Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Ε.Σ.Ε.Ε. για παράταση των δηλώσεων

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42 – 105 63 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 25 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου

Παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2012 των προσωπικών εταιρειών, για μετά τις εκλογές, ζητά η ΕΣΕΕ.
 
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2012,  των προσωπικών εταιρειών (O.E.-Ε.Ε.) έως τις 30/4/2012, απέστειλε σχετική επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζητάει να δοθεί μια απαραίτητη παράταση είκοσι ημερών, δηλαδή έως τις 21 Μαΐου, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες τόσο στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεών τους, όσο και στην έγκαιρη καταβολή των δόσεων.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή της ΕΣΕΕ αναφέρεται στα εξής:

«…Ως γνωστό η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των Προσωπικών Εταιρειών λήγει την 30η Απριλίου 2012, δηλαδή μέσα στην πιο σύντομη προεκλογική περίοδο, κατά την οποία όλοι οι πολίτες της χώρας ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές οι οποίες, κατά γενική ομολογία, είναι οι πιο κρίσιμες από το 1974 και τούτο επειδή από το αποτέλεσμά τους θα εξαρτηθεί το οικονομικό μέλλον της πατρίδας και των επιχειρήσεών μας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι αρκετοί από τους πολίτες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα (πχ. έμποροι, επαγγελματίες, λογιστές κλπ.) είναι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι με τις εκλογές δεν δείχνουν διατεθειμένοι πριν την 6η Μαΐου, να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες που απαιτεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Στα προηγούμενα θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός, ότι λόγω των εκλογών η κίνηση της αγοράς έχει στην κυριολεξία μηδενιστεί, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο στην εξεύρεση των χρημάτων που απαιτούνται για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.

Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στην παρούσα χρήση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, μέσω της Γ.Γ.Π.Σ, πολύ μεγαλύτερος αριθμός δηλώσεων, γεγονός που θα επιβαρύνει τα πληροφοριακά συστήματα και κατ' επέκταση θα δυσκολέψει τους φορολογούμενους στην υποβολή των δηλώσεών τους πριν τις εκλογές...»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Απριλίου 26, 2012 4:35 μ.μ. | Reply
ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΡΙΜΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ....ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ
image description LOG | Απριλίου 27, 2012 12:17 π.μ. | Reply
Ο ΦΟΡΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ -ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙς ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ . ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΑ . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ...
image description Your Name | Απριλίου 27, 2012 9:50 π.μ. | Reply
ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ....ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ....ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο