Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο σύστημα για τους κοστολογικούς ελέγχους και τους τιμοκαταλόγους χονδρικής

Νέο σύστημα για τους κοστολογικούς ελέγχους και τους τιμοκαταλόγους χονδρικής .

Μία φορά το χρόνο θα αποστέλλουν, βάσει συγκεκριμένου υποδείγματος απολογιστικά στοιχεία, όπως μέσες τιμές και κύκλους εργασιών.

Τέλος εποχής για τους κοστολογικούς ελέγχους και την υποβολή τιμοκαταλόγων χονδρικής στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης εξέδωσε απόφαση με την οποία καταργείται η υποχρέωση των επιχειρήσεων να αποστέλλουν στις υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Εμπορίου τους τιμοκαταλόγους τους όταν αυτοί μεταβάλλονται όπως και διάφορα άλλα κοστολογικά στοιχεία.

Μία φορά το χρόνο θα αποστέλλουν, βάσει συγκεκριμένου υποδείγματος απολογιστικά στοιχεία, όπως μέσες τιμές και κύκλους εργασιών.

Στο νέο τρόπο εμπίπτουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, συνεταιριστικά εργοστάσια παραγωγών, εισαγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις που διαθέτουν και πωλούν χονδρικώς στην εγχώρια αγορά είδη διατροφής, μη και αλκοολούχα ποτά, μπύρες, κρασιά, είδη καθαρισμού, εφόδια νοικοκυριού, είδη ατομικής φροντίδας, χαρτικά, σχολικά είδη, γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα, αγροτικούς σπόρους και ζωοτροφές με κύκλο εργασιών τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ.

Ανάλογη υποχρέωση έχουν και επιχειρήσεις με παρεχόμενες υπηρεσίες εφόσον ο κύκλος εργασιών τους είναι τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ. Τέτοιες είναι τα συνεργεία αυτοκινήτων και λοιπών τροχοφόρων, σέρβις ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και λοιπών συσκευών, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, ιδιωτικά γηροκομεία, διαγνωστικά κέντρα, καταστήματα εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Ανάπτυξης διευκολύνει οικονομικά τις επιχειρήσεις που ήταν υποχρεωμένες να τηρούν ολόκληρα λογιστήρια για τη μέχρι πρότινος διαδικασία της υποβολής τιμοκαταλόγων και άλλων κοστολογικών στοιχείων.

Ταυτόχρονα, επιδιώκεται το «ξεφούσκωμα» των τιμών καθώς οι τιμές χονδρικής που έστελναν οι επιχειρήσεις ήταν τεχνητά διαμορφωμένες. Και αυτό επειδή οι επιχειρήσεις χονδρικής και οι βιομηχανίες προκειμένου να αποφεύγουν τις παροχές και τις εκπτώσεις στις λιανεμπορικές αλυσίδες «φούσκωναν» τις τιμές σε βαθμό που αυτές να είναι ακόμη και υψηλότερες από εκείνες της λιανικής πώλησης.

Με το νέο καθεστώς το υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθεί να ωθήσει τις διαπραγματεύσεις των χονδρεμπόρων με τους λιανέμπορους επί των καθαρών τιμών.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο