Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανάκαμψη της οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Βαθύτερη ύφεση για το 2012 προβλέπει η έκθεση Προβόπουλου

Βαθύτερη από την προβλεπόμενη στο 4,5% θα είναι η ύφεση για το 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που περιέχονται στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) και δημοσιοποιούνται σήμερα. Στην ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία που θα παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων, η ΤτΕ αναθεωρεί την εκτίμησή της για μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5% στο 5%, ενώ προβλέπει ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από τα τέλη του 2013 και η ανεργία θα υπερβεί το 19%.

Παρά τις προβλέψεις αυτές, ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος εμφανίζεται σχετικά αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋποθεση να προωθηθούν πολιτικές για την ανάπτυξη.

Ο ίδιος θεωρεί ότι ήδη έχουν γίνει τα πρώτα θετικά βήματα, όπως η ολοκλήρωση του PSI και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


Οσον αφορά το πότε θα έρθει η ανάκαμψη, η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να προσβλέπει στο δεύτερο εξάμηνο του 2013, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα γίνουν κάποια βήματα και θα εφαρμοσθούν μέτρα για τη βελτίωση του κλίματος στην οικονομία.

Ως πρώτο τέτοιο βήμα η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί την ανακεφαλαιοποίηση, για την οποία εκφράζει πάντως τη βεβαιότητα ότι θα προχωρήσει κανονικά και θα φέρει αποτελέσματα.

Σημαντική για την ανάπτυξη θεωρεί επίσης η Εκθεση του κ. Προβόπουλου την επιτάχυνση της απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ, καθώς και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ. Προβόπουλος απευθύνει πάντως και αιχμές κατά της κυβέρνησης των προηγούμενων ετών, καθώς επισημαίνει ότι σημειώθηκε καθυστέρηση στην εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται τώρα να καταβληθεί μεγαλύτερη και πιο επώδυνη προσπάθεια.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Προβόπουλος αναμένεται να υπογραμμίσει σήμερα ότι είναι αναγκαίο:

1.ένα σταθερό και λιτό φορολογικό περιβάλλον
2. επιτάχυνση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων
3. η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων
4. η υλοποίηση του προγράμματος Ήλιος για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία και άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Όσον αφορά στις τράπεζες, ο Γ.Προβόπουλος αναμένεται να τονίσει ότι καθοριστικό ρόλο για την έξοδο της χώρας από την κρίση θα διαδραματίσουν οι τράπεζες, καθώς μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους θα παρέχουν ρευστότητα στην αγορά.


Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Απριλίου 24, 2012 9:21 π.μ. | Reply
Καλό! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
image description Your Name | Απριλίου 24, 2012 9:35 π.μ. | Reply
Ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του 3013!
image description gkazan | Απριλίου 24, 2012 9:49 π.μ. | Reply
Ο Τρομπόπουλος, πότε θα μας πεί για τις 7 επιπλέον μέρες περιθώριο που έδωσε για να κερδοσκοπήσει ο ΓΑΠ και η παρέα του στα τέλη του 2009;;;; Και μιλά για ανεργία που ΘΑ υπερβεί το 19% στα τέλη του 2013... ΡΕ ΛΑΚΑΜΑ!!! Είναι ΗΔΗ εδώ και 3 μήνες στο 22%! Γ@μώ τα μαθηματικά σου...
image description Your Name | Απριλίου 24, 2012 12:39 μ.μ. | Reply
ΣΤΟ 100% ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ!!!ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ????
image description Γάτος | Απριλίου 24, 2012 11:40 π.μ. | Reply
Πρέπει να μας πει επίσης, πότε θα γελάσουμε. Ανάπτυξη με τι?
Ας μας πει ο Γίγαντας που θα βρεθούν τα χρήματα (από ξένους, ντόπιους, δανεικά, πως?), να μας πεί ο Τρισμέγιστος πως θα ονωθεί η εσωτερική κατανάλωση ( ώστε να μπορεί να επενδύσει κάποιος τα χρήματα του), εκτός αν εννοεί ο Τιτάνας, μικρούς έως ανύπαρκτους μισθούς για να μπορεί ένας ξένος να εξάγει προιόντα στο εξωτερικό, δηλαδή να Κινεζοποιηθούμε. Ομορφάντρα μου !!!!
image description doctor | Απριλίου 24, 2012 4:08 μ.μ. | Reply
Το 2010 λέγανε ανάκαμψη από το β' εξάμηνο του 2011, ότι θα βγούμε στις αγορές αρχές του 2012.
Το 2011 λέγανε ανάκαμψη τέλος του 2012, ο μπούλης τον Σεπτέμβριο του 2011 μιλούσε για πρωτογενές πλεόνασμα για Μάρτιο-Απρίλιο 2012 (τώρα δηλαδή).
Τώρα μεταθέτουν τον ...παράδεισο στο β' εξάμηνο του 2013, στο τέλος του χρόνου θα το ξαναμεταθέσουν για το β' εξάμηνο του 2014 κ.ο.κ.
Καλά να είναι τα βόδια που πάνε και τους ψηφίζουν....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο