Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Γ. Κουτρουμάνης: «Η βιωσιμότητα των Ταμείων εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας»

Στην ανάγκη να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό σύστημα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας.  
 
«Οι επόμενοι τρεις μήνες είναι κρίσιμοι κι η προεκλογική και πρώτη μετεκλογική περίοδος θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία της χώρας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό σύστημα.

«Η βιωσιμότητα των Ταμείων και η διατήρηση των συντάξεων και των παροχών εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας», τόνισε και πρόσθεσε πως το θέμα των συντάξεων και των κοινωνικών δαπανών συνολικά θα είναι και το επόμενο διάστημα βασικό στοιχείο των διαπραγματεύσεων και των πιέσεων προς την κατεύθυνση μείωσης των δαπανών. Ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε όμως ότι είναι δυνατό να αποτραπεί η περαιτέρω μείωση στις συντάξεις «όχι όμως με λόγια αλλά με σχέδιο».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ώρες και είναι το τελευταίο της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι ολοκληρώνει τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι εισηγητές

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε πως πολλά από τα μέτρα του νομοσχεδίου είναι τα αυτονόητα και πρόσθεσε ότι οι ρυθμίσεις του νομοθετήματος είναι θετικές, αφού βελτιώνονται οι όροι ρύθμισης παλαιών οφειλών προς το ΙΚΑ, ενσωματώνονται διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις λόγω ύφεσης, ενσωματώνεται ευρωπαϊκή οδηγία για την γονική άδεια που επιφέρει θετικές αλλαγές. Πρόσθεσε τέλος ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει το εκλογικό επίδομα για τους αστυνομικούς.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου τόνισε το νομοσχέδιο πραγματοποιεί τακτοποίηση λειτουργικών ζητημάτων που προέκυψαν από την ψήφιση αντιλαϊκών νομοθετημάτων με στόχο την επιτάχυνση τους. «Υλοποιείτε το πρόσταγμα των βιομηχάνων» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας για «ληστεία των αποθεματικών των ταμείων».

Από τον ΛΑΟΣ ο Κ. Κιλτίδης είπε πως επιχειρείται εξαπάτηση του υγειονομικού κόσμου της χώρας και των πολιτών.

Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης είπε ότι το νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού στον χώρο της εργασίας και της υγείας.

Τέλος, εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ. ο Ηλίας Θεοδωρίδης και εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Κώστας Μαρκόπουλος, δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο.

www.kathimerini.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Απριλίου 10, 2012 2:02 μ.μ. | Reply
ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.ΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ.ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο