Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

60.000 θέσεις εργασίας και έσοδα 15 δισ. ευρώ από το «ΗΛΙΟΣ»

60.000 θέσεις εργασίας και έσοδα 15 δισ. ευρώ από το «ΗΛΙΟΣ»              

Περίπου 60.000 νέες θέσεις εργασίας και κρατικά έσοδα έως και 15 δισεκατομμυρίων ευρώ εκτιμά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι θα προέλθουν από το πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας «Ήλιος», σύμφωνα με δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η Ελλάδα επιδιώκει να πάρει η ίδια στα χέρια της το βιομηχανικό της μέλλον και να σταθεί και πάλι στα πόδια της μετά το τέλος του προγράμματος ευρωπαϊκής βοήθειας, το 2015.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει άλλωστε ότι το «Ήλιος» θα στηριχθεί σε κρατικά κεφάλαια μόνο στην αρχική φάση της εφαρμογής του, για τα πρώτα 2000 Μεγαβάτ που πρέπει να παραχθούν ως το 2016-2017. «Μετά η ελληνική ηλιακή ενέργεια θα είναι διαθέσιμη σε τιμές αγοράς υπολογισμένες με μια κανονική αύξηση έναντι των σημερινών τιμών», επισημαίνει.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρεται ακόμη στην «στατιστική εξαγωγή», η οποία προβλέπεται σε διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2009.

«Είναι η πρώτη φορά που κάποιος κάνει χρήση της δυνατότητας εικονικής εξαγωγής. Η ενέργεια θα καταναλώνεται στην Ελλάδα, αλλά θα υπολογίζεται στον ενεργειακό απολογισμό των χωρών-αγοραστών», εξηγεί ο κ. Παπακωνταντίνου και προσθέτει ότι αυτό συνάδει με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενέργεια από ανανεώσιμες πήγες, η οποία προβλέπει τη δημιουργία ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.

Η Ελλάδα, όπως λέει ο υπουργός, βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Ιταλία και το Λουξεμβούργο, οι οποίες δεν μπορούν να πετύχουν τον φιλόδοξο στόχο της Ε.Ε. για αύξηση της ενέργειας από ανανεώσιμες πήγες στο 20% ως το 2020.

Διαπραγματεύσεις γίνονται και με την Γερμανία, πρόσθεσε, η οποία «αν και πετυχαίνει τον στόχο της, βλέπει τη δυνατότητα να μειώσει το ενεργειακό κόστος της μέσω της εισαγωγής ελληνικού ηλιακού ρεύματος είτε πραγματικά είτε στατιστικά».

Πηγή: Express.gr 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Απριλίου 17, 2012 10:34 π.μ. | Reply
Το νέο σκάνδαλο ονομάζεται ΗΛΙΟΣ. Μετά την επιτυχημένη πορεία του στο Οικονομίας ήρθε για για να σώσει τη χώρα και στα θέματα περιβάλλοντος, ανάπτυξης κλπ. Και ελπίζω το taxheaven να καταλαβαίνει ότι ο τίτλος του άρθρου είναι παραπλανητικός και γίνεται ως και χυδαίος όταν αυτοί οι υπουργοί εχούν φτάσει τους ανέργους στο ένα εκατομμύριο. Δεν νομίζω ότι το site θα πρέπει να τους προμοτάρει με αυτό τον τρόπο.
image description Your Name | Απριλίου 19, 2012 8:45 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ απόλυτα
image description Your Name | Απριλίου 18, 2012 8:23 π.μ. | Reply
πές΄ τα
image description Your Name | Απριλίου 18, 2012 1:14 μ.μ. | Reply
Με 150€ συνδρομητικές υπηρεσίες θα περίμενα τουλάχιστο το taxheaven να μην παπαγαλίζει ότι βλακεία πετάει το κάθε ΜΜΕ. Αυτά εδώ και πολλά χρόνια δεν ασκούν δημοσιογραφία. Δεν απευθύνεστε σε αμόρφωτους κύριοι...
image description gus | Απριλίου 18, 2012 3:38 μ.μ. | Reply
Φίλε μου τα 150 δεν τα πληρώνεις για τις ειδήσεις. Αυτές είναι δωρεάν.
Και αυτές που αναδημοσιεύουμε από άλλα μέσα είναι ελεγμένες .
Ετσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται να υιοθετείς τίποτα απ'όλα αυτά.
Δεν θα μας απαγορεύσεις όμως να ενημερώνουμε.
Εάν έχεις κάποιο παράπονο αυτό θα πρέπει να το εκφράσεις σε αυτούς που κάνουν αυτές τις δηλώσεις , όχι σε εμάς που τις αναφέρουμε.

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο