Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Πρωτοβουλία της ΕΦΕΕ-Α.Π. «Κοινωνική Δράση Λογιστών - Φοροτεχνικών»

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Απ.Αναγ.Μον. Πρωτ. Αθηνών 5581/2009 ΑΜ: 27961/Ειδ. 5968/2009
Ρεθύμνης 17 Τ.Κ. 185-33 Πειραιάς – E-mail: [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αθηνών Πειραιώς (ΕΦΕΕ-Α.Π.), με ομόφωνη απόφαση, ανακοινώνει την σύσταση ομάδας με τίτλο:

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ»

Σκοπός της ομάδας είναι η ΔΩΡΕΑΝ συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2012, καθώς και η συμβουλευτική υποστήριξη σε φορολογικά θέματα προς όλες τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια.

Στην πρωτοβουλία αυτή μπορούν να συμμετάσχουν οικειοθελώς, ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι Λογιστές-Φοροτεχνικοί, από οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας ή του Πειραιά, χωρίς απαραίτητα να αποτελούν μέλη του Συλλόγου μας και ανεξαρτήτως του τρόπου άσκησης του επαγγέλματός τους (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες).

Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και συμμετοχή συναδέλφων, με αποτέλεσμα η δράση αυτή να αποκτήσει δυναμική που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν την όποια δαπάνη για τη συμπλήρωση της φετινής φορολογικής τους δήλωσης, ύστερα και από την ανελέητη επίθεση που δέχτηκαν τα ήδη πενιχρά εισοδήματα τους το τελευταίο καιρό.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, και με γνώμονα πάντα την από κοινού δράση, καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, να συμμετάσχουν σε αυτή μας την πρωτοβολία, και ευελπιστούμε ότι και η Π.Ο.Λ. και η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θα σταθούν δίπλα και θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. 

Το σχέδιο υλοποίησης της δράσης θα ξεκινήσει, σταδιακά εντός του Μαΐου, για αυτό το λόγο όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε αυτήν την πρωτοβουλία, μπορείτε να αποστείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο) στο e-mail του συλλόγου μας [email protected] και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Θα παρακαλούσαμε όλες οι συμμετοχές να έχουν αποσταλεί έως 05-05-2012, ούτως ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος οργάνωσης αυτής της προσπάθειας.

Με μέριμνα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, αφού αξιολογήσουμε τον αριθμό των εθελοντών, θα προχωρήσουμε στη θέσπιση κριτηρίων και προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληρούν οι φορολογούμενοι πολίτες οι οποίοι θα εξυπηρετηθούν.

Όλες οι ενέργειες που αφορούν την δράση της ομάδας που θα δημιουργηθεί, θα δημοσιοποιούνται και θα ανακοινώνονται μέσω  της ηλεκτρονικής σελίδας www.taxheaven.gr, καθώς και με αποστολή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των συναδέλφων που θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις σας στη προσπάθεια αυτή είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτες αλλά και απαραίτητες.  

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
(βλέπε συνημμένο αρχείο)
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ | Απριλίου 24, 2012 3:25 μ.μ. | Reply
Δουλεύαμε που δουλεύαμε τσαμπα ,τώρα το κάνουμε και επίσημα....όποιος θέλει το κάνει βέβαια..... Απορία: Ο δικηγορικός σύλλογος έκανε ποτέ ή θα κάνει κάτι αντίστοιχο? Αλίμονό μας κύριοι συνάδελφοι....εγώ πάντως διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία να δουλέψω τσάμπα μιας και θα καταλήξω να συμπεριληφθώ κι εγώ στις ευπαθείς ομάδες ελευθέριων επαγγελμάτων. Και εις ανώτερα!!!!!
image description ΝΙΚΟΣ | Απριλίου 24, 2012 3:13 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ.
image description trapezokomos | Απριλίου 24, 2012 5:44 μ.μ. | Reply
AYTO EINAI KΑΛΟ ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 50 % ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ 30-40 (ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ) ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ 20ΕΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΤΛ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΦΕΣΙΑ.ΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.
image description theopax | Απριλίου 24, 2012 5:07 μ.μ. | Reply
Μπράβο παιδιά για την πρωτοβουλία ελπίζω να βρεθούν αρκετοί (μαζί με εμένα) να την υποστηρίξουν
image description Your Name | Απριλίου 24, 2012 5:16 μ.μ. | Reply
1ον το κανουμε εδω και χρονια
2ον με το νομο πρεπει να κοψουμε αποδειξη.
3ον αν ακουστει αυτο στην τηλεοραση δεν θα μας πληρωσουν ουτε αυτοι που μας πληρωσαν περσυ.

Δεν πιστευω οτι υπαρχει λογιστης που να μην ξερει ποιοι πελατες τους αδυνατουν να πληρωσουν.. Εγω ομως δεν ξερω ο καθε αγνωστος που στο Ε1 δηλωνει 200 ευρω οτι εχει καταθεσεις 200.000 ευρω.

Σωστη σκεψη αλλα να γινοταν αθορυβα. Και μονο στους δικους μας πελατες..
image description Your Name | Απριλίου 24, 2012 5:44 μ.μ. | Reply
Είμαι Μισθωτός συνάδελφος και δεν ασχολούμαι με δηλώσεις φυσικών προσώπων. Ωστόσο, χωρίς να αμφισβητώ τις προθέσεις της ΕΦΕΕ, δεν μπορώ να έχω την απαίτηση από κανέναν συνάδελφο να κάνει κάτι τέτοιο..
image description stauros | Απριλίου 24, 2012 5:12 μ.μ. | Reply
δεν καταλαβα τι αποδειξεις θα κοβουμε
image description stauros | Απριλίου 24, 2012 5:20 μ.μ. | Reply
θελω πολυ να ειμαι μεσα στην κινηση αυτη αλλα μη βγω και κουρεμενη
image description CAP | Απριλίου 24, 2012 5:20 μ.μ. | Reply
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, Π.Χ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΞΙΑΣ «Χ» ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΟ S.M. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ «Χ» , ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΧΕΙΑΣ !
image description ΙΩΑΝΝΗΣ | Απριλίου 24, 2012 6:53 μ.μ. | Reply
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΑΜΟΙΒΕΣ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΤΩΡΑ ΤΙ.ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ
image description Stavrakas | Απριλίου 24, 2012 6:28 μ.μ. | Reply
Ειναι μια ευκαιρια, για οποιον νομιζει πως εχει βλαψει το κοινωνικο συνολο, να σωσει την ψυχη του... ;)
image description Your Name | Απριλίου 24, 2012 6:56 μ.μ. | Reply
ελεος τις δηλωσεις περιμενουμε να δουμε λιγο μετρητο και να βουλωσουμε τρυπες Τους πελατες μου με αδυναμια πληρωμης τους ξερω και το τι θα κανω το ξερω εγω και κανενας αλλος ΓΙΑΝΝΑ
image description PANOLIASKOSJOHN | Απριλίου 27, 2012 5:18 μ.μ. | Reply
Παιδιά εντάξει το καταλάβαμε, ένας ένας όλοι θα συμμετέχετε, μην σπρώχνεστε.
Τώρα σοβαρά, τα οικονομικά προβλήματα του καθενός συναδέλφου, δεν μπορεί να τα πληρώσει μια τέτοιου είδους κίνηση που μάλιστα βασίζεται στον εθελοντισμό. Όποιος συνάδελφος έχει προβλήματα και θέλει να κάνει ψυχοθεραπεία και να βγάλει τα εσώψυχα του, ας πάει να πληρώσει έναν ψυχολόγο και να ζητήσει και ΑΠΥ να την βάλει στο Ε1 του χρόνου. Ίσως τελικά αυτός να είναι τσαμπατζής που θέλει να κάνει δωρεάν ψυχοθεραπεία εδώ μέσα, κατηγορώντας τους υπόλοιπους ως τσαμπατζήδες. Άλλωστε όποιος θέλει συμμετέχει, και όποιος θέλει το κάνει από μόνος του. Είναι σαν την εξομολόγηση άλλος πάει στον παπά και άλλος τα λέει στην εικόνα.Το σωστό, αφού γίνεται με όποιον τρόπο και να γίνει δεν πειράζει, πάλι σωστό είναι.
image description KALASTY | Απριλίου 24, 2012 7:07 μ.μ. | Reply
Με λυπεί,με θλίβει ειλικρινά αλλά πολύ περισσότερο με θυμώνει με νευριάζει και με εξοργίζει εμένα προσωπικά αυτή η πρωτοβουλία!Δεν θα αναφερθώ όλα αυτά τα χρόνια που κάποιοι από μας είμαστε στην "λογιστική πιάτσα"τι υπηρεσίες δωρεάν έχουμε προσφέρει πέραν της ειδικότητας μας(μηχανικοί,συμβολαιογράφοι,δικηγόροι κτλ)κάτω από δύσκολες συνθήκες.Τώρα έχει προστεθεί και η ειδικότητα του ψυχολόγου.
Τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε εφιαλτικές καταστάσεις είμαστε από τα μοναδικά επαγγέλματα που λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο όγκος δουλειάς μας και έχουν μειωθεί δραματικά τα έσοδα μας με ότι συνεπάγεται αυτό...πολλές ώρες εργασίες με ένα κ...taxis να μην δουλεύει,με δημόσιες υπηρεσίες να καταργούνται ή να υπολειτουργούν...με τους πελάτες μας συνεχώς να γκρινιάζουν,να φωνάζουν άλλες φορές να κλαίνε και πολλά άλλα που όλοι μας πλέον καθημερινά αντιμετωπίζουμε χωρίς να έχουμε τον ελάχιστο ήρεμο χρόνο να διαθέσουμε για μας και το κυριότερο για την οικογένεια μας.Πιστεύω πως "όλοι"οι συνάδελφοι είμαστε άτομα με κοινωνική συνείδηση και ευαισθησία και πως ο καθένας μας "μέσα"από το γραφείο του γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες του κάθε πελάτη για να συμπεριφερθεί ανάλογα.Προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ έργο κάθε λίγο και λιγάκι που μας ζητάνε αντίγραφα Ε9,Ε1 Εκκαθαριστικά για τις τράπεζες και για διάφορες υπηρεσίες.Αυτό δεν είναι προσφορά?Για αυξήσεις...δεν το συζητώ..Δεν θα πω τίποτα για τις ερωτήσεις και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε καθημερινά με την δουλειά να περιμένει.
Θα μπορώ να γράφω όλη μέρα τι τους προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ.Ακόμα και το γεγονός που δουλεύουμε για αυτούς χωρίς να πληρωνόμαστε αλλά εμείς να είμαστε υποχρεωμένοι να εκδίδουμε ΑΠΥ να πληρώνουμε ΦΠΑ_ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ-Φ.Ε-ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ αλλά και το προσωπικό μας και όλα τα λειτουργικά μας έξοδα...αυτό δεν είναι προσφορά?Ποιός θα μου τα πληρώσει όλα αυτά?Που έχουμε καταντήσει σαν "μπακάλιδες"(δεν το λέω υποτιμητικά)Πως θα καταφέρω να μην απολύσω το προσωπικό μου?Πως θα πληρώσω το ΟΑΕΕ το ΙΚΑ?Πείτε κύριοι και κυρίες της ΕΦΕΕ-Π(δεν γνωρίζω ποιά είναι και πόσα τα μέλη σας)?Πάντως πρέπει όμως και να σας συγχαρώ για την απόφαση σας αυτή που έχετε τόσο ελεύθερο χρόνο και δεν αντιμετωπίζεται οικονομικά προβλήματα έτσι ώστε να τον διαθέτεται εσείς όπως θέλετε.
Μία απορία όταν λέτε ευπαθείς ομάδες ποιές κατηγορίες φορολογούμενων αναφέρεστε?Συμπεριλαμβάνετε και τους επαγγελματίες?
image description KALASTY | Απριλίου 24, 2012 7:11 μ.μ. | Reply
Με λυπεί,με θλίβει ειλικρινά αλλά πολύ περισσότερο με θυμώνει με νευριάζει και με εξοργίζει εμένα προσωπικά αυτή η πρωτοβουλία!Δεν θα αναφερθώ όλα αυτά τα χρόνια που κάποιοι από μας είμαστε στην "λογιστική πιάτσα"τι υπηρεσίες δωρεάν έχουμε προσφέρει πέραν της ειδικότητας μας(μηχανικοί,συμβολαιογράφοι,δικηγόροι κτλ)κάτω από δύσκολες συνθήκες.Τώρα έχει προστεθεί και η ειδικότητα του ψυχολόγου.
Τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε εφιαλτικές καταστάσεις είμαστε από τα μοναδικά επαγγέλματα που λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο όγκος δουλειάς μας και έχουν μειωθεί δραματικά τα έσοδα μας με ότι συνεπάγεται αυτό...πολλές ώρες εργασίες με ένα κ...taxis να μην δουλεύει,με δημόσιες υπηρεσίες να καταργούνται ή να υπολειτουργούν...με τους πελάτες μας συνεχώς να γκρινιάζουν,να φωνάζουν άλλες φορές να κλαίνε και πολλά άλλα που όλοι μας πλέον καθημερινά αντιμετωπίζουμε χωρίς να έχουμε τον ελάχιστο ήρεμο χρόνο να διαθέσουμε για μας και το κυριότερο για την οικογένεια μας.Πιστεύω πως "όλοι"οι συνάδελφοι είμαστε άτομα με κοινωνική συνείδηση και ευαισθησία και πως ο καθένας μας "μέσα"από το γραφείο του γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες του κάθε πελάτη για να συμπεριφερθεί ανάλογα.Προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ έργο κάθε λίγο και λιγάκι που μας ζητάνε αντίγραφα Ε9,Ε1 Εκκαθαριστικά για τις τράπεζες και για διάφορες υπηρεσίες.Αυτό δεν είναι προσφορά?Για αυξήσεις...δεν το συζητώ..Δεν θα πω τίποτα για τις ερωτήσεις και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε καθημερινά με την δουλειά να περιμένει.
Θα μπορώ να γράφω όλη μέρα τι τους προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ.Ακόμα και το γεγονός που δουλεύουμε για αυτούς χωρίς να πληρωνόμαστε αλλά εμείς να είμαστε υποχρεωμένοι να εκδίδουμε ΑΠΥ να πληρώνουμε ΦΠΑ_ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ-Φ.Ε-ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ αλλά και το προσωπικό μας και όλα τα λειτουργικά μας έξοδα...αυτό δεν είναι προσφορά?Ποιός θα μου τα πληρώσει όλα αυτά?Που έχουμε καταντήσει σαν "μπακάλιδες"(δεν το λέω υποτιμητικά)Πως θα καταφέρω να μην απολύσω το προσωπικό μου?Πως θα πληρώσω το ΟΑΕΕ το ΙΚΑ?Πείτε κύριοι και κυρίες της ΕΦΕΕ-Π(δεν γνωρίζω ποιά είναι και πόσα τα μέλη σας)?Πάντως πρέπει όμως και να σας συγχαρώ για την απόφαση σας αυτή που έχετε τόσο ελεύθερο χρόνο και δεν αντιμετωπίζεται οικονομικά προβλήματα έτσι ώστε να τον διαθέτεται εσείς όπως θέλετε.
Μία απορία όταν λέτε ευπαθείς ομάδες ποιές κατηγορίες φορολογούμενων αναφέρεστε?Συμπεριλαμβάνετε και τους επαγγελματίες?
image description SARAKINOS | Απριλίου 24, 2012 8:50 μ.μ. | Reply
Για στο στόμα σου καλή συναδέλφισα. Συμφωνώ και προσυπογράφω και ελπίζω να το κάνουν και άλλοι. Υπάρχουν και άλλοι τομείς για κοινωνική δράση των Λογιστών...
image description ΙΩΑΝΝΗΣ | Απριλίου 24, 2012 8:46 μ.μ. | Reply
Συγχαρητήρια. Πολύ καλό. Θα έπρεπε να αναρτήσουμε όλοι μας ένα τέτοιο άρθρο μέσα σε κάθε γραφείο γιατί πραγματικά είμαστε οι μ@λ@κες της όλης υπόθεσης. Συγχαρητήρια και πάλι KALASTY
image description ΕΙΡΗΝΗ | Απριλίου 24, 2012 8:31 μ.μ. | Reply
Τις ευπαθείς ομάδες εμείς θα τις καθορίσουμε, ποιές θα είναι. Αλλά αντί προτάσεις, ο καθένας βγάζει τα απωθυμένα του. Και όχι συναδέλφισσα δεν έχουμε χρόνο, ούτε λεφτά έχουμε... Πιστεύουμε όμως στην προσφορά, γιατί υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ, και δεν είναι απαραίτητα επαγγελματίες. Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη δεν έχουν ταμπέλες, όποιος βλέπει μέσα από την ψυχή του, μπορεί να τους δεί....
image description KALASTY | Απριλίου 24, 2012 10:51 μ.μ. | Reply
Ειρήνη,
δεν είναι απωθημένα η δύσκολη καθημερινότητα μας.
Ας προσφέρουμε λοιπόν κοινωνικό έργο βοηθώντας σε πολλούς τομείς τους συνανθρώπους μας χωρίς τυμπανισμούς!
Ας τα παραμερίσουμε όμως προς στιγμήν όλα αυτά κι ας εξετάσουμε τα πραγματικά γεγονότα...μιας πραγματικότητας που μας οδηγεί πολλές φορές σε αδιέξοδο και σε λανθασμένες σκέψεις και αποφάσεις!
Και όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τα λόγια μου εύχομαι ίσως να καταλάβει την σιωπή μου...εγώ σωπαίνω εδώ!!!
Φιλικά!!!
image description Your Name | Απριλίου 24, 2012 7:10 μ.μ. | Reply
ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ.
image description taxcare | Απριλίου 24, 2012 8:03 μ.μ. | Reply
Zητήστε παράταση μέχρι 30/9 για όλες τις δηλώσεις (με την προϋπόθεση ότι το ΤΑΧΙΣ θα δουλεύει) και προτείνετε ένα δεκαήμερο (πχ 8-18 Σεπτεμβρίου) όπου όσοι κάνουν δωρεάν δηλώσεις να δηλώνουν σε κάποιο site αριθμό δωρεάν δηλώσεων και ΑΦΜ, αφού όμως πρώτα εξασφαλίσετε απ'τον ΚΒΣ ότι δεν θα χρειαστεί να εκδώσουμε ΑΠΥ
image description ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ | Απριλίου 24, 2012 8:03 μ.μ. | Reply
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΕΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΑΥΤΗΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΣΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
image description STAVRAKAS | Απριλίου 24, 2012 9:09 μ.μ. | Reply
ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΙΔΙΟΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΕΤΣΙ ??? ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΤΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΕΕ-Α.Π. ... ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΗΛΩΣΗ Φ.Ε., ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ Δ.Ο.Υ. ΝΑ ΤΟΥ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΤΣΑΜΠΑΊ'ΚΑ....ΤΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΙ!!
image description ΝΙΚΟΣ ΧΑΝΙΑ | Απριλίου 24, 2012 9:54 μ.μ. | Reply
ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕ-ΑΠ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ!
image description Your Name | Απριλίου 25, 2012 12:42 π.μ. | Reply
Για μια ακομα φορα θα βγουν αληθινα αυτα που λεω εδω και χρονια.. Οτι οι συνδικαληστες μας δεν ασκουν το επαγγελμα .. Απλα εχουν 10 υπαλληλους που δουλευουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ και παιρνουν 500 ευρω. Κανουν 15000 δηλωσεις.. Ποια η διαφορα για αυτους να κανουν αλλες 1000 χωρις να πληρωθουν; Παλι τους ιδιους μισθους θα δοσουν...
Κυριοι κανουμε δωρεαν δηλωσεις πολλα χρονια και θα συνεχισουμε να κανουμε.. Σεμνα και ταπηνα... Οχι σαν εσας.
image description ΕΙΡΗΝΗ | Απριλίου 25, 2012 1:52 π.μ. | Reply
Νίκο από Χανιά (τα οποία τα αγαπάω ιδιαιτέρως), ναι όλα τα γραφεία έχουν κάνει δωεάν δηλώσεις,δεν αντιλέγω. Όμως σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ. Το ότι όμως δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αξιοπρέπεια. Δεν είναι σε όλους εύκολο να πάνε σε ένα λογιστικό γραφείο να ζητήσουν μια δωρεάν δήλωση. Έίναι τελείως διαφορετικό αυτό που προτείνουμε, καταδεικνύει όπως πολύ σωστά είπες το κοινωνικό πρόσωπο του κλάδου, και δίνει το έναυσμα για συλλογικότητα. Εμείς ρίξαμε την ιδέα, δεν είμαστε παντογνώστες, και παρόλο που έχουμε ένα πλάνο στο νού μας, ζητάμε ΄να ακούσουμε και άλλες ιδέες και προτάσεις. Όσο για τον "κύριο" ανώνυμο που βρυχάται ως ποντίκι, ας ρωτήσει πρώτα και μετά ας κρίνει. Αλλά πίσω από την ανωνυμία, όλοι κάνουν το μάγκα και τον πονηρό....
image description SARAKINOS | Απριλίου 25, 2012 6:32 π.μ. | Reply
Αγαπητή Ειρήνη, επειδή είμαι από εκείνους που έφεραν αντίρρηση στην γενικότητα της πρότασης των Πειραιωτών συναδέλφων και συμφώνησα με την ΚΑΛΑΣΤΥ και τα όσα ευθαρσώς εξέφρασε, θέλω να σου πω ότι και εγώ έχω κάνει και κάνω δηλώσεις δωρεάν σε επαγγελματίες που βούλιαξαν στα χρέη και κλείσανε, όπως και σε χήρες που έχασαν τον επγγελματία σύντροφό τους και δεν έχουν ούτε μια αξιοπρεπή σύνταξη και ακόμη και σε στενούς συγγενείς, συνταξιούχους ως επί το πλείστον. Ομως, μη ξεχνάς ότι τα λογιστικά γραφεία δεν είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτυήρα ή Μ.Κ.Ο. επιδοτούμενες από το κράτος. Τα γραφεία μας είναι βιοποριστικά και συντηρούν ολόκληρες οικογένειες των εργαζομένων και των ιδιοκτητών. Συνεπώς βοηθάμε, όπως μπορούμε χωρίς να το διατυμπανίζουμε, αλλά πρέπει και εμείς να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητά μας, ημών και του κλάδου μας.. Και καλώ την ΚΑΛΑΣΤΥ να μη σιωπά , να μη αποσυρθεί. Χρειαζόμαστε αυτές τις γενναίες φωνές, που τολμούν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Σεβαστές οι απόψεις σου Ειρήνη, αλλά μη μας κατηγορείς για τις αντιρρήσεις μας. Φιλικά.
image description PRESJOHN | Απριλίου 25, 2012 1:53 π.μ. | Reply
ΕΙΡΗΝΗ θέλω να συγχαρώ το Δ.Σ.της ΕΦΕΕΑ-Π για την ευαισθησία και την πρωτοβουλία και να δηλώσω (κόντρα στην λεκτική "αναλγησία" των ανωνύμων και επωνύμων σχολιαστών),παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γραφείο μου,
την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μου σε αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια αλληλεγγύης.
image description Your Name | Απριλίου 25, 2012 9:35 π.μ. | Reply
Πολύ καλή κίνηση.Η αλληλεγγύη αυτούς τους καιρούς που ζούμε είναι απαραίτητη. Το ίδιο σημαντικό όμως είναι και η άμεση λύση του προβλήματος. Επομένως εκτός από κινήσεις εντυπωσιασμού πρέπει να γίνουν και ουσιαστικές δράσεις (αναφέρομαι στους διαφόρους συλλόγους που "ποιούν την νήσσαν" απέναντι στα απάνθρωπα μέτρα των εκάστοτε κυβερνήσεων) . Αυτή είναι η κοινωνία μας. Άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε και τους υποχρεώνουν(λόγω έλλειψης κοινωνικού κράτους) να πληρώνουν για τις δηλώσεις, για την υγεία, για την παιδεία ........ καλή η ανακούφιση αλλά ο πεινασμένος θα πεινάει και αύριο.
image description ΠΕΤΡΟΣ ΓΡΙΒΑΣ | Απριλίου 25, 2012 10:23 π.μ. | Reply
Δηλώσεις δωρεάν κάναμε και κάνουμε και μάλλον φέτος θα αυξηθούν όπως είπαν και άλλοι συνάδελφοι σε πολλούς που έχουν ανάγκη πραγματική... Δε συμφωνώ και εγώ με τη σειρά μου με την πρωτοβουλία αυτή παρότι σέβομαι τις προθέσεις σας και δε νομίζω ότι θα κάνει καλό στον κλάδο... Ο χρόνος θα δείξει υποθέτω ποιος έχει δίκιο.
Δεν κατηγορώ όποιον θέλει να συμμετάσχει, ο καθένας κάνει τα κουμάντα του όπως θέλει - αλλά εγώ θα συνεχίσω με τις δωρεάν δηλώσεις που κάνω κάθε χρόνο.
image description DAS | Απριλίου 25, 2012 11:41 π.μ. | Reply
Καλά εμείς εκεί στην ΕΦΕΕΑ-Π δεν έχουμε καθόλου μυαλό ????? Αντί να ζητάμε καμιά παράταση στο όνειρο , αντί να κάνουμε κανένα σεμινάριο με τους ΓΓ του Υπουργείο να βγάλουν οι άνθρωποι κανένα φράγκο , αφού τωρα έχουν μειωμένες πωλήσεις , εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε όσους δεν εχουν στον Ηλιο μοίρα ???? Ντροπή μας και πάλι ντροπή μας. Δεν εχω λόγια για να μας πώ .
image description DAS | Απριλίου 25, 2012 11:13 π.μ. | Reply
Σε γενικές γραμμές , αυτο που διαβαζετε είναι πρόσκληση για να δουμε πόσοι εθελοντές θα υπάρξουν . Αν δεν υπάρξουν συμμετοχές , θα το πραγματοποιήσουμε στο μέγεθος που θα μπορούμε να καλυψουμε μόνοι μας. Το να μην θέλει καποιος να συμμετεχει είναι λογικό , αλλα να μας κατεβάζετε και απο τον γαϊδαρο για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία , το βλέπω λιγακι τραβηγμένο. Καλη συνεχεια και καλή δύναμη σε όλους
image description Στελιοσπ | Απριλίου 25, 2012 5:29 μ.μ. | Reply
Παιδια, οι μισοι ελληνες ειναι ενεργοι η εν δυναμη φτωχοι. Αρα μπουμε να το γυρισουμε γενικοτερα σε "κοινωνικες παροχες". Εξ αλλου, οποιος δεν μπορει για Ε1,Ε2,Ε9 παει και στα ΚΕΠ. Την προηγουμενη βδομαδα πηγα στα ΚΕΠ για ενα γνησιο και η υπαλληλος του διπλανου γραφειου ειχε μολις περασει μια περιοδικη.
Στο τελος θα τους κρατανε και τα βιβλια.
Στο θεμα μας τωρα. Ετσι κι αλλοιως αρκετοι απο μας το κανουμε τσαμπα αμα καταλαβουμε ποιον εχουμε απεναντι μας.
image description Roxanne | Απριλίου 25, 2012 8:30 μ.μ. | Reply
Οι κοινωνικές δράσεις που ο κάθε ευαισθητοποιημένος άνθρωπος μπορεί να συμμετάσχει είναι πολλές γίνονται με την καρδιά μας και δεν ανακοινώνονται καν. Στην ομάδα αυτή σκεφτήκαμε πως δίνοντας λίγο απο τον μη ελεύθερο χρόνο μας να βοηθήσουμε ομάδες ευπαθείς όπως π.χ. άνεργοι με υποχρέωση υποβολής δήλωσης.τι να αναφερω τωρα σε επαγγελματιες απευθυνομαι τα ξέρετε.... . Γιατι το δημοσιοποιησαμε; εννοείτε όχι για να ακουσουμε ΜΠΡΑΒΟ φιλάνθρωποι. Χρειάζονται πολλοί εθελοντές για να πετύχει.τωρα αν γινουμε αποδεκτες όλων των απωθημενων που ο καθενας μας μαζευει απ τις αγγαροδουλειές...δεν πειράζει καλή καρδιά.Εδω θέλουμε να κάνουμε ένα καλό και να το ρίξουμε στο γυαλό έτσι απλά. Οσοι τρελλοί κι αδέσποτοι ρομαντικοί προσέλθετε
image description ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ | Απριλίου 25, 2012 9:07 μ.μ. | Reply
Διάβασα το κείμενο της Ένωσης αυτής και κάθισα και διάβασα και τις αντιδράσεις των διαφόρων συναδέλφων .
Δεν μπορώ να μπω στην λογική κάποιων αντιδράσεων και ειλικρινά γέλασα με τα γραφεία των 10 υπαλλήλων και των 500 πελατών των μελών της ένωσης.
Θάθελα όμως να πω ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι αλλά και ενώσεις που δεν χρειάστηκαν την κρίση για να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.
Στην Χαλκίδα πολλά χρόνια τώρα κλιμάκιο της Ένωσης Εύβοιας συντάσσει τις δηλώσεις των παιδιών που συμμετέχουν στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ , καθώς και τις δηλώσεις ΡΟΜΑ που βρίσκονται κάτω από προγράμματα αρωγής του Δήμου . Αυτά γίνονται σε συνεννόηση με την διεύθυνση του ΟΚΑΝΑ και με τον Δήμο
Είναι μια δραστηριότητα χωρίς ανακοινώσεις και ταρατατζούμ , χωρίς πολλές πολλές συζητήσεις, απλά το κάνουμε χρόνια τώρα σαν τόση δα συνεισφορά σε αδύναμους συμπολίτες μας
image description DAS | Απριλίου 26, 2012 4:26 μ.μ. | Reply
Αγαπητή kalasty , αυτός ακριβώς είναι ο λόγος της κίνησης αυτής. Να συγκεντρωσουμε όσες περισσότερες συμμετοχές μπορούμε για έναν κοινό σκοπό . Να βρεθουμε όσοι περισσοτεροι συνάδελφοι μπορούμε σε μια κοινή δράση. Ουτε για ντόρο έγινε το θέμα , ούτε για ταρατατζούμ που λέει ο αδελφός μου Χαλκιδέος . Θεωρησαμε πως αυτη η δραση θα επρεπε να ειχε ένα ποιο κοινωνικό χαρακτήρα και να μην εχει να κανει με σεμιναρια και παρατάσεις . Φανταζόμαστε πως ετσι μπορουμε να επικοινωνησουμε καλίτερα με τους συναδελφους. Εσεις έχετε καθε δικαίωμα να διαφωνείτε και να δηλώνετε την αντιρηση σας για την κίνηση αυτή . Κανένας δεν αμφισβήτησε την όποια κοινωνική σας προσφορά . Οπώς βέβαια κανένας δεν σας χαρακτήρισε "τελάλη" ή άτομο που έχει χάσει την αισθηση του λόγου του και την ταυτοτητά του , όπως κάνετε εσείς . Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι όλα τα μέλη του συλλόγου αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όλοι οι συνάδελφοι και είναι είτε άνεργοι , είτε με μειωμένο παλατολόγιο ακόμα και 70-80 % . Σε καθε περίπτωση η ανακοινωνση είχε σκοπό την συσπείρωση και όχι την διάσπαση και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει . Η φιλοσοφία της κίνησης παραμένει ενωτική .
image description KALASTY | Απριλίου 25, 2012 10:01 μ.μ. | Reply
Είπα να σιωπήσω αλλά δεν θα το κάνω όχι μόνο γιατί με παρότρυνε ο συνάδελφος Sarakinos αλλά νομίζω ότι έχουμε χάσει την αίσθηση του λόγου μας και της ταυτότητας μας.Δεν έχω καμία πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν συνάδελφο και το κυριότερο απολύτως καμία διάθεση.
Δεν είναι κανένας μας σε θέση να γνωρίζει την κοινωνική προσφορά του άλλου...μα κανένας μας.Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν το ντελάλη δικαίωμα τους...όπως και δικαίωμα τους να κάνουν όσες φορ. δηλώσεις θέλουν δωρεάν.Όμως πιστεύω πως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να χαρακτηρίζουν τις υπηρεσίες μας που εμείς θέλουμε να προσφέρουμε δωρεάν αγγαρο-δουλειές να θεωρούν όλους εμάς μη ρομαντικούς γιατί απλά τολμήσαμε να πούμε την γνώμη και την άποψη μας σε έναν θέμα που αυτοί έθεσαν...να μάθετε να ακούτε.Πείτε μου πως με την πρωτοβουλία σας αυτή μας προτείνετε ...τι?
Να συντάξω την φορολογική δήλωση πελάτη ενός άλλου συναδέλφου δωρεάν χωρίς να αναρωτηθώ και να προβληματιστώ με την πράξη μου αυτή ότι μπορεί να του στερήσω έστω την ελάχιστη αμοιβή του?Ή ακόμα και την δυνατότητα να γίνει κι αυτός ρομαντικός?Τέτοιο ρομαντισμό εγώ προσωπικά και για πολλούς άλλους λόγους ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΩ.
Ειλικρινά σας παρακαλώ εσάς όλους που βρίσκεστε στην Αθήνα που θεωρώ ότι είναι και το πεδίο μάχης μας(είμαι από επαρχία)να συσπειρώσετε τους συναδέλφους εκεί...δεν χρειαζόμαστε πολλές ενώσεις αλλά ΕΝΩΣΗ του κλάδου μας!Και πιστεύω πως όλοι μαζί θα κάνουμε περισσότερες φορ.δηλώσεις δωρεάν και όχι μόνο...
image description panostouris | Απριλίου 26, 2012 10:17 π.μ. | Reply
ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 17 ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 22 ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΕΥΠΑΘΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ 3-4 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΛΠ ;ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ! ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΝΑΝΤΙ ΧΡΕΩΝ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ή ΤΟ ΤΕΕ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ;ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ;ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΑ ΑΛΙΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΔΩΡΕΑΝ Ή ΕΣΤΩ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΙΘΩ ; Α ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΣΙΤΗ (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ) ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΚΙΝΗΤΟΥ 77 ΤΜ ΕΙΝΑΙ 80.000€ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η ¨ΑΓΟΡΑ" ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45.000€ !!!ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΩΣ ΔΩΡΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ EPSILON ,TAXHEAVEN ΚΛΠ. Ή ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΡΙΜΑΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΩΣ ΜΙΣΘΩΤΟ ,ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ !
image description DAS | Απριλίου 26, 2012 4:26 μ.μ. | Reply
Αγαπητή kalasty , αυτός ακριβώς είναι ο λόγος της κίνησης αυτής. Να συγκεντρωσουμε όσες περισσότερες συμμετοχές μπορούμε για έναν κοινό σκοπό . Να βρεθουμε όσοι περισσοτεροι συνάδελφοι μπορούμε σε μια κοινή δράση. Ουτε για ντόρο έγινε το θέμα , ούτε για ταρατατζούμ που λέει ο αδελφός μου Χαλκιδέος . Θεωρησαμε πως αυτη η δραση θα επρεπε να ειχε ένα ποιο κοινωνικό χαρακτήρα και να μην εχει να κανει με σεμιναρια και παρατάσεις . Φανταζόμαστε πως ετσι μπορουμε να επικοινωνησουμε καλίτερα με τους συναδελφους. Εσεις έχετε καθε δικαίωμα να διαφωνείτε και να δηλώνετε την αντιρηση σας για την κίνηση αυτή . Κανένας δεν αμφισβήτησε την όποια κοινωνική σας προσφορά . Οπώς βέβαια κανένας δεν σας χαρακτήρισε "τελάλη" ή άτομο που έχει χάσει την αισθηση του λόγου του και την ταυτοτητά του , όπως κάνετε εσείς . Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι όλα τα μέλη του συλλόγου αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όλοι οι συνάδελφοι και είναι είτε άνεργοι , είτε με μειωμένο παλατολόγιο ακόμα και 70-80 % . Σε καθε περίπτωση η ανακοινωνση είχε σκοπό την συσπείρωση και όχι την διάσπαση και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει . Η φιλοσοφία της κίνησης παραμένει ενωτική .
image description PANOLIASKOSJOHN | Απριλίου 27, 2012 5:22 μ.μ. | Reply
ε
image description PANOLIASKOSJOHN | Απριλίου 27, 2012 5:39 μ.μ. | Reply
Παιδιά εντάξει το καταλάβαμε, ένας ένας όλοι θα συμμετέχετε, μην σπρώχνεστε.
Τώρα σοβαρά, τα οικονομικά προβλήματα του καθενός συναδέλφου, δεν μπορεί να τα πληρώσει μια τέτοιου είδους κίνηση που μάλιστα βασίζεται στον εθελοντισμό. Όποιος συνάδελφος έχει προβλήματα και θέλει να κάνει ψυχοθεραπεία και να βγάλει τα εσώψυχα του, ας πάει να πληρώσει έναν ψυχολόγο και να ζητήσει και ΑΠΥ να την βάλει στο Ε1 του χρόνου. Ίσως τελικά αυτός να είναι τσαμπατζής που θέλει να κάνει δωρεάν ψυχοθεραπεία εδώ μέσα, κατηγορώντας τους υπόλοιπους ως τσαμπατζήδες. Άλλωστε όποιος θέλει συμμετέχει, και όποιος θέλει το κάνει από μόνος του. Είναι σαν την εξομολόγηση άλλος πάει στον παπά και άλλος τα λέει στην εικόνα.Το σωστό, αφού γίνεται με όποιον τρόπο και να γίνει δεν πειράζει, πάλι σωστό είναι.
image description SARAKINOS | Απριλίου 28, 2012 8:40 π.μ. | Reply
Συνάδελφε, αναρωτιέμαι αν είσαι "συνάδελφος" και αν ζεις σε αυτόν τον τόπο, γιατί αυτά που γράφεις, είναι τραγικά για όσους από εμάς έχουν οικονομικό πρόβλημα, έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Δεν είναι δυνατόν να αποκαλείς ¨τσαμπατζήδες" τους συναδέλφους που τολμούν να πουν ότι το γραφείο τους, η οικογενειακή τους γαλήνη, η ψυχική τους κατάσταση, πάνε κατά διαόλου και να τους ειρωνεύεσαι στέλνοντάς τους σε ψυχίατρο, ενώ μάλλον εσύ θα έπρεπε να απευθυνθείς εκεί. Ελεος πια...
image description babisad | Απριλίου 27, 2012 10:04 μ.μ. | Reply
Συμπέρασμα 1: 'Οποιος συνάδελφος έχει οικονομικά προβλήματα(panostouris), ταυτόχρονα έχει και ψυχολογικά, τα οποία οφείλει να λύσει καταφεύγοντας σε ψυχολόγο επί πληρωμή.Δεν ανήκει όμως σε ευπαθή ομάδα....
Συμπέρασμα 2: Όποιος συνάδελφος (KALASTY) εκφράζει με επιχειρήματα την τραγική καθημερινότητα που βιώνει ο ίδιος,η επιχείρησή του, το προσωπικό που απασχολεί, την αγωνία για την οικογενειακή του γαλήνη η οποία έχει χαθεί, είναι παρτάκιας, κοιτάει την τσέπη και μόνο αυτή, περιμένοντας την περίοδο των δηλώσεων για να γίνει πλούσιος.
Προτείνω:1) Στα συσσίτια που στήνονται καθημερινά σε όλη την επικράτεια, μέλη της Ένωσής σας, να μοιράσουν ενημερωτικά έντυπα για την συγκεκριμένη δράση.
2) Επιτόπια επίσκεψη στις πλατείες,στα σοκάκια,κάτω από τις γέφυρες, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και γενικώς σε όλους τους χώρους που βρίσκουν καταφύγιο οι άστεγοι και ανήμποροι συνάνθρωποί μας. Ως γνωστό ο άστεγος δεν είναι εύκολο να μετακινηθεί στην όποια αίθουσα θα επιλέξετε για να του φτιάξετε τη δήλωση.
Αν κινηθείτε κάπως έτσι, αλλά σε κάθε περίπτωση ΑΘΟΡΥΒΑ, είναι σίγουρο οτι θα βρείτε μεγαλύτερη ανταπόκριση απ' οτι τώρα.
Μέχρι τότε ενισχύεται η άποψή μου οτι κάποιες ενώσεις,οργανώσεις, σύλλογοι κλπ εξυπηρετούν άλλους σκοπούς από αυτούς που νομίζουν ή που θα ήθελαν. Όχι πάντως το συμφέρον του κλάδου.
image description Roxanne | Απριλίου 29, 2012 6:44 μ.μ. | Reply
Απαντηση για σωματεια και εαν εξυπηρετουν το συμφερον του κλαδου:
20 χρόνια περίπου ήμουν έξω απο κάθε σύλλογο οργανωση συνδεσμο κλπ κλπ και το θεωρούσα στάση ζωής και ανεξαρτησία. Σε παλαιοτερες δημοσιεύσεις είχα γραψει και εγω: Τωρα που περναμε το ταδε πρόβλημα που είναι οι σύλλογοί μας; ή Ποιο΄ς εχει συμφέροντα στο "διαίρει και βασίλευε";
Το ερώτημά μου έμεινε αναπάντητο έως ότου επικοινώνησα με έναν σύλλογο (ΕΦΕΕΑΠ) και κατάλαβα ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε οι σύλλογοι ΕΜΕΙΣ πρέπει να δράσουμε όχι να περιμενουμε τον απο μηχανής Θεό να διορθώσει την κατασταση. Το ξέρω ότι θα δεχθώ κριτική και σας καταλαβαινω γιατι 20 χρονια πιστευα τα ίδια φανταζόμουν μηχανορραφίες και κρυφες φιλοδοξίες που μπορει να υπάρχουν δεν αντιλεγω ευτυχώς όμως δεν τις συναντησα ακόμα.Κι όταν τις συναντησω και οταν εντοπίσω όλα αυτα για τα οποια κατα καιρους κατηγορήθηκαν οι επαγγελματικές ενωσεις, θα είμαι εκεί για να τα καταγγείλω πρώτη εγω.
image description ΕΙΡΗΝΗ | Απριλίου 29, 2012 7:04 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστούμε για τις προτάσεις σου, μόνο που για να υλοποιηθούν ξεχνάς ένα βασικό παράγοντα. Την συμμετοχή!!! Εκτός αν θεωρείς ότι εμείς δεν έχουμε κανένα οικονομικό πρόβλημα, μπορούμε μόνοι μας 10 άτομα να τα κάνουμε όλα αυτά, μας περισσεύει χρόνος και δεν ξέρουμε πως να τον αξιοποιήσουμε, και,και, και... Αλλά ξέχασα, έχουμε 10 υπαλλήλους και μας τρέχουνε τα λεφτά από τα μπατζάκια...Εγώ ένα ξέρω, όποιος θέλει συμμετέχει, αλλιώς σωπαίνει. Κανείς δεν κρίνει κανέναν. Και όποιος λέει δημόσια κάποια πράγματα, και λασπολογεί χωρίς να γνωρίζει, να μπορεί και να τα στηρίξει...
image description PANOLIASKOSJOHN | Απριλίου 30, 2012 11:24 μ.μ. | Reply
SARAKINE έλεος να ζητάς από το θεό και όχι από τους ανθρώπους. Δεν διατυμπανίσαμε τίποτα ,αντίθετα εσύ λες πως κάνεις δηλώσεις σε χήρες και ορφανά. Αν θέλεις συμμετέχεις, αν όχι , δεν θα βάλουμε και την γάτα μας να κλάψει για την τρομερή απουσία σου....... Τώρα περί "συναδελφικότητας" και "ειρωνείας" και ποιος "χρίζει ψυχιατρικής παρακολούθησης" νομίζω έρχομαι δεύτερος, γιατί έχεις τα πρωτεία. Μάθε να ακούς όλες τις απόψεις πριν παραπονεθείς ότι δεν ακούγετε η δική σου και το παίξεις δικηγόρος του κλάδου και "υπερ πάντων ο αγών".
image description elezia | Μαΐου 1, 2012 1:02 μ.μ. | Reply
Ωραια με διαφωτησατε τελικα μαλλον πρεπει να καταιβαινω στις πορειες και καθαρισα μετα !!!!!!

1/05/2012 ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ!

Ελένη
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο