Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρίμηνη μεταβατική περίοδο σχεδιάζει να δώσει στις επιχειρήσεις το ΙΚΑ που θα καταβάλουν τις εισφορές στο ΙΚΑ την 5η εργάσιμη ημέρα.

Τρίμηνη μεταβατική περίοδο σχεδιάζει να δώσει στις επιχειρήσεις το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για την καταβολή των εισφορών «μέχρι την 5η τελευταία εργάσιμη ημέρα (και όχι την τελευταία εργάσιμη) του επόμενου μήνα της απασχόλησης των εργαζομένων» που καθιερώθηκε πρόσφατα με το ν. 4075/2012 επιβάλλοντας, ταυτόχρονα, και την ταχύτερη πληρωμή των εισφορών για τα δώρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Εφημερίδας «Ημερησίας» το ΙΚΑ έχει γίνει ήδη αποδέκτης μαζικών διαμαρτυριών από εργοδοτικές οργανώσεις και μεμονωμένες επιχειρήσεις που προειδοποιούν με στάση πληρωμών αν συμπέσουν χρονικά, μέσα στο Μάιο, η καταβολή διπλών εισφορών (για μισθούς + δώρο Πάσχα) καθώς και της πρώτης δόσης έναντι της ρύθμισης χρεών (οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 30 Απριλίου).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση του ΙΚΑ έχει πειστεί να δώσει μια μεταβατική περίοδο έτσι ώστε η αλλαγή του χρόνου καταβολής των εισφορών να συμπέσει χρονικά με τη μηνιαία υποβολή των Α.Π.Δ. (το μέτρο ξεκινά την 1η Ιουλίου) και οι πληρωμές των εισφορών να γίνουν μέχρι την 5η εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, δηλαδή έως τις 7 Αυγούστου.

Ο νέος νόμος
Το άρθρο 20 του νόμου 4075/2012 τροποποίησε την παράγραφο 3 του Α.Ν. 1846/1951 «Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων» και ορίζει ότι ο υπόχρεος οφείλει να καταβάλει τις εισφορές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέχρι την πέμπτη για τις Δημόσιες υπηρεσίες εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον παραπάνω οριζόμενο χρόνο. Επίσης, η προθεσμία καταβολής των εισφορών επί των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα από όλους τους υπόχρεους λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου και Μαΐου αντίστοιχα. (Η ισχύς της διάταξης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, δηλ. την 11-4-2012).

Το πρόβλημα
Οι επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό, με βάση το νέο νόμο, θα πρέπει μέχρι τις 7 Μαΐου (5η εργάσιμη) να καταβάλουν στο ΙΚΑ τις εισφορές του μήνα Απριλίου και έως το τέλος του Μαΐου τις εισφορές του Δώρου Πάσχα. Το Μάιο θα πρέπει να καταβληθεί και η 1η δόση για τη ρύθμιση των οφειλών, επίσης με βάση το νέο νόμο.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Απριλίου 23, 2012 8:36 π.μ. | Reply
ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ,Ε1,Ε2,Ε3,Ε5,Ε7,Ε9,Ε49 ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ.ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑ ΠΡΟΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟΥ.ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Η ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ ΠΛΕΟΝ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΟΥΣ.Α ΡΕ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΠΑΛΙ.ΚΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ Ε9 ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ(ΓΙΑΤΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ).ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑ?ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΡΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ.ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.
image description doctor | Απριλίου 23, 2012 11:17 π.μ. | Reply
Τι Χρυσή Αυγή ρε κάφρε; Αν θέλεις να γίνεις σαπούνι μπες στην κατσαρόλα και άσε μας ήσυχους. Δηλαδή για να κόψουμε το τσιγάρο πρέπει ν'αρχίσουμε την πρέζα; Για σοβαρευτείτε λίγο.
image description ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ | Απριλίου 23, 2012 9:59 π.μ. | Reply
ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ..........................
image description ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ | Απριλίου 23, 2012 10:57 π.μ. | Reply
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ......ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ. ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ :
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ !!!!
image description ΘΟΔΩΡΗΣ (απλήρωτος λογιστης) | Απριλίου 23, 2012 10:12 π.μ. | Reply
*ωραία. θα εισπράτουν τις εισφορές 25 μέρες νωρίτερα ε! και; θα αντέξουν ένα μήνα παραπάνω. Και μετά;

*άντε να δούμε ποιός θα καταργήσει τον ΚΒΣ να του κάνω άγαλμα...

*!!!!... ρεύμα ο Θάνος Τζήμερος (Δημιουργία Ξανά) ....
image description ΠΕΤΡΟΣ ΓΡΙΒΑΣ | Απριλίου 23, 2012 10:21 π.μ. | Reply
Εγκύκλιος που θα είναι πάνω από τον Νόμο.
Στην Ελλάδα όλα γίνονται.
image description Your Name | Απριλίου 23, 2012 12:09 μ.μ. | Reply
ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ.....ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ!!!!!!!!!
ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ....ΜΕ ΤΙ ΜΥΑΛΟ ΡΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ????? ΔΩΣΤΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ....ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΤΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!! ΟΛΟΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!!!! ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ....
image description Your Name | Απριλίου 23, 2012 1:20 μ.μ. | Reply
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΏΤΙΚΉ Περιοδική Δήλωση?? Ρε παιδία ας στείλει κάποιος στην Ημερισία ένα Δείγμα του Εντύπου για να "ξέρουν" γιατί γράφουν οι κύριοι/ες δημοσιογράφοι. Μόνο καταστροφολογία και... ο αθλητικός συντάκτης γράφει και για Φορολογικά! (αστιεύομαι-ελπίζω πως ο αθλητικός να γράφει μόνο για τον γκολάκια)
image description Your Name | Απριλίου 23, 2012 1:20 μ.μ. | Reply
Μεταβατική περίοδος; Να καταργηθεί τελείως η συγκεκριμένη διάταξη! Τέλος με τις ανοησίες! Μας έχουν πατήσει στο λαιμό, δεν πάει άλλο. Αει σιχτίρ!
image description Your Name | Απριλίου 23, 2012 3:07 μ.μ. | Reply
ΠΑΝΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΥΤΕ ΑΠΔ ΟΥΤΕ ΦΜΥ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ε9 ΝΑ ΨΑΞΟΥΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΙΟΣ ΤΑ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ.
image description Your Name | Απριλίου 23, 2012 3:22 μ.μ. | Reply
Σχολιάστε
image description ΚΩΣΤΑΣ | Απριλίου 23, 2012 4:24 μ.μ. | Reply
Σ'αυτές τις εκλογές ελπίζω οι Έλληνες να γίνουν επιτέλους δωρητές οργάνων..... Θα πάρετε τα αρχ@@@@μας κίναιδοι κυβερνώντες!
image description Your Name | Απριλίου 23, 2012 11:28 μ.μ. | Reply
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑΠΔ ,ΦΠΑ,ΚΛΠ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ...
image description cristos | Απριλίου 24, 2012 8:37 μ.μ. | Reply
Σχολιάστε
image description cristos | Απριλίου 24, 2012 8:37 μ.μ. | Reply
νομιζω οτι δεν εχουμε καταλαβει την δυναμη που εχουμε πλεον στα χεριαμας
και καποια στιγμη θα πρεπει να κανουμε σταση εργασιων ολοι ομως και οχι
αποσπασματικα και να πιεσουμε τα οργαναμας και μιλαω για το επιμελητηριο
που διακοσμητικο χαρακτηρα εχει και για τα προβληματα μας δεν ασχολειται
κανενας.αναφερω μερικα 1.μη εκπτωση του οαεε απο το εισοδημα μας
2.εκδοση αποδειξης με την πληρωμη,3 κατοχυρωση κατωτερης αμοιβης
για καθε εργασια μας.κλπ που καποια στιγμη θα επανελθω να αναφερω
image description Ε.ΦΟΥΝΤΟΥΚΑΚΗ | Απριλίου 25, 2012 10:19 π.μ. | Reply
ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !!!!!!!

Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΕΤΑ..........
ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΔΕΑ???
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο