Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το «φορολογικό» στο τραπέζι αμέσως μετά τις εκλογές

Tα μέτρα θα βρεθούν και στο επίκεντρο προεκλογικής σύγκρουσης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που πρόκειται να έλθουν στη Βουλή μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες των επικείμενων βουλευτικών εκλογών είναι το φορολογικό.
 
ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία πρόκειται να «συγκρουστούν» προεκλογικά στη βάση των μέτρων που πρέπει να ληφθούν τους επόμενους μήνες για την πρόσθετη μείωση των δαπανών κατά περίπου 11,5 δισ. ευρώ και την αύξηση κατά περίπου 3,5 δισ. ευρώ των φορολογικών εσόδων.
 
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ποιες είναι οι προτάσεις των δύο κομμάτων εξουσίας, αλλά και ποιες από αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου και των περιορισμών που θέτει κάθε φορά η τρόικα. «Το Βήμα της Κυριακής» συγκέντρωσε τις βασικές προτάσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί είτε στα προγράμματα των δύο κομμάτων είτε κατά τη διάρκεια του φορολογικού διαλόγου που διεξήχθη το προηγούμενο διάστημα για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Μολονότι δεν προέκυψε κάποιο τελικό πόρισμα μετά και την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας, προτάσεις υπάρχουν και από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, και μάλιστα υπάρχει σύγκλιση σε αρκετές περιπτώσεις.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Απριλίου 17, 2012 8:24 μ.μ. | Reply
Σιγά που πρέπει να γνωρίζουν οι έλληνες πολίτες!!!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο