Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείωση μισθών 10% φέτος και 9% το 2013

Οι εκτιμήσεις αυτές διατυπώνονται στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος την οποία παρουσιάζει σήμερα ο διοικητής της κ. Γιώργος Προβόπουλος

Οι εκτιμήσεις αυτές διατυπώνονται στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος την οποία παρουσιάζει σήμερα ο διοικητής της κ. Γιώργος Προβόπουλος

Τον ....κατήφορο παίρνουν οι μισθοί το τρέχον έτος. Οι μέσες αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας αναμένεται να μειωθούν κατά 10% περίπου. Η τάση αυτή προβλέπεται πως θα διατηρηθεί και το 2013 κατά την διάρκεια του οποίου θα λήξουν πολλές συλλογικές συμβάσεις. Ως αποτέλεσμα θα προκύψει νέα μείωση των μισθών κατά 9% στον ιδιωτικό τομέα.

Οι εκτιμήσεις αυτές διατυπώνονται στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος την οποία παρουσιάζει σήμερα ο διοικητής της κ. Γιώργος Προβόπουλος στην γενική συνέλευση των μετόχων της.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πραγματικές αποδοχές (προσμετράται και η αρνητική επίδραση του πληθωρισμού) των εργαζομένων μειώνονται εφέτος για τρίτη στη σειρά χρονιά και το 2013 θα κλείσουν μία τετραετία σταθερής υποχώρησης.

Το 2010 υποχώρησαν κατά 9,1% πέρυσι κατά 6,4% και εφέτος μεταξύ 9,3% και 10,1% σε μέσα επίπεδα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας η σωρευτική μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στην διετία 2012 – 2013 θα φθάσει έως το 12,6% στο σύνολο της οικονομίας και έως το 16,3% στον ιδιωτικό τομέα.

Επιτυγχάνεται έτσι από το 2013 κιόλας ο στόχος του Μνημονίου για μείωση κατά 15% έως το 2014.

Επίσης κατά πληροφορίες στην έκθεση ο κ. Προβόπουλος αναμένεται να επισημαίνει ότι το διακύβευμα για την Ελλάδα παραμένει το εάν θέλει να βρίσκεται εντός του ευρώ ή όχι τονίζοντας παράλληλα πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Προσθέτει πως είναι απαραίτητη η τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο , στέλνοντας μήνυμα προς τα πολιτικά κόμματα. Πάντως ο κ. Προβόπουλος δεν θα θελήσει να κάνει ανοιχτή πολιτική παρέμβαση εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην έκθεση επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο καθυστερήσεων στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και στην εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Απριλίου 24, 2012 11:35 π.μ. | Reply
ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΕ!!! ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝΕ!! ΣΕ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!! ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ!!!
image description doctor | Απριλίου 24, 2012 11:38 π.μ. | Reply
Άιντε τρεχάτε να τους ξαναψηφίσετε.
image description ΠΕΤΡΟΣ1968 | Απριλίου 24, 2012 11:50 π.μ. | Reply
ΤΕΤΟΙΟ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΔΟΣΥΛΟΓΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣΥΝΑΙΤΕΡΑΚΙΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ (MEGA, ANTENA ΚΛΠ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ.................
image description Your Name | Απριλίου 24, 2012 12:50 μ.μ. | Reply
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ
image description Ναι Σε Ολα | Απριλίου 24, 2012 12:12 μ.μ. | Reply
ΑΠΩΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΟΤΑΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ , ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΙΝΗΤΡΑ
ΝΑ ΠΑΡΑΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΩ ??? ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ Η ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ
ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΣΘΕΙ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.
image description Your Name | Απριλίου 24, 2012 1:34 μ.μ. | Reply
Εκεί που έχει φτάσει το πράμα δύο λύσεις υπάρχουν, ή να τους διώξουμε ή να φύγουμε εμείς. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολυ αρωστημένη.
image description THE GODFATHER | Απριλίου 24, 2012 1:47 μ.μ. | Reply
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ.....ΠΟΤΕ? ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.....ΠΟΙΟΙ??? ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΛΟΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.....
image description 1800 | Απριλίου 24, 2012 1:15 μ.μ. | Reply
ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΑΚΟΜΑ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ.
ΜΕΙΩΣΤΕ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ή ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
image description NIKI2008 | Απριλίου 24, 2012 1:14 μ.μ. | Reply
τιποτα δεν θα κανουμε - τη μνημη του χρυσοψαρου εχουν οι ελληνες και το εχουν αποδειξει!!! θα τους ψηφισουμε , μετα αυτοι θα ολοκληρωνουν σιγα σιγα το προγραμμα διαλυσης και εξευτελισμου , εμεις θα ξεκινησουμε τις απεργιες ετσι για να τελειωσουμε και τη μοναδικη ελπιδα που εχει απομεινει σε αυτο το τοπο - το τουρισμο!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο