Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λίστα φωτιά του Παπαδήμου με 77 παρεμβάσεις σε 40 μέρες

Ενα σύνολο από 77 δεσμεύσεις περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και πρέπει να υλοποιηθούν έως τα τέλη Ιουνίου.

Ένα.... βουνό με 77 υποχρεώσεις θα πρέπει να εκπληρώσει η νέα κυβέρνηση μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Σύμφωνα με τις επιταγές του νέου Μνημονίου έως τα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα του κυβερνητικού έργου και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η “πολυτέλεια” για ...περίοδο χάριτος.

Πιο αναλυτικά μεταξύ των άλλων η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα έχει στην διάθεση της περίπου 40 μέρες μετά την ορκωμοσία της προκειμένου μεταξύ των άλλων να:

Προσδιορίσει τις περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δις ευρώ για την διετία 2013 – 2014 οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Καταθέσει νομοσχέδιο για την μείωση των αποδοχών 12% κατά μέσο όρο στα ειδικά μισθολόγια (ένστολοι , δικαστικοί , γιατροί του ΕΣΥ κ.α.) . Οι μειώσεις θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου προκειμένου να εξοικονομηθούν 205 εκατ. ευρώ.

Καθορίσει το “πλεονάζον” προσωπικό των 15.000 υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα οι οποίοι και θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Ψηφίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα δίνει έμφαση στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

Αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ . Από τις νέες αυξήσεις θα εξαιρεθούν οι ευπαθείς ομάδες.

Αυξήσει τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων ώστε να προσεγγίσουν τις εμπορικές τιμές.

Προχωρήσει σε νέο γύρο ανοίγματος επαγγελμάτων με έμφαση σε αυτό του δικηγόρου.

Υλοποιήσει ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων επιχειρήσεων υπό δημόσιο έλεγχο όπως η ΔΕΠΑ , ο ΟΠΑΠ , τα ΕΛΠΕ η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.

Καθορίσει τους τελικούς όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Προωθήσει νέο γύρο περικοπών δαπανών στην υγεία.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτές είναι μόνο οι βασικές δεσμεύσεις από ένα σύνολο 77 που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και πρέπει να υλοποιηθούν έως τα τέλη Ιουνίου .

Επιπλέον και μετά από διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας θα πρέπει να εξεταστεί η εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού και τα στοιχεία για την εξέλιξη του ΑΕΠ προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ληφθούν νέα μέτρα για να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 6.7% του ΑΕΠ στο τέλος του 2012.

Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για ακανθώδη ζητήματα η υλοποίηση των οποίων αναμένεται να προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις και ενδεχομένως ακόμη και ενδοκυβερνητικές τριβές σε μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία όλων των παρεμβάσεων τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από το υπουργείο Οικονομικών έχουν σταλεί ενημερωτικά σημειώματα σε όλα τα υπουργεία για τις μνημονιακές τους υποχρεώσεις.

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή όσον αφορά το πακέτο των 11,5 δις ευρώ. Κι αυτό καθώς θα περιλαμβάνει μέτρα μεταξύ των οποίων νέες μειώσεις σε συντάξεις , περικοπές σε επιδόματα , καταργήσεις οργανισμών και απολύσεις προσωπικού. Παράλληλα δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο πακέτο να μην είναι τελικά τόσο.... βαρύ σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιτύχει ετήσια παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής . Δηλαδή το δημοσιονομικό έλλειμμα να πέσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2015 και όχι το 2014 που προβλέπεται στο Μνημόνιο

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 2, 2012 9:52 π.μ. | Reply
μα ο Βενιζ'ελος είπε οτι δεν θα πάρουνε νέα μέτρα τον Ιούνιο..γαμ@το..μήπως με κοροιδέυουνε?
image description Your Name | Μαΐου 2, 2012 12:05 μ.μ. | Reply
το ''μήπως'' μου άρεσε..... ρε φίλε ,σε ποιον πλανητη ζεις?
image description Your Name | Μαΐου 2, 2012 10:20 π.μ. | Reply
".....θα περιλαμβάνει μέτρα μεταξύ των οποίων νέες μειώσεις σε συντάξεις , περικοπές σε επιδόματα , καταργήσεις οργανισμών και απολύσεις προσωπικού".

Χθές όταν τον ρώτησε η Στάη αν θα απολυθεί κόσμος είπε, "Όχι, ποιός σας το είπε αυτό;"!!!
ΠΟΣΟ ΨΕΥΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΔΗΛΑΔΗ.....
image description μαρια | Μαΐου 2, 2012 10:17 π.μ. | Reply
ντροπή σας που τους λέτε ψεύτες. παρανόηση έγινε
image description Your Name | Μαΐου 2, 2012 12:45 μ.μ. | Reply
πλάκα μας κάνεις?
image description μαρια | Μαΐου 2, 2012 12:46 μ.μ. | Reply
Εννοείτε ότι κάνω πλάκα
image description trapezokomos | Μαΐου 2, 2012 11:39 π.μ. | Reply
μπα...αφού ό,τι έχουν υποσχεθεί το έχουν κάνει...
image description Your Name | Μαΐου 2, 2012 12:21 μ.μ. | Reply
ΑΝΤΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΚΤΟΣ
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
image description BENITO | Μαΐου 2, 2012 1:37 μ.μ. | Reply
καλησπέρα ελληνικέ λαέ του taxheaven. Ευχαριστώ για την στήριξη που δείχνετε στο πρόσωπό μου. Υπόσχομαι ότι αν με ψηφίσετε, θα βγούμε τέλη του 2012 από την ΤΡΟΙΚΑ και η ανεργία θα πέσει στο 6% μέσα στο 2013. Και τα λέω αυτά γιατί πιστεύω στη δύναμη του λαού. Ναι πιστεύω σε σένα φίλε λογιστή, οικονομολόγε, εφοριακέ, φοιτητή, ελ. επαγγελματία. Να ξέρετε ότι κάθε βράδυ πριν πάω για ύπνο έχω εσάς στο μυαλό μου, τα προβλήματά σας και τις ανησυχίες σας. Μαζί καταστρέψαμε μια χώρα. Μαζί μπορούμε και να την ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ. ΠΑΣΟΚ
image description Αντωνάκης | Μαΐου 2, 2012 1:35 μ.μ. | Reply
Όταν εσείς παίρνατε δάνεια εμείς σας το λέγαμε. Καταψηφήσαμε το 1ο μνημόνιο γιατί είπανε οτι τα μέτρα του είναι ανεφάρμοστα, στο 2ο όμως σκεφτήκαμε τον ελληνικό λαό και την σωτηρία του οπότε το ψηφήσαμε. ΝΔ κόμμα ευθύνης.
image description Your Name | Μαΐου 2, 2012 1:00 μ.μ. | Reply
Το διαψεύδω ως συνταγματολόγος. Είσαστε κόμα ανίκανο να κυβερνήσει. Πού ήσασταν στα φλέγοντα ζητήματα τώρα που ο κόσμος υποφέρει? Ναι καλά καταλάβατε. Στο debate αναφέρομαι. Θα ανακουφιζόταν ο ελληνικός λαός και εσείς μας αγνοήσατε. ΠΑΣΟΚ σημαία μας η εντιμότης
image description Pedro | Μαΐου 2, 2012 1:49 μ.μ. | Reply
Συνάδελφοι....Ψάχνοντας βρήκα δυο λέξεις με 3 Α. Το "ΣΑΜΑΡΑΣ" και άλλη μία.......Ξέρετε καλά τι πρέπει να κάνετε σε αυτές τις εκλογές
image description ΛΟΥΚΑΣ | Μαΐου 2, 2012 1:02 μ.μ. | Reply
Συγνώμη αλλά με ειδοποίησαν από την ΕΕ να παρέμβω. Σαφέστατα η απάντηση στο τι πρέπει να κάνει ο λαός είναι ΨΗΦΟΣ σε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Ευχαριστώ σας αφήνω τώρα γιατί είμαι σε διακοπές με τον Σημίτη και τον Καραμανλή στις Μαλδίβες
image description anagnwstis2012 | Ιουνίου 9, 2012 8:06 π.μ. | Reply
Στις 17 Ιούνη μαύρο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα κάνουν απολύσεις στο δημόσιο και θα κόψουν μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο