Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα τέλη Δεκεμβρίου η νέα διαδικτυακή πύλη της ΓΓΠΣ

Το έργο της ιστοσελίδας του ΥΠ ΟΙΚ έχει προϋπολογισμό 541.200 ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2012 αναμένεται να βγει στο αέρα η διαδικτυακή πύλη των Κεντρικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών για τον Πολίτη.

Το έργο προϋπολογισμού 541.200 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ συνίσταται στη δημιουργία διαδικτυακής Πύλης (internet & intranet) που θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και θα συνδεθεί με κάθε άλλη δικτυακή πύλη υπάρχει σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κ.α..
 
 
Η νέα πύλη θα έχει ολοκληρωμένη δομή και μηχανισμό συστηματικής διαχείρισης, διάθεσης και αξιοποίησης πληροφοριών που αφορούν στα φορολογικά, τελωνειακά, δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων κλπ, ικανοποιώντας τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων.
 
Στόχος είναι η εσωτερική αξιοποίηση της πύλης από το προσωπικό του υπουργείου αλλά και η εξωτερική αξιοποίησή της από πολίτες και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια της επικράτειας και της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό η πλατφόρμα της διαδικτυακής πύλης εκτός από τα ελληνικά, θα είναι τουλάχιστον και στα αγγλικά
 
Ο πολίτης και κάθε ενδιαφερόμενος φορέας αφενός μεν θα μπορεί να αντλεί πληροφορίες από ένα μεγάλο κατάλογο οικονομικών και φορολογικών θεμάτων που θα ενημερώνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο, αφετέρου θα μπορεί να υποβάλει μέσω του διαδικτύου αιτήματα για τα οποία θα έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας τους ανά πάσα στιγμή μέσα στις διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου, ενώ συγχρόνως θα μπορεί να συνδέεται άμεσα με τις υφιστάμενες εφαρμογές, όπως συμβαίνει και σήμερα, καθώς και με αυτές που αναπτύσσονται και τις μελλοντικές που θα αναπτυχθούν να εξυπηρετείται άμεσα και εύκολα, καταργώντας γραφειοκρατικές δομές που ταλαιπωρούν τον πολίτη.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ASMANIDIS | Απριλίου 17, 2012 9:58 π.μ. | Reply
αλλού κ αλλού τα δίνετε τα εκατομμύρια λες κ είναι καραμέλες....
δώστε καμιά 3άρα εκατομύρρια κ στήστε κάνα σοβαρό σύστημα πληροφοριών, με κάνα τεράστιο σέρβερ, γιατί με τις νέες εφαρμογές κ τον όγκο διαχείρισης που θα δέχεστε, στο τέλος ούτε μέσα δεν θα μπορούμε να μπαίνουμε...κ μετά ξανά από την αρχή...γιατί με 400χιλιάρικα (- την μίζα) σοβαρό σύστημα δεν φτιάχνετε...σκεφτείτε ότι θα αποτελεί το μέλλον των φοροελέγχων...
image description trapezokomos | Απριλίου 17, 2012 10:58 π.μ. | Reply
Άγιε μου Βασίλη φέτος θα είμαι πολύ καλό παιδί και καλός λογιστής.Θα τρώω όλο το φαγητό μου και θα στείλω όλες τις δηλώσεις μου.Γι'αυτό και θέλω να μου φέρεις τα Χριστούγεννα ένα taxisnet που να με αγαπάει και να μου κάνει όλα τα χατίρια.Να μη κολλάει σαν το παλιό το χαλασμένο που μου είχες φερει πριν μερικά χρόνια και χάρηκα.Σε ευχαριστώ πολύ.
image description Your Name | Απριλίου 17, 2012 10:15 π.μ. | Reply
ΚΑΤΑΒΑΛΑ .........ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΑΡΧΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ...ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΙΝΗΤΟΥΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ (ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ )
_ _ _ΦΑΛΕΣ
image description Your Name | Απριλίου 17, 2012 9:33 μ.μ. | Reply
Να υποθεσω οτι τα Ε9 που υποβαλουμε στην παλια πυλη θα τα ξαναπερασουμε και στην νεα πυλη, ετσι σε δουλεια να βρισκομαστε!!!!!!!!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο