Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Λ.Σ.Α. Για την πληρωμή εισφορών του ΙΚΑ

23 Απρίλιου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Λ.Σ.Α. Για την πληρωμή εισφορών του ΙΚΑ

Κύριοι,

με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τις αλλαγές που επιφέρει ο Ν 4075/2012 «Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις». Συγκεκριμένα, το άρθρο 20 του Ν4075/2012 ορίζει ότι ο υπόχρεος οφείλει να καταβάλλει τις εισφορές στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μέχρι την πέμπτη (5η), για τις Δημόσιες υπηρεσίες, εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον παραπάνω οριζόμενο χρόνο.
 
Με το παραπάνω άρθρο, που ισχύει από 11/04/2012, υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρομεσαίες, σε μια εποχή που απουσιάζει παντελώς η ρευστότητα και γίνεται σκληρός αγώνας επιβίωσης, ουσιαστικά να προκαταβάλλουν σωρευτικά ασφαλιστικές εισφορές για περιόδους τουλάχιστον δύο μηνών.
 
Αυτό με μαθηματική ακρίβεια θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο εισφοροδιαφυγής, διόγκωση της ανεργίας και της «μαύρης» εργασίας.
 
Θεωρούμε ότι οι προαναφερόμενες διατάξεις πρέπει με τον οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο (λαμβάνοντας υπόψη τη διάλυση της Ελληνικής Βουλής λόγω εθνικών εκλογών) να αποσυρθούν ή αν μη τι άλλο να παραταθούν για εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να απορροφηθούν με τον πιο ανώδυνο τρόπο οι δραματικές τους συνέπειες για τις επιχειρήσεις και την αγορά.
 
Με τιμή,

 Το Δ.Σ.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης