Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.) - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤʼΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΊΩΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (Π.Ο.Λ.), από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις που προέβλεπε η 1157/ 28.12.2005, η οποία εκτός των άλλων πρόσθετε μια άνευ προηγουμένου γραφειοκρατία στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, αλλά και στους Λογιστές των επιχειρήσεων και χωρίς στην ουσία οι ρυθμίσεις αυτές να προσέθεταν οτιδήποτε στη σύλληψη της φορολογητέας ύλης. ...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΊΩΝ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (Π.Ο.Λ.), από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις που προέβλεπε η 1157/ 28.12.2005, η οποία εκτός των άλλων πρόσθετε μια άνευ προηγουμένου γραφειοκρατία στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, αλλά και στους Λογιστές των επιχειρήσεων και χωρίς στην ουσία οι ρυθμίσεις αυτές να προσέθεταν οτιδήποτε στη σύλληψη της φορολογητέας ύλης.

Μετά τη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών με τον Υφυπουργό κ. Μπέζα στις 12.1.2006, ακολούθησαν επί μέρους συναντήσεις εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας με την Διευθύντρια του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων κ. Μαρία Γυφτάκη και με αρμόδιο Σύμβουλο του κ. Υφυπουργού. Κατά τις συναντήσεις έγινε προσπάθεια να βρεθούν λύσεις αποδυνάμωσης της περιττής γραφειοκρατίας και ταυτόχρονα να μην θίγονται δυνατότητες ελέγχου μέσω και των διασταυρώσεων των τιμολογίων από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.), εκτιμά:

α. Ότι η υπ’ αριθμ. 1056/5.4.2006 Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας κ. Αντ. Μπέζα, σχετικά με το περιεχόμενο των συγκεντρωτικών καταστάσεων του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ. δίνει λύση τουλάχιστον μέχρι το 2007, στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με την προηγούμενη Απόφαση 1157/ 28.12.2005, του ίδιου Υπουργείου.
β. Η παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας και οι προτάσεις της, συνέβαλλαν στην έκδοση της Απόφασης 1056/5.4.2006 από τον Υφυπουργό κ. Μπέζα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο