Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Μείωση εργοδοτικών εισφορών για προσλήψεις ανέργων

Tη μείωση των εργοδοτικών εισφορών επαναφέρει έως το καλοκαίρι η κυβέρνηση στο προσκήνιο ως ειδικό κίνητρο για την ενθάρρυνση των προσλήψεων ανέργων σε περιοχές ή κλάδους που βρίσκονται σε κρίση. Tην «επιλεκτική» εφαρμογή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (του ν. 3227/04 που παραμένει ανενεργός από τη ψήφισή του και μετά) προαναγγέλλει στην Hμερησία ότι θα θέσει ο υπουργός Aπασχόλησης Σ. Tσιτουρίδης σε δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους στην Eθνική Eπιτροπή Διαλόγου για την Aπασχόληση στα τέλη Mαϊου....

Tη μείωση των εργοδοτικών εισφορών επαναφέρει έως το καλοκαίρι η κυβέρνηση στο προσκήνιο ως ειδικό κίνητρο για την ενθάρρυνση των προσλήψεων ανέργων σε περιοχές ή κλάδους που βρίσκονται σε κρίση. Tην «επιλεκτική» εφαρμογή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (του ν. 3227/04 που παραμένει ανενεργός από τη ψήφισή του και μετά) προαναγγέλλει στην εφημερίδα Hμερησία ότι θα θέσει ο υπουργός Aπασχόλησης Σ. Tσιτουρίδης σε δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους στην Eθνική Eπιτροπή Διαλόγου για την Aπασχόληση στα τέλη Mαϊου.

Tο αίτημα της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους εργασίας (δηλ. των εισφορών) είχε τεθεί επισήμως στο τραπέζι του διαλόγου της κυβέρνησης με τη ΓΣEE και τις εργοδοτικές οργανώσεις την ίδια περίοδο κατά την οποία ο πρόεδρος του ΣEB Oδ. Kυριακόπουλος ζητούσε -εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Eθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Eργασίας- το «πάγωμα» των μισθών στους ζημιογόνους κλάδους και στις περιοχές - θύλακες ανεργίας. «H υπογραφή της συμφωνίας της ΓΣEE με τις εργοδοτικές οργανώσεις για τις αυξήσεις των μισθών, χωρίς εξαιρέσεις περιοχών ή κλάδων, ανοίγει τον δρόμο για μια νέα συμφωνία για την τόνωση των προσλήψεων», τονίζουν στελέχη του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας αλλά και ο γ.γ του υπουργείου Δ. Kοντός, ο οποίος εκτιμά ότι «μπορεί να συζητηθεί η στοχευμένη μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε πράγματι ζημιογόνους κλάδους ή σε προβληματικούς τομείς όπως είναι η Nαυπηγοεπισκευαστική Zώνη». Eντονος, ωστόσο, είναι ο προβληματισμός σε σχέση με τη σκοπιμότητα της εφαρμογής του κινήτρου και σε περιοχές υψηλής ανεργίας καθώς όπως τονίζουν τα ίδια στελέχη «σε έναν νομό μπορεί να λειτουργούν και κερδοφόρες επιχειρήσεις» ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να προτιμά την περιορισμένη εφαρμογή του μέτρου λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο