να σηκώνομε στις μύτες όταν βγαίνω φωτο.Πιστεύω οτι έχουν τον τρόπο να με κάνουν ψηλότερο.
image description Your Name | May 4, 2012 11:13 AM | Reply
Ποσο μα ποσο μας δουλευουνε.Ολα θα τα ξεχασουνε μετα τις εκλογες και δυστυχως υπαρχουνε ακομα ορνια που θα πανε να ψηφισουνε ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.Λυπαμαι ειλικρινα γι αυτους.Γιατι μετα τις εκλογες οσα τους ταζουνε στα πολιτικα γραφεια που τρεχουνε για ρουσφετια δεν θα υλοποιηθουνε γιατι πολυ απλα οι "εξυπνοι" πολιτικοι τους δουλευουνε.Θα καταλαβουνε τι κανανε μετα τις εκλογες οταν με τα νεα μετρα δεν θα εχουνε να φανε,το παιδι τους παλι δεν θα εχει δουλεια και παει λεγοντας.Και οι ιδιοι που τους ψηφισανε μετα τισ εκλογες θα τους βριζουν παλι.Ευχομαι ο θεος να μου δωσει δυναμη να μην τους αρχισω στις κλωτσιες.Α ρε αθανατε Ελληνα.Καλα να παθουμε.
image description ΚΟΡΟΪΟΔΟ ΕΛΛΗΝ | May 4, 2012 12:02 PM | Reply
Καλό θα ήταν να μας που κατι ξεκάθαρο και όχι μισόλογα και παρόλες προεκλογικές. Μάλλον δεν θα γίνει τίποτα εκτός εαν πάει κάποιος δικαστικά. Ο επόμενος στόχος είναι να βάλουν χέρι απ' ευθείας στις καταθέσεις, να πάρουν ένα 30% ας πουμε, για να σωθεί η χώρα...... Όποιος έβγαλε τα φράγκα έξω είναι μάγκας όποιος πήρε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου ας πρόσεχε και ας το σκεφτεί καλά τι θα ψηφίσει την Κυριακή. Δεν είναι κακό το ΠΑΣΟΚ να πάρει 12% και η ΝΔ να πάρει 15%, τα χειρότερα είναι μπροστά!!!
image description Your Name | May 5, 2012 11:22 AM | Reply
ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ.ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΩΣ 150000 ΕΥΡΩ
image description Your Name | May 5, 2012 11:23 AM | Reply
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΑΡΚΕΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΟΧΘΗΣΑΝ,ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ,ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ...
image description 1950 | May 5, 2012 11:18 AM | Reply
Ε ΠΩΣ,ΚΑΙ Ο ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΝΕΙΡΕΥΤΑΙ.ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΕΦΚΑ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο