Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή του Συλλόγου Λογιστών Ν. Αχαΐας προς το ΙΚΑ για την προθεσμία καταβολής εισφορών

Σύλλογος Λογιστών Νομού Αχαΐας
web-site: http://sl-na.blogspot.come-mail: [email protected] 
fax: 2610 362078 
Πρόεδρος : Βάρδας Ιωάννης (τηλ. 6944294218) 
Γραμματέας: Βασιλάγκος Τρύφων

Πάτρα 27/4/2012

Αρ. πρωτ. Νο2 /2012

Προς ΙΚΑ - Διεύθυνση Ελέγχου κοινών επιχειρήσεων 

Υπ'όψη Κου Βλατάκη 
Τηλ.: 210 5215242 
fax.: 210 5223228

Κύριοι,

Στο Ν.4075/2012 στο άρθρο 20 για την προθεσμία καταβολής των εισφορών αναφέρεται ότι «Ο υπόχρεος οφείλει να καταβάλλει τις εισφορές στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μέχρι την πέμπτη (5η) για τις δημόσιες υπηρεσίες εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον παραπάνω οριζόμενο χρόνο». 

Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η διαδικασία για τον υπολογισμό της μισθοδοσίας περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα: 

1) Την συλλογή των ωρών απασχόλησης για το προσωπικό, 

2) την διερεύνηση από τον υπεύθυνο του προσωπικού για ημέρες αδείας, ασθενείας κ.λπ., 

3) Την συλλογή των ωρών εργασίας ανά Κέντρο κόστους των Βιομηχανικών επιχειρήσεων, 

4) Την καταγραφή των παραπάνω σε μηνιαία δελτία παρουσίας και 

5) Την εισαγωγή των δεδομένων και τον υπολογισμό της μισθοδοσίας.

Η παραπάνω διαδικασία αρχίζει την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά το τέλος του μήνα, που αυτό σημαίνει εάν η 31η του μήνα είναι Παρασκευή η διαδικασία θα αρχίσει στις 3 του μήνα και θα χρειαστεί τουλάχιστον πέντε (5)εργάσιμες ημέρες.

Επειδή τα Λογιστικά γραφεία έχουν πελάτες πολλές επιχειρήσεις (συνήθως 50-100) με απασχολούμενο προσωπικό απαιτούνται περισσότερες ημέρες για τον υπολογισμό της μισθοδοσίας, την πληρωμή των εισφορών και την υποβολή της ΑΠΔ.

Σχετικά με το άρθρο 14 «Χρόνος υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων Κοινών Επιχειρήσεων» αναφέρεται ότι ο χρόνος υποβολής για κάθε μήνα αρχίζει την 21η ημέρα πριν την λήξη του επόμενου μήνα δηλαδή στις εννέα (9) του επόμενου μήνα, ενώ ακόμα τα λογιστικά γραφεία δεν θα έχουν προλάβει να κάνουν υπολογισμό της μισθοδοσίας. 

Οι λογιστές και τα λογιστικά γραφεία δεν μπορούν άλλο να πιέζονται χρονικά και να έχουν περισσότερες ευθύνες. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε η πληρωμή των εισφορών να γίνεται έως τις είκοσι (20) του επόμενου μήνα και η ΑΠΔ να υποβάλλεται από τις είκοσι (20) του επόμενου μήνα.

Για τον Σύλλογο Λογιστών Νομού Αχαΐας

Ο Πρόεδρος 
Βάρδας Ιωάννης

Ο Γραμματέας  
Βασιλάγκος Τρύφων
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Απριλίου 27, 2012 3:15 μ.μ. | Reply
ο νομοθέτης οφείλει να εξετάσει τις ισχύουσες διατάξεις και τους λόγους και συνθήκες βάσει των οποίων ο προηγούμενος συνέταξε τον νόμο...με άλλα λόγια κάτι ήξερε ο άνθρωπος και έδωσε προθεσμία ένα μήνα....έκανε μια κουβεντούλα ρε αδερφέ με κάποιον εκκαθαριστή μισθοδοσίας πριν πιάσει το μολύβι....ενώ τούτοι εδώ οι σημερινοί προφανώς δεν έχουν περάσει ούτε απ' έξω από Λογιστήριο. Μοιάζουν με κάτι δημοσιογράφους που την μία μέρα γράφουν στην αθλητική στήλη και την άλλη για φορολογικά θέματα....
image description ΜΑΡΙΛΕΝ | Απριλίου 27, 2012 5:30 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ 20 ? ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ?? ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ 25 ΑΚΟΛΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΠΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ (ΠΕΡΑ ΑΠΟ Μ....ΕΣ) ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΔ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΔ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΙΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ 730 Η ΣΤΑ 530)
image description Σύλλογος Λογιστών Θήρας | Απριλίου 27, 2012 7:56 μ.μ. | Reply
Χαιρετισμούς από την Σαντορίνη
Οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν πως δουλεύει η πιάτσα. Πολιτικοί προϊστάμενοι που καλούνται να λάβουν αποφάσεις για έναν κλάδο με τον οποίο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση, δε δύνανται να κατανοήσουν τις δυσκολίες που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή των δικών τους αποφάσεων. Στις απόψεις που πηγάζουν από την εμπειρία μας δεν χωρούν συμβιβασμοί. Οι πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών για χρόνια καταβάλλονταν την τελευταία εργάσιμη του επομένου μήνα της ασφαλιστικής περιόδου που αφορούσαν. Αυτό που θέλουμε εμείς δεν είναι να πάμε κάπου στην μέση, εκτός αν εννοείτε κύριοι συνάδελφοι την 20η του μεθεπόμενου μήνα της ασφαλιστικής περιόδου που αφορούν.
Όσο για την ηλεκτρονική κατάθεση των Α.Π.Δ, ενώ όλους μας «έτσουξε», ούτε η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σαν ομοσπονδία ούτε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος έθιξαν, ότι στις καταληκτικές ημερομηνίες υποχρέωσης κατάθεσης των Α.Π.Δ. περιλαμβάνονται και ημέρες αργιών.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του
Συλλόγου Λογιστών Θήρας
ΑΦΜ 099638611 – Δ.Ο.Υ. Θήρας
Email : [email protected]

Αντώνης Κεφαλληνός. Πρόεδρος
Γιάννης Νανούρης, Αντιπρόεδρος
Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, Γραμματέας
Ιωάννης Μουτσάτσος, Ταμίας
Αντώνης Χάλαρης, Μέλος
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο