Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Λ.Σ.Α. Για την πληρωμή εισφορών του ΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Λ.Σ.Α. Για την πληρωμή εισφορών του ΙΚΑ

Κύριοι,

με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τις αλλαγές που επιφέρει ο Ν 4075/2012 «Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις». Συγκεκριμένα, το άρθρο 20 του Ν4075/2012 ορίζει ότι ο υπόχρεος οφείλει να καταβάλλει τις εισφορές στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μέχρι την πέμπτη (5η), για τις Δημόσιες υπηρεσίες, εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον παραπάνω οριζόμενο χρόνο.
 
Με το παραπάνω άρθρο, που ισχύει από 11/04/2012, υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρομεσαίες, σε μια εποχή που απουσιάζει παντελώς η ρευστότητα και γίνεται σκληρός αγώνας επιβίωσης, ουσιαστικά να προκαταβάλλουν σωρευτικά ασφαλιστικές εισφορές για περιόδους τουλάχιστον δύο μηνών.
 
Αυτό με μαθηματική ακρίβεια θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο εισφοροδιαφυγής, διόγκωση της ανεργίας και της «μαύρης» εργασίας.
 
Θεωρούμε ότι οι προαναφερόμενες διατάξεις πρέπει με τον οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο (λαμβάνοντας υπόψη τη διάλυση της Ελληνικής Βουλής λόγω εθνικών εκλογών) να αποσυρθούν ή αν μη τι άλλο να παραταθούν για εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να απορροφηθούν με τον πιο ανώδυνο τρόπο οι δραματικές τους συνέπειες για τις επιχειρήσεις και την αγορά.
 
Με τιμή,

 Το Δ.Σ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description FROUFROU | Απριλίου 23, 2012 12:25 μ.μ. | Reply
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ
image description gkazan | Απριλίου 23, 2012 1:32 μ.μ. | Reply
Οι τύποι είναι ΒΑΛΤΟΙ!!!! Μπορούσαν κάλλιστα να πούν οτι το ΙΚΑ ΜΑΡΤΙΟΥ θα πληρωθεί με τις νέες προθεσμίες αλλά εκείνοι παίζουν το βιολί τους όλη μέρα (το άλλο έτσι;).... ΜΑΥΡΙΣΜΑ-ΚΡΕΜΑΛΑ-ΑΣΒΕΣΤΗ & ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΛΑΜΑ.
image description Your Name | Απριλίου 23, 2012 1:28 μ.μ. | Reply
η 6η ΜΑΙΟΥ ειναι κοντα
image description natasa | Απριλίου 26, 2012 8:04 μ.μ. | Reply
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ.... ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ
image description georgios | Απριλίου 23, 2012 2:21 μ.μ. | Reply
λιγεσ μερες μεινανε εωσ τις 6 Μαιου
image description TLS | Απριλίου 23, 2012 3:32 μ.μ. | Reply
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΟΣΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ. ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡAIΤHΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο