Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

120 Ελληνες ιδιοκτήτες σκαφών στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

120 Ελληνες ιδιοκτήτες σκαφών στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ στη λίστα δεν υπάρχει κανένας γνωστός επιχειρηματίας αλλά οι περισσότεροι είναι κάτοικοι των νοτίων προαστίων της Αττικής

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται 120 Έλληνες που αγόρασαν πολυτελή σκάφη αναψυχής στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ στη λίστα δεν υπάρχει κανένας γνωστός επιχειρηματίας αλλά οι περισσότεροι είναι κάτοικοι των νοτίων προαστίων της Αττικής.

Η λίστα με τα ονόματα των 120 Ελλήνων έφθασε στο ΣΔΟΕ από το Ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνδρομής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Η λίστα μπορεί να βγάλει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά μπορεί να αποκαλύψει τίποτα και οι αγοραστές των σκαφών αναψυχής να είναι καθ' όλα νόμιμοι φορολογούμενοι.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν ήδη λάβει εντολές να ελέγξουν το πόθεν έσχες των συγκεκριμένων φορολογουμένων και στη συνέχεια ακολουθώντας σε αντιπαραβολή με τις φορολογικές τους δηλώσεις και τις τραπεζικές τους καταθέσεις, τις διαδρομές του χρήματος εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθούν ενώπιον υποθέσεων φοροδιαφυγής ή και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

«Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να δούμε αν έχει αποδοθεί ο ΦΠΑ» λέει αρμόδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ σημειώνοντας ότι ασχέτως αν η αγορά έγινε στην Ολλανδία, ο ΦΠΑ αγοράς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να καταβληθεί στη χώρα χρήσης του σκάφους. Θα εξεταστεί παράλληλα αν οι φερόμενοι ως αγοραστές των σκαφών είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες ή λειτουργούν ως αχυράνθρωποι.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | Απριλίου 27, 2012 3:05 μ.μ. | Reply
ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΠΑΛΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΟΝΟ ΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ !!!! ΚΑΙ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ.......
ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ... ΡΑΜΠΟ ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ.....
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ...ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ !!!!! ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΦΟΡΕΣ.
ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΙΛΟΛΑΙΚΑ.....ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ...ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ 2015 ΙΣΩΣ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ 125% ΤΟΥ ΑΕΠ . ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 2010 . ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ......... ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΑΛΗΤΩΝ.
ΕΛΗΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ
ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο