Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ευνοϊκές ρυθμίσεις από αύριο για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ

Με τον νέο νόμο, παρατείνεται ως τις 30 Απριλίου η δυνατότητα της ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών

Οι οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα μπορούν από αύριο να κάνουν αίτηση για την υπαγωγή τους στις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, μετά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.
 
Η ρύθμιση προβλέπει έκπτωση 100% επί των πρόσθετων τελών για εφάπαξ καταβολή ή έως έξι διμηνιαίες δόσεις και έκπτωση 75% σε περίπτωση εξόφλησης από επτά έως δέκα δόσεις, ενώ για αποπληρωμή σε περισσότερες δόσεις η έκπτωση είναι 40% επί των πρόσθετων τελών.
 
Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, να ζητήσουν την υπαγωγή τους κατά μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν που βρίσκονται, εφόσον δεν οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλουν τις δόσεις τους με συνέπεια. Με τον τρόπο αυτό οι οφειλέτες θα μπορούν να πληρώνουν ανά μήνα λιγότερα χρήματα ενώ η ισχύς της διάταξης λήγει τον Ιανουάριο του 2015.
 
Για τους οφειλέτες του ΙΚΑ, ο νόμος παρέχει κίνητρα προς τους συνεπείς εργοδότες, όπως 5% έκπτωση επί των ασφαλιστικών εισφορών και τη δυνατότητα, για μια φορά μέσα στη διετία, να μην καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές και να τις εξοφλήσουν σε 6 μήνες χωρίς πρόστιμο και προσαυξήσεις.
 
Με τον νέο νόμο, παρατείνεται ως τις 30 Απριλίου η δυνατότητα της ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών προς όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ για όσους ενταχθούν στις ρυθμίσεις, αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης έως τις 31 Δεκεμβρίου.
 
Όμως παρά τις συνεχείς ευνοϊκές ρυθμίσεις, τα Ταμεία αδυνατούν να εισπράξουν μεγάλο μέρος των οφειλών, λόγω της ύφεσης και της οικονομικής δυσχέρειας των ασφαλισμένων.
 
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, στο ΙΚΑ έχουν ρυθμιστεί ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,17 δισ. ευρώ έναντι των προβλέψεων για 5,5 δισ. ευρώ, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στον ΟΑΕΕ όπου έχουν ρυθμιστεί μόλις 183 εκατ. ευρώ έναντι προβλέψεων, 4 δισ. ευρώ.  

Πηγή 24h.gr




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Maria | Απριλίου 12, 2012 5:00 μ.μ. | Reply
Σήμερα 12 Απριλίου σε 3 καταστήματα ΟΑΕΕ δεν είχαν ιδέα για την παράταση της ρύθμισης!! Από το γραφείο του Διοικητή του ΟΑΕΕ μας είπαν πως θα τους ενημερώσουν την Τρίτη 17 Απριλίου....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο