Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διαδικασία εξπρές για εξώσεις ενοικιαστών

Διαδικασία εξπρές για εξώσεις ενοικιαστών


Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την είσπραξη οφειλόμενων ενοικίων και την έξωση των μη συνεπών ενοικιαστών, προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε σε ισχύ. Βάσει της ρύθμισης αυτής, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προβαίνουν σε εξώσεις ακόμη και χωρίς τη διεξαγωγή δίκης, με μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρώνεται σε 50 ημέρες.

Με τα όσα ίσχυαν έως σήμερα, οι διαδικασίες έξωσης ήταν χρονοβόρες, η δίκη απαιτούσε πολύ χρόνο και έξοδα.

Βάσει της νέας ρύθμισης, εφόσον ο ιδιοκτήτης προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά η διαταγή απόδοσης του ενοικίου μπορεί να εκδίδεται άμεσα.

Για να εκδοθεί μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση καταβολής του μισθώματος, να κοινοποιηθεί εξώδικο στον ενοικιαστή μέσα σε 15 ημέρες και να κατατεθούν στο δικαστήριο τα απαραίτητα έγγραφα.  


Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Απριλίου 20, 2012 2:15 μ.μ. | Reply
AN ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ ΑΡΑ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
image description Your Name | Απριλίου 20, 2012 10:05 μ.μ. | Reply
Ναί η ρύθμιση όμως μιλάει για επττάχυνση διαδικασιών έξωσης όχι οτι θα θέλει ο άλλος νέα δικαστήρια για να τα πάρει. Έτσι πρέπει να γίνει ωστέ να μειωθεί ο φόρτος εργασίας στα δικαστήρια και να επιταχυνθούν και οι προσφυγές για φορολογικά αδικήματα.
image description Your Name | Απριλίου 20, 2012 8:44 μ.μ. | Reply
ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ?
image description Your Name | Απριλίου 23, 2012 10:53 π.μ. | Reply
To πλεονέκτημα είναι ότι κάνεις την έξωση σύντομα, παίρνεις πίσω το ακίνητο ώστε να το νοικιάσεις σε άλλον μισθωτή. Φυσικά για τις ωφειλές πας πάλι δικαστικώς......Αλλιώς και ενοίκια δεν βλέπεις και ο άλλος είναι μέσα και σε δουλεύει κανονικά!
image description Your Name | Απριλίου 27, 2012 3:44 π.μ. | Reply
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Δ.Ο.Υ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο