Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση δημοσιονομικής προσαρμογής και μικρότερη λιτότητα για την Ελλάδα

Παράταση στη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας και των υπόλοιπων "αδύναμων κρίκων" του ευρώ έως το 2015 μελετούν οι Βρυξέλλες.

Η πιθανή αλλαγή σκυτάλης στη Γαλλία και οι πιέσεις από την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία ξυπνούν επιτέλους την Ευρώπη από το λήθαργο σε ό,τι αφορά την αποτυχημένη συνταγή εξόδου από την κρίση. Οι φωνές πληθαίνουν για να δοθεί έμφαση στην Ανάπτυξη, η οποία εισέρχεται δυναμικά στην κοινοτική ατζέντα και εξελίσσεται σε θέμα πρώτης προτεραιότητας για τους ευρωπαίους ηγέτες.

Παράλληλα, στα θεσμικά όργανα της ΕΕ αλλά και σε κοινοτικές πρωτεύουσες αρχίζει να κερδίζει έδαφος η πρόταση για να δοθεί επιπρόσθετος χρόνος προσαρμογής στις χώρες που βρίσκονται σε Μνημόνια, ώστε να πετύχουν τους στόχους μείωσης των ελλειμμάτων.

Μετά τον υποψήφιο των Γάλλων Σοσιαλιστών Φ. Ολάντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, ο οποίος έκανε λόγο για «Σύμφωνο Ανάπτυξης,» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέι δήλωσε χθες ότι προτίθεται να συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, υπό τη μορφή δείπνου εργασίας, πριν από το προγραμματισμένο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28-29 Ιουνίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή αυτής της Συνόδου, που θα έχει ως θέμα την τόνωση της ανάπτυξης, είναι η 25η Μαϊου.

Βέβαια, ο Χ. Ρομπέϊ αναγνώρισε ότι δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις» για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα πάρουν χρόνο για να αποδώσουν. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε ακόμη στα «σχιζοφρενικά» αιτήματα των αγορών που ζητούν «εδώ και τώρα» λιτότητα και ανάπτυξη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης ότι στις Βρυξέλλες έχει αρχίσει συζήτηση για να δοθεί χρονική παράταση στις προσπάθειες των κρατών μελών τους για μείωση των ελλειμμάτων τους, ως επίδειξη αλληλεγγύης στα δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας τα οποία έχουν κληθεί να εφαρμόσουν.

Όπως είναι φυσικό, επισήμως, η Κομισιόν αρνείται ότι διεξάγονται παρόμοιες διαβουλεύσεις, οχυρώνεται πίσω από τις αυστηρές διατάξεις των Μνημονίων και αποδίδει τα σχετικά σενάρια στις προεκλογικές συζητήσεις που διεξάγονται στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Απριλίου 27, 2012 10:37 π.μ. | Reply
Τι, τώρα μας το λέτε;;; Vaffanculo, Krijg de pleuris, hau di übad heisa, Casse-toi, Go fuck yourselves, βαριέμαι να βάλω και τις υπόλοιπες γλώσσες της ΕΕ, μην τους αρχίσουμε και στα δικά μας "Γαλλικά"... Ρόμπα ο Ρομπάι, θα την φάει απ'τον Ποπάυ!!!
image description ethos | Απριλίου 27, 2012 2:14 μ.μ. | Reply
τι σκατα...
κι αυτοι με το gsis τους ιδιους δασκαλους ειχαν?
παραταση αφού εγινε το κακο?
image description alitax | Απριλίου 27, 2012 2:56 μ.μ. | Reply
Χεσμένη πάνα μου μυρίζει, τα κάναν πάνω τους μήπως κατά λάθος ξυπνήσει κανένας λαός και τους στείλει στο ...δ.. όλους μαζί τους νεοφιλελεύθερους μαθητευόμενους μάγους που κυβερνάνε την Ευρώπη.
image description Your Name | Απριλίου 27, 2012 4:47 μ.μ. | Reply
Παραίτηση λόγω ανικανότητας θα υποβάλλει κανένας?? Ο Πολ Τόμσεν θα σκίσει το πτυχίο του?? Όταν με λιτότητα και μόνο μας έλεγαν ότι θα βγούμε στις αγορές?? Ποιος θα αναλλάβει τη ευθύνη για το έγκλημα που έχει γίνει στον Νότο???
image description Σε όλα ναί | Απριλίου 27, 2012 5:54 μ.μ. | Reply
Ρε παιδια η ΙΣΛΑΝΔΙΑ που δεν αναγνώρισε καποια χρέη που την φορτώσαν βγήκε στις αγορές ή δεν χρειάστηκε ????Γιατί εμένα μου φένεται οτι θα πρέπει να μας απασχολέι πώς δεν θα χρειάζεται να βγούμε στις αγορές .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο