Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

25 Απρίλιου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Η βελτίωση των ρυθμίσεων του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή του μέτρου για την πληρωμή φόρων ασφαλιστικών εισφορών και μισθών των εργαζομένων μέσω του τραπεζικού συστήματος. Κι' αυτό για να διασφαλιστεί το ακατάσχετο του μισθού από ένα συγκεκριμένο ποσό και κάτω. Αν και επισήμως οι τράπεζες το αρνούνται, στο υπουργείο Εργασίας έχουν φθάσει καταγγελίες για κατασχέσεις επιδομάτων ακόμα και των 300 ευρώ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν ολοκληρωθεί, αλλά παραμένουν εμπόδια γραφειοκρατικού κυρίως χαρακτήρα ενώ, πηγές του υπουργείου δεν αποκλείουν οι καθυστερήσεις να σχετίζονται με τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

 
Η εφαρμογή του μέτρου για την υποχρεωτική καταβολή των εισφορών μέσω των τραπεζών, έχει αναβληθεί για τον Ιούλιο, αποτελεί όμως δέσμευση του 2ου μνημονίου γιατί σχετίζεται με τον αποτελεσματικό έλεγχο της αγοράς εργασίας την απλούστευση των διαδικασιών για επιχειρήσεις και εργαζόμενους και εργαζόμενων την άμεση ενοποίηση όλων των μηχανισμών ελέγχου με στόχο την αύξηση των πόρων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η σχετική ρύθμιση περνά στην ευθύνη της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Πηγή: Express.gr
 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης