Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ε. Βενιζέλος: Σώθηκαν οριστικά ο 13ος και 14ος μισθός.

Eίναι οριστική η διάσωση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και αυτό έχει καταγραφεί στη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.

Ε. Βενιζέλος: Σώθηκαν οριστικά ο 13ος και 14ος μισθός.

Eίναι οριστική η διάσωση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και αυτό έχει καταγραφεί στη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.

Το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" ήταν λάθος για την παράταξη και για τη χώρα γιατί χαλάρωσε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και της κοινωνίας δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Τετάρτη το βράδυ, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ υποστήριξε πως ο 13ος και 14ος μισθός σώθηκαν.

Επεσήμανε ακόμη ότι από την πρώτη στιγμή, μετά τις εκλογές, "έπρεπε να ληφθούν τα μέτρα που θα έπειθαν τις αγορές και θα μάζευαν το έλλειμμα από την αρχή". Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ήταν κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τραγωδία το γεγονός ότι στο ΔΝΤ έχει προσφύγει όχι μόνο η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, αλλά συνολικά η ευρωζώνη.

Για το πρώτο μνημόνιο είπε ότι ήταν ελλιπές, καθώς βασίστηκε στο ότι το χρέος της χώρας θα καθίστατο βιώσιμο χωρίς μείωση, χωρίς "κούρεμα" και χωρίς το PSI. Είπε ότι σε αυτό «πήγαμε κατ΄ ανάγκη», ότι ήταν ένα απλό δάνειο, ενώ απέδωσε τις πρόνοιές του στη συντηρητική αντίληψη των ευρωπαίων εταίρων οι οποίοι δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κρίση.

Λάθος χαρακτήρισε ο κ. Βενιζέλος και την επιλογή του δημοψηφίσματος, ενώ δικαιολόγησε τη δική του αρχική στήριξη σε εσφαλμένη εκτίμηση, καθώς αιφνιδιάστηκε από την ανακοίνωση. Στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε και διατύπωσε τη θέση ότι δημοψήφισμα θα μπορούσε να διεξαχθεί μετά τη συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αυτοδυναμία.

Ασκησε, δε, έντονη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο είπε ότι "έχει μια εμμονή με την πρωθυπουργία νιώθει ότι η χώρα του χρωστά". "Επανάληψη των εκλογών είναι απειλή του κ. Σαμαρά" είπε ακόμη ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πέραν όλων των άλλων "διάλυση της οικονομίας". "Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο" τόνισε χαρακτηριστικά.

"Εγώ έχω μια -θα έλεγα- πιο αποστασιοποιημένη και ελεύθερη προσέγγιση στα θέματα αυτά", συνέχισε ο κ.Βενιζέλος, "δεν θεωρώ ότι μου χρωστάει η χώρα κάτι, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε και να αναλάβουμε κόστος".

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ίδιος κατέβαλε αγωνιώδεις προσπάθειες για την χώρα, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι πρώτο κόμμα, ώστε να ηγηθεί της προσπάθειας δημιουργίας μιας φιλοευρωπαϊκής, προοδευτικής πλειοψηφίας που θα οδηγήσει την χώρα από το Μνημόνιο στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Σε ερώτηση τι θα έκανε αν θα είχε διερευνητική εντολή ως αρχηγός του πρώτου κόμματος αλλά χωρίς αυτοδυναμία, σημείωσε ότι "εμένα δε με ενδιαφέρει να είμαι ο πρωθυπουργός".

Ο κ.Βενιζέλος παραδέχτηκε επίσης ότι στο πρόσφατο παρελθόν συζητήθηκαν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι έγινε εκτενής συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το σενάριο της συντεταγμένης χρεοκοπίας, το οποίο, όπως είπε, οδηγεί στο προθάλαμο της εξόδου. Και για να αποφύγει αυτό τον κίνδυνο η χώρα, τόνισε, έπρεπε να έχει τις απαντήσεις, να μπορεί να διαμορφώσει τους απαραίτητους συσχετισμούς και να έχει ικανότητα διαπραγμάτευσης, και αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση τα είχε.

Σε ότι αφορά στις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το δεύτερο μνημόνιο, ο κ.Βενιζέλος επανέλαβε την πρότασή του να ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή όχι το 2014 αλλά το 2015.

Αναφερόμενος στο Δημόσιο, είπε ότι "δεν χρειάζονται απολύσεις, αλλά αναδιατάξεις", λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το μνημόνιο προβλέπει 150.000 απολύσεις, αλλά "αν απολύσεις 100.000 άτομα αυτό που κερδίζεις είναι περίπου 1,1 δις. Σου χρειάζονται πολύ περισσότερα" είπε.

Βάζοντας μάλιστα "το χέρι στην καρδιά" όπως είπε, εγγυήθηκε ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και δεν θα μπουν νέοι φόροι.

"Εγώ δεν λέω ότι δεν θα κάνουμε καμία περικοπή. Αυτό είναι ψέμα. Όποιος το λέει, λέει ψέμα. Απροκάλυπτο ψέμα. Λέω όμως με ποιο τρόπο μπορούμε να εγγυηθούμε και εγγυώμαι ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές" σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι είναι οριστική η διάσωση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και αυτό έχει καταγραφεί στη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.

Ερωτηθείς για τα αισθήματα αδικίας που βιώνουν και εκφράζουν οι πολίτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το ελληνικό κράτος οικοδομήθηκε με άδικο τρόπο και πρόσθεσε ότι πρέπει να ξαναγράψουμε τους κανόνες λειτουργίας του.

Τώρα πρέπει να ξαναγνωριστούμε όλοι, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας στη συνέχεια «ρωτήστε τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων αν εγγυώνται την καταβολή μισθών και συντάξεων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχουν ξεκινήσει προσπάθειες εξορθολογισμού και αλλαγών σε μια σειρά τομείς και ανέφερε ότι στα μέσα Μαΐου θα έχει καταγραφεί πλήρως ο χάρτης των δημοσίων δαπανών.

Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «αν είχαμε 30% παραπάνω φορολογητέα ύλη θα είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε» και υπογράμμισε ότι «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το νόμιμο συμφέρει».

Εγώ ως πολιτικό σύστημα να σηκώσω στους ώμους μου τον Όλυμπο, ζητώ από τον καθένα να σηκώσει ένα «κόκκο άμμου» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κληθείς να σχολιάσει το «γεγονός ότι μέχρι τώρα τρία πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν κατηγορηθεί για μαύρο πολιτικό χρήμα» και να απαντήσει στο αν «το χρώμα της μίζας είναι πράσινο», ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «και δικά μας στελέχη» ενεπλάκησαν σε υποθέσεις ποινικού χαρακτήρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν είναι μπλεγμένοι και οι άλλοι, και ανέφερε τις υποθέσεις Βατοπεδίου, δομημένων ομολόγων, και «κουμπάρων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε επίσης ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, ενώ πρόσθεσε ότι όταν έγινε αντιληπτός ο τρόπος ζωής του κ. Τσοχατζόπουλου η παράταξη άλλαξε στάση.

Σε ότι αφορά την εικόνα της προφυλάκισης του κ. Τσοχατζόπουλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι σε κανέναν δεν εύχεται μια τέτοια κατάσταση, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του.

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι αν ξέραμε το 2005 στην Εξεταστική τα στοιχεία που βγήκαν στη συνέχεια, η στάση των κομμάτων θα ήταν διαφορετική και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία βγήκαν στην Εξεταστική για τα υποβρύχια μέσω του σκανδάλου του Βατοπεδίου.

Σε ότι αφορά ειδικά τις Εξεταστικές Επιτροπές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει και νομοθετικά να μην υπάρχει παραγραφή, προτείνοντας παράλληλα την συμμετοχή και δικαστικών στις Εξεταστικές Επιτροπές.

Ερωτηθείς για την προσωπική του πορεία από το 2007 ως σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «το 2007 δεν ήταν τίποτα, ήμουν υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου κι εγώ, τα κόμματα ήταν σε άλλη κατάσταση, τότε «δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα».

«Οι εννέα μήνες του 2011 με έχουν αλλάξει» συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «καθώς τώρα έχω πλήρη εικόνα για τις διαπραγματεύσεις, για το τι λένε η ΕΕ, το ΔΝΤ, οι ΗΠΑ, πόσα χρήματα έχουμε στο ταμείο, τώρα ξέρω ότι κάθε λέξη μετράει, εγώ προσέχω πολύ τι λέω, άλλοι δεν το κάνουν».

Τέλος, ερωτηθείς αν εκτός από τη «συγγνώμη» του στον ελληνικό λαό, «συγχωρεί και τον Γιώργο Παπανδρέου;», ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Παπανδρέου εγκατέλειψε την πρωθυπουργία και την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι δεν γνωρίζει άλλη τέτοια πράξη ανάληψης πολιτικής ευθύνης.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Απριλίου 19, 2012 8:59 π.μ. | Reply
Για να λέει ότι σώθηκαν, σημαίνει ότι χάθηκαν όλα.
image description vagelis | Απριλίου 19, 2012 9:03 π.μ. | Reply
Κολοτούμπας κι αυτός.. όλα ταγυρίζει , ακόμα και την παραγραφή που την σκέφτηκε και την πρότεινε ο ιδιος. Και η α παρθενοραφή .. φταίνε και οι άλλοι άρα όλοι ίδιοι είμαστε. Μαύρο σε όσους φταίνε!!!
image description Your Name | Απριλίου 19, 2012 11:02 π.μ. | Reply
Δεν ντρέπεσαι καθόλου;;;; "Κωλοτούμπας", με ωμέγα....όπως το τυρί.
image description ChristosC | Απριλίου 19, 2012 9:01 π.μ. | Reply
Σχολιάστε
image description Your Name | Απριλίου 19, 2012 9:15 π.μ. | Reply
Σώθηκαν μεχρι τις εκλογές. Μετα θα αρχίσουμε το άλλο τροπάριο...
image description ChristosC | Απριλίου 19, 2012 9:24 π.μ. | Reply
Αφου τους πήρε από αλλού!
image description SCORPIOS | Απριλίου 19, 2012 10:58 π.μ. | Reply
Ναι καλα... οι μισθοί σώθηκαν...Αυτος θα σωθει???
image description DimitrisD | Απριλίου 19, 2012 10:27 π.μ. | Reply
Σώθηκε 13 και 14 και χάθηκαν 10,11 και 12... Καλή φάση! Μπράβο ρε μάγκα. Μετά τις εκλογές θα χαθεί και ο 7,8 και 9 μισθός, αλλά ο 13 και 14 θα παραμείνουν μετά από "σκληρές" (ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ) διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα.
image description doctor | Απριλίου 19, 2012 10:24 π.μ. | Reply
χα,χα,χα,χα..... Απευθύνονται σε ηλίθιους, τελείωσε. Όποιος τους ξαναψηφίσει είναι ψυχανώμαλος ή καθυστερημένος...
image description Your Name | Απριλίου 19, 2012 11:19 π.μ. | Reply
Ξέχασες ντόκτορά μου να αναφέρεις τους αμετανόητους συνταξιούχους, που θα ψοφίσουν ούτως η άλλως, τώρα πλέον μετα την ευγενική χορηγία ΠΑΣΟΚ & ΝΔ, ΚΑΙ από τους ταλαίπωρους λάθρο ή τα γενόσημα ή τις μειώσεις συντάξεων.... Θα τους δεις που θα βγούν στις τηλεοράσεις και θα ευχαριστήσουν τον θείο Μπένι, που θα κάνει την ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ το 2012, ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και θα λένε "Τι να κάνουμε παιδάκι μου; Μπορούμε να κάνουμε αλλιώς;"... Είναι οι ίδιοι που ψήφιζαν τον Σιδερένιο γιατί απαύτωνε την Μιμή... ή τον Εθνάρχη για τα φρύδια του και το "Η Κύπρος είναι μακρυά"... Αν δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν μυαλά, ας τους πάρει ο Χάρος, πριν μας πάρουν και εμάς μαζί τους, που έχουμε άλλα 30-40 χρόνια δουλειάς (μέχρι τον θάνατο, όχι την σύνταξη) με την ψήφο που θα ρίξουν.... Το σύνθημα για αυτούς τους συνταξιούχους είναι: ΣΩΣΤΗ ΨΗΦΟ ή ΨΟΦΟ....
image description Your Name | Απριλίου 19, 2012 10:54 π.μ. | Reply
Προεκλογικά όλα γίνονται...
image description ΓΑΤΟΣ | Απριλίου 19, 2012 10:09 π.μ. | Reply
Και από την μείωση έχουν χαθεί κυρίες και κύριοι οι μισοί μισθοί. Αλλά και οι περισσότεροι παίρνουν πλεον έναντι. Μας έσωσε τεως συνταγματολόγε και υπουργέ της πλάκας οικονομικών και νυν υποψήφιε πρωθυπουργέ, οδηγώντας μας στον όλεθρο
image description Your Name | Απριλίου 19, 2012 10:40 π.μ. | Reply
Ζήτωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!! Σώθηκε ο 13ος και 14ος αλλά δεν σωθήκαμε εμείς. Πάντως πρέπει να το παραδεχτούμε ότι είναι σαΐνια και πολύ γρήγοροι, πετάνε το δόλωμα να δούνε αν πιάνει και μετά γίνονται και ήρωες. Μπράβο.
image description Ναι Σε Ολα | Απριλίου 19, 2012 11:36 π.μ. | Reply
Mήπως ενοούσε ο άνθρωπος οτι σωθηκε μόνο ο 13ος+14ος και να ξεχασουμε
τους υπόλοιπους 12....Αν θέλετε θυσίες απο τον έλληνα που το ζητάτε τόσο επίμονα , μπορειτε να ξεκινησετε οι βουλευτες με ΜΙΣΘΟ 700ΕΥΡΟκαι χωρίς εξτραδάκια τύπου ΑΚΗ , για να δώσετε το καλό παράδειγμα .
image description Your Name | Απριλίου 19, 2012 12:06 μ.μ. | Reply
ΣΩΘΗΚΑΝ 13ΟΣ ΚΑΙ 14ΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ...
ΛΑΜΟΓΙΑ....ΚΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ... ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΛΟΓΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
image description Your Name | Απριλίου 19, 2012 12:21 μ.μ. | Reply
ΣΩΘΗΚΑΝ 13ΟΣ ΚΑΙ 14ΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ...
ΛΑΜΟΓΙΑ....ΚΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ... ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΛΟΓΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
image description Your Name | Απριλίου 19, 2012 1:28 μ.μ. | Reply
Πότε θα βρεθεί κάποιος να τον ξεφουσκώσει?
image description LIAROMMATIS | Απριλίου 19, 2012 2:04 μ.μ. | Reply
ΞΕΧΑΣΕ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ...
image description Your Name | Απριλίου 19, 2012 2:19 μ.μ. | Reply
ποσοι χορταινουν αμα τον σφαξουν
image description Your Name | Απριλίου 19, 2012 3:46 μ.μ. | Reply
Άσε σχεδόν η μισή ελλάδα
image description SCORPIOS | Απριλίου 19, 2012 6:09 μ.μ. | Reply
Δεν εινια δυνατον, Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ να σου λέει "Καταλαβαινουμε τι περνάτε".... και να σε κοιτάζει σαν ψημένο κοτοπουλο ετοιμος να σε φάει...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο