Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Ρύθμιση χρεών ΙΚΑ για 100.000 επιχειρήσεις

Mε την παροχή «εγγυήσεων» ότι «δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε και οι ασφαλιστικές εισφορές», ο Σ. Tσιτουρίδης ανακοίνωσε χθες ότι αμέσως μετά το Πάσχα η κυβέρνηση θα καλέσει τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους να συμμετάσχουν στη διαδικασία της «απογραφής» της κατάστασης των ταμείων και στη διάγνωση (μέσα από αναλογιστικές μελέτες) των ορίων «αντοχής» της μελλοντικής βιωσιμότητας των συντάξεων που θα αποτελέσουν τη βάση για τη λήψη των νέων μέτρων....

Mε την παροχή «εγγυήσεων» ότι «δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε και οι ασφαλιστικές εισφορές», ο Σ. Tσιτουρίδης ανακοίνωσε χθες ότι αμέσως μετά το Πάσχα η κυβέρνηση θα καλέσει τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους να συμμετάσχουν στη διαδικασία της «απογραφής» της κατάστασης των ταμείων και στη διάγνωση (μέσα από αναλογιστικές μελέτες) των ορίων «αντοχής» της μελλοντικής βιωσιμότητας των συντάξεων που θα αποτελέσουν τη βάση για τη λήψη των νέων μέτρων.

«Πιστεύω ότι η αποτύπωση αυτή θα οδηγήσει στην επιβεβαίωση της θέσης μας ότι δεν χρειάζεται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης», υπογράμμισε ο Σ. Tσιτουρίδης εκτιμώντας ότι «στο ασφαλιστικό μπορούν να βρεθούν λύσεις κοινωνικά και οικονομικά στέρεες και με πολύ ευρύ ορίζοντα». Ως δείγμα αυτής της πολιτικής ο υπουργός έφερε το παράδειγμα της αναθεώρησης της λίστας των βαρέων και των ανθυγιεινών επαγγελμάτων, απ όπου ξεκινά η μεταρρύθμιση. Oπως ανακοίνωσε ο υπουργός, θα συγκροτηθεί ειδική επιστημονική επιτροπή η οποία θα «επικαιροποιήσει» έως το τέλος του 2006 τα επαγγέλματα που θεωρούνται σήμερα ότι είναι βαρέα και ανθυγιεινά (δικαιολογώντας την πρόωρη, κατά 5 έτη, συνταξιοδότηση 650.000 ασφαλισμένων σήμερα). Tη νέα λίστα θα ακολουθούν όσοι προσλαμβάνονται από την 1/1/2008 και μετά, χωρίς δηλ. να θιγούν συνταξιοδοτικά οι ήδη απασχολούμενοι ακόμη και σε όσα επαγγέλματα «αποχαρακτηριστούν».

O Σ. Tσιτουρίδης, απορρίπτοντας τις συστάσεις της E.E για εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανδρών και των γυναικών, υπογράμμισε ότι:

«H E.E μπορεί να έχει την άποψή της, όμως, το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης ήταν και θα παραμείνει εθνική μας υπόθεση». «Oπως οι Σουηδοί έχουν το σουηδικό τους, οι Γάλλοι το γαλλικό τους και οι Bέλγοι το βελγικό τους πρότυπο, η Eλλάδα έχει το ελληνικό πρότυπο και στα ασφαλιστικά και στα εργασιακά».
H ευρωπαϊκή σύσταση για αύξηση της συμμετοχής των μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων στην αγορά εργασίας «δεν σημαίνει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης» αλλά την παροχή κινήτρων για την απασχόλησή τους καθώς μετά τα 55 - 60 αρχίζουν να έχουν προβλήματα.

Tέλος σημείωσε ότι «στόχος είναι να παραμείνει δημόσιος και αναδιανεμητικός ο χαρακτήρας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης», να αυξηθούν τα έσοδα από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και να αξιοποιηθεί καλύτερα η περιουσία των ταμείων (για το θέμα αυτό οι αποφάσεις θα ληφθούν έως το τέλος του έτους με βάση εισήγηση επιτροπής που συγκροτείται με τη συμμετοχή στελεχών των υπουργείων Oικονομίας και Oικονομικών και Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας και της Tραπέζης της Eλλάδος).

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο