Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πληρωμές στο Δημόσιο με δόσεις

Αναμένεται η λειτουργία online ταμείου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ

Διέξοδο στους πελάτες τους για την πληρωμή των αυξημένων φόρων και τελών που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια από το υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος προσφέρουν οι τράπεζες μέσω των πιστωτικών καρτών.

Όπως αναφέρει το Βήμα, δεν είναι λίγα τα πιστωτικά ιδρύματα που δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα όριά τους για την εξόφληση σε έως και έξι άτοκες δόσεις των πάσης φύσεως οφειλών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο.
 
Με τον τρόπο αυτόν τα νοικοκυριά μπορούν να κατανείμουν τα έξοδά τους σε βάθος χρόνου, χωρίς να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ σε τόκους, εξασφαλίζοντας μια σημαντική ταμειακή διευκόλυνση. Εκτός από αυτό, μπορούν να πετύχουν και έκπτωση επί της οφειλής τους, όπου αυτό προβλέπεται, μιας και η τράπεζα αποπληρώνει εφάπαξ το Δημόσιο, εφόσον γίνει χρήση της κάρτας για την εξόφλησή της.
 
Online ταμείο
 
Πέραν των ειδικών προσφορών άτοκων δόσεων, το σύνολο των πιστωτικών καρτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα γκισέ της Εφορίας για την εξόφληση οποιασδήποτε υποχρέωσης.
 
Επιπλέον, σε λίγο καιρό αναμένεται να λειτουργήσει online ταμείο στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), όπου θα μπορούν να αποπληρώνονται πάσης φύσεως οφειλές προς το Δημόσιο με τη χρησιμοποίηση μιας κάρτας.
 
Εφόσον επιλεγεί αυτή η μέθοδος για την πληρωμή του Δημοσίου, ακόμη και αν δεν ισχύουν ή αν δεν επιλεγούν οι άτοκες δόσεις, οι καταναλωτές έχουν διπλό όφελος: Πρώτον, μπορούν να μεταθέσουν έως και ενάμιση μήνα αργότερα την εξόφληση μιας οφειλής, λόγω του τρόπου λειτουργίας των πιστωτικών καρτών, χωρίς να επιβαρυνθούν με τόκους.
 
Δεύτερον, να κερδίσουν μέσω των προγραμμάτων επιβράβευσης που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες, τα χαρακτηριστικά των οποίων ποικίλλουν ανάλογα με την κάθε πιστωτική κάρτα.

Εξάλλου και σε αυτόν τον τρόπο πληρωμής ο φορολογούμενος μπορεί να πετύχει έκπτωση επί της οφειλής του, εφόσον αυτό προβλέπεται στην περίπτωση εφάπαξ τακτοποίησής της.
 
Εκτός από τις προσφορές με τις πιστωτικές κάρτες, οι τράπεζες έχουν λανσάρει ειδικά δάνεια που απευθύνονται σε όσους θέλουν να χρηματοδοτήσουν υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο. Τα προγράμματα αυτά δημιουργήθηκαν για νοικοκυριά που επιθυμούν να είναι εντάξει με τις οφειλές τους προς το κράτος, αλλά ενδεχομένως να μη θέλουν ή να μην μπορούν να διαθέσουν την απαιτούμενη ρευστότητα για την πληρωμή τους.
 
Τα δάνεια που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες είναι τοκοχρεολυτικά, με το ύψος τους να ξεκινά από τα 1.500 ευρώ. Θεωρητικά, το ανώτατο ύψος της χορήγησης χωρίς την παροχή εξασφαλίσεων στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

Ωστόσο ακόμη και για μικρά ποσά, της τάξεως των 10.000 ευρώ ή χαμηλότερα, οι τράπεζες ζητούν εγγυήσεις για να προχωρήσουν στη δανειοδότηση.
 
 Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Απριλίου 17, 2012 1:15 π.μ. | Reply
Ααα να μη χρωσταμε στο δημοσιο να χρωσταμε στισ τραπεζες Χρονια πολλα..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο