Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Περίπου 7.000 ομολογιούχοι έχουν προσφύγει ήδη στο ΣΤΕ

Περίπου 7.000 ομολογιούχοι έχουν προσφύγει ήδη στο ΣΤΕ              

ΣΤΙΣ 7.000 ανέρχονται περίπου οι προσφυγές ομολογιούχων, εταιριών, ταμείων κ.λπ. που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του "κουρέματος" (PSI) των ομολόγων που κατείχαν, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι χθες στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν κατατεθεί 72 αιτήσεις ακύρωσης (προσφυγές) που στρέφονται κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

Όμως, σε κάθε προσφυγή που κατατίθεται στο ΣτΕ περιλαμβάνονται (ομαδικά) μέχρι και 200 ομολογιούχοι, ενώ τα ποσά των ομολόγων που δέχθηκε το PSI ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές ποσό.

Ακόμη και εταιρίες, όπως είναι οι φαρμακευτικές και οι εταιρίες προμήθειας υγειονομικού υλικού, προσφεύγουν ομαδικά κατά του PSI. Δηλαδή, σε μία αίτηση ακύρωσης περιλαμβάνονται πολλές εταιρίες μαζί.

Μεταξύ αυτών που κατέθεσαν χθες προσφυγές στο ΣτΕ περιλαμβάνονται το ΕΒΕΑ, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ιδιωτικού Προσωπικού Πολεμικού Ναυτικού και χιλιάδες ομολογιούχοι.

Παράλληλα, έχουν καταθέσει έως τώρα προσφυγές το Ταμείο Υγείας Προσωπικού ΑΤΕ - Ειδικός Λογαριασμός Επικούρησης Μελών, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Εργαζομένων ΑΤΕ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κ.λπ.

Ειδικότερα, το ΕΒΕΑ υποστηρίζει ότι τα διαθέσιμά του στις 9 Μαρτίου 2012 ανέρχονταν σε 10.973.888 ευρώ και μετά το "κούρεμα" (53,5%) έμειναν 5.624.118 ευρώ. Στην προσφυγή του το ΕΒΕΑ επισημαίνει ότι το PSI είναι αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Τέλος, το ΕΒΕΑ στην προσφυγή του κάνει λόγο για «αρπαγή των διαθεσίμων του», με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι  ανάγκες του Ταμείου, ενώ τονίζει ότι τα διαθέσιμά του δεν είναι για εξυπηρέτηση των ταμειακών σκοπών του Δημοσίου, καθώς για τον σκοπό αυτό τα μέλη του ήδη φορολογούνται «με τη δέουσα βαρβαρότητα».  

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Ναι Σε Ολα | Απριλίου 24, 2012 12:37 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ
image description Your Name | Απριλίου 24, 2012 4:39 μ.μ. | Reply
ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ 48-50 ΕΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ 120.000,00 ΕΦΑΠΑΞ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
image description Your Name | Απριλίου 24, 2012 5:12 μ.μ. | Reply
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που δεν πρέπει να χαιρόμαστε. Από την άλλη...δεν ήξερες, δεν ρώταγες? Τα ομόλογα, τα αμοιβαία, τα οτιδήποτε έχουν ρίσκο. Εδώ στις τράπεζες τα έχουμε τα λεφτά και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Ή να ανοίξουμε κουβέντα για το κλάμα του χρηματιστήριου. Όποιος επενδεύει σε χαρτιά ας αναλάβει και το ρίσκο...
image description Your Name | Απριλίου 26, 2012 10:40 μ.μ. | Reply
Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι προσφεύγοντες δεν είχα επιλογή και το κράτος τους πλήρωσε με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που τώρα κουρεύτηκαν.Αυτοί δεν φταίνε.Δεν πήραν "ρίσκο" απλά δεν είχαν επιλογή.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο