Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

"Παράθυρο" για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Ακόμη και την κυριακάτικη αργία... επιστρατεύει η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να βάλει μπρος ξανά την οικονομία. Προτείνει τη λειτουργία των καταστημάτων του δήμου Αθηναίων τις Κυριακές στο πλαίσιο της αναβάθμισης του κέντρου.

Το θέμα άνοιξε χθες η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μαζί με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ανακοίνωσαν τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας για την αναβάθμιση της Αθήνας και την τόνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Αθήνα Ξανά» συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Διαμαντοπούλου έκανε γνωστό ότι συζητιέται και το θέμα του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, αφού προηγηθεί διάλογος ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. «Θα μπορούσε μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές», είπε η υπουργός.

Σημειώνεται ότι το αίτημα αυτό βρίσκει σύμφωνο τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας αλλά και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα τύπου mall, εκπτωτικό χωριό κλπ. Αντίθετοι είναι η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ.

Το χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα «Αθήνα Ξανά» περιλαμβάνει τη διάθεση 120 εκατ. ευρώ. Όλα τα έργα θα δημοπρατηθούν τους επόμενους 6-9 μήνες και θα έχουν ολοκληρωθεί στα επόμενα 2,5 χρόνια έως το 2015.

Το πρόγραμμα λαμβάνει υπόψη τις μελέτες και την προεργασία του δήμου αλλά και τα συμπεράσματα της διυπουργικής επιτροπής για το κέντρο της Αθήνας και αποτελείται από μια σειρά άμεσων μέτρων και δράσεων που συνοψίζονται σε πέντε άξονες:

1. Ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας

2. Η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης

3. Η αναζωογόνηση του αστικού ιστού

4 Η αποτελεσματική διαχείριση της κοινωνικής κρίσης

5. Η διασφάλιση της υλοποίησης και βιωσιμότητας του Προγράμματος

Για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της πόλης, ο δήμος Αθηναίων σχεδιάζει, όπως αναφέρθηκε από τον κ. Καμίνη και την υπουργό Ανάπτυξης τη μετατροπή τριών εγκαταλειμμένων ξενοδοχείων (Μέγας Αλέξανδρος, Μπάγκειον, Ολυμπία) στην περιοχή της Ομόνοιας σε κέντρα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας (επιδότηση επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κίνητρα για ανάπτυξη για strart up επιχειρήσεις). Ο δήμος θα προχωρήσει και στη δημιουργία δικτύου κοινωνικής στέγασης κέντρου διαμονής για ηλικιωμένους άστεγους και κέντρου δημιουργικής απασχόλησης και παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Για την αναζωογόνηση του αστικού ιστού προβλέπεται η ανάπλαση και δημιουργία πράσινου σε 11 πλατείες του κέντρου της πόλης, η βελτίωση του αστικού τοπίου, η ανάκτηση δημόσιου χώρου, η βελτίωση πεζοδρομίων και του ηλεκτροφωτισμού.

Πέραν των δράσεων υπό άμεση χρηματοδότηση στόχος είναι η Αθήνα να ενισχυθεί με πόρους και δομές μητροπολιτικού χαρακτήρα, ούτως ώστε να ωριμάσει ένα 10ετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και να επιτευχθεί η χρηματοδότηση της πρωτεύουσας απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (2014-2020) με στόχο τα 1 δις. ευρώ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Akalyptos | Απριλίου 10, 2012 9:46 π.μ. | Reply
Εδω ο κοσμος δεν εχει χρηματα, μας τα εχουνε κοψει ολα......την Κυριακη περιμεναμε να παμε για ψωνια......ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ? Αϊντε ειναι και Μ. Τριτη σημερα (Θεε μου συγχωρα με.....)
image description trapezokomos | Απριλίου 10, 2012 10:26 π.μ. | Reply
ANOIXTA THN KYΡΙΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΒΗΣΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΝΑ ΜΗ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΕ ΛΈΦΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ.ΣΚΟΤΑΔΙ,ΜΟΝΑΞΙΑ,ΣΚΟΤΟΥΡΕΣ,ΧΡΕΗ,ΘΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ "ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ" ΕΠΙΧΙΕΡΗΣΗ ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΥΘΜΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ.Ο ΟΑΕΕ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΟΤΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ Τ ΛΥΠΗΡΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ.Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ,ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΡΟΛΟΙ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΚΕΡΑΚΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΑΘΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΚΗΔΕΙΩΝ(ΝΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙΣ).ΤΟΤΕ ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΞΑΝΑΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΜΕ) ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΟΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ,ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ,ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΩΝΙΖΟΥΝ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΑΝ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 30 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΚΡΑΤΟΣ.ΜΕΤΑ ΤΑ 50 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.ΛΕΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ...ΛΕΣ?
image description Stavros | Απριλίου 10, 2012 11:52 π.μ. | Reply
...Δηλαδή ανάγκη ανάπτυξης και αναζωογόνησης έχει μόνο η Αθήνα...
image description DimitrisD | Απριλίου 10, 2012 12:35 μ.μ. | Reply
Ναι όντως αυτό έφταιγε, το ότι τα μαγαζιά δεν δουλεύουν Κυριακή. Γιατί τις υπόλοιπες 6 ημέρες δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τους τόσους πολλούς πελάτες που έχουνε!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο