Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς κατάργηση ο φόρος στους τόκους των ομολόγων;

Σε κατάργηση του φόρου 10% που επιβάλλεται στους τόκους των ομολόγων προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο συγκεκριμένος φόρος, ο οποίος καταβάλλεται μόνον από Έλληνες αγοραστές δεν αποφέρει παρά ελάχιστα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό.....

Σε κατάργηση  του φόρου 10% που επιβάλλεται στους τόκους των ομολόγων προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο συγκεκριμένος φόρος, ο οποίος καταβάλλεται μόνον από Έλληνες αγοραστές δεν αποφέρει παρά ελάχιστα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό.

 Εξάλλου, οι μεγάλοι εγχώριοι επενδυτές ομολόγων καταφέρνουν με διάφορα τεχνάσματα να αποφεύγουν την πληρωμή του φόρου αυτού, ώστε τα έσοδα από το φόρο των τόκων των ομολόγων να είναι δυσανάλογα με τις δαπάνες για τη βεβαίωση και είσπραξη του φόρου αυτού από της φορολογικές Αρχές.

Το ζήτημα έχει ήδη συζητηθεί από το Υπουργείο και με την ένωση Ελληνικών Τραπεζών, την οποία κατεξοχήν επηρεάζεται από την τροποποίηση αυτή. Ο φόρος αυτός καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1997 και ήταν ύψους 8%. 

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο