Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Από 1η Ιουνίου η καταβολή εισφορών μέσω τραπεζών

Με τις νομοτεχνικές Βελτιώσεις και Προσθήκες στο Σχέδιο Νόμου μετά από τις παρατηρήσεις της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής  «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» μεταξύ άλλων έγινε η εξής αλλαγή:

---

Άρθρο 16
 Στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 16 η φράση «προσδιορίζουν το φόρο» αντικαθίσταται από τη φράση «είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό του φόρου».
Στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 16 η φράση «α΄ και β΄ βαθμίδας» αντικαθίσταται από τη φράση «πρώτου και δεύτερου βαθμού».
Στη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 16 η φράση «α΄ και β΄ βαθμίδας» αντικαθίσταται από τη φράση «πρώτου και δεύτερου βαθμού».
 Η παράγραφος 3 του άρθρου 16 του κατατεθειμένου σχεδίου νόμου αναδιατυπώνεται ως εξής:
 «3. Από 01.06.2012 οι αποδοχές των εργαζομένων και οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, καταβάλλονται σε Πιστωτικά Ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζονται οι υπόχρεοι, ο τρόπος καταβολής και απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και κάθε άλλο σχετικό θέμα που είναι απαραίτητο για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης.»

Το υποψήφιση άρθρο διαμορφώνεται πλέον ως εξής :
Άρθρο 16 Υποβολή ΑΠΔ

1.  Οι εργοδότες, μαζί με τα στοιχεία απασχόλησης και ασφάλισης των απασχολούμενων σε αυτούς προσώπων, υποχρεούνται να δηλώνουν με τις ΑΠΔ που υποβάλλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό του φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, οι ΟΤΑπρώτου και δεύτερου βαθμού βαθμίδας και οι εργοδότες οικοδομικών και τεχνικών έργων.


2.  Η χρονική περίοδος αναφοράς της ΑΠΔ για το σύνολο των εργοδοτών είναι μηνιαία και τα στοιχεία της υποβάλλονται εντός του μήνα που έπεται της μισθολογικής περιόδου απασχόλησης, με εξαίρεση τις ΑΠΔ του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και ΟΤΑ α και β βαθμίδας που υποβάλλονται εντός του μεθεπόμενου της μισθολογικής περιόδου απασχόλησης μήνα.  Οι ειδικότερες προθεσμίες για την εντός του μήνα υποβολή των ΑΠΔ μέσω του διαδικτύου καθορίζονται από τις παραγράφους 9 και 10 του άρθρου 16 του Κανονισμού διαδικασιών ασφάλισης για την εφαρμογή της ΑΠΔ, όπως τροποποιήθηκε με την Φ11321/12352/1071/19-6-2009 απόφαση Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (ΦΕΚ Β 1277/29.6.2009).

3. Από 1/5/2012 οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ καταβάλλονται σε Πιστωτικά Ιδρύματα και τον ΕΛΤΑ, εντός της προβλεπόμενης από την παρ. 3 του άρθρου 26 του Α.Ν. 1846/51, όπως ισχύει, προθεσμίας, ταυτόχρονα με τις αποδοχές των εργαζομένων που αντιστοιχούν στον ίδιο μήνα απασχόλησης.
 
3. Από 01.06.2012 οι αποδοχές των εργαζομένων και οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, καταβάλλονται σε Πιστωτικά Ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζονται οι υπόχρεοι, ο τρόπος καταβολής και απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και κάθε άλλο σχετικό θέμα που είναι απαραίτητο για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description margaret | Απριλίου 10, 2012 8:34 π.μ. | Reply
Αυτο μας μάρανε τώρα εδω δεν έχουμε χρόνο για τα άλλα.!!!
image description Your Name | Απριλίου 10, 2012 8:13 π.μ. | Reply
Θελουν ολαααααααααααααα τα λεφτα στις τραπεζες
image description Your Name | Απριλίου 10, 2012 9:39 π.μ. | Reply
Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζονται οι υπόχρεοι, ο τρόπος καταβολής και απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και κάθε άλλο σχετικό θέμα που είναι απαραίτητο για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης....AX ΕΛΛΑΔΑ!!
image description vagelis | Απριλίου 10, 2012 9:20 π.μ. | Reply
Δυστυχώς αυτοί οι πολιτικοί που έχουμε, είναι κλεισμένοι σε μία γυάλα και δεν έχουν εικόνα της πραγματικής αγοράς. Νόμοι και εγκύκλιοι χωρίς ουσιαστική σημασια και με το εύρος της γραφειοκρατίας να αυξάνει......
Αποφασίστε πια, όλα τα σωματεία των λογιστών ενωμένα σε όλη την Ελλάδα,δυναμική αντίδραση όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Βαρέθηκα πια να ερχόμαστε εμείς οι λογιστές δευτεροι στις εξελίξεις και να γινόμαστε δουλοπάροικοι κάποιων άσχετων κλεισμένοι στο γραφείο επί ώρες χωρίς χρόνο να τρέξουμε για το δικό μας μισθό.
image description 1000 | Απριλίου 10, 2012 9:15 π.μ. | Reply
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ?
ΩΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΝΕΥ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΜΟΙΒΗ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΑΣ(Ε,ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ).
ΜΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΟΗΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΕΧΕΤΕ.....
image description Your Name | Απριλίου 10, 2012 9:58 π.μ. | Reply
Για τις ημερομηνίες υποβολής και καταβολής της μηνιαία πλέον ΑΠΔ ούτε φωνή ούτε ακρόαση.! Προτείνω να φτιάξουμε καμιά εικοσαριά ακόμα φορείς, συλλόγους, ομοσπονδίες, οργανώσεις, επαγγελματικά επιμελητήρια, ώστε όλοι να είναι πρόεδροι κάπου και φυσικά να εκπροσωπούνται ακόμα καλύτερα τα συμφέροντα του κλάδου, τρομάρα μας!!!!. Μπράβο σε όλους και πάνω από όλα μπράβο στο οικονομικό επιμελητήριο που στο μόνο στο οποίο αντιστέκεται σθεναρά είναι να μην μας "μαγαρίσουν" οι των τει το επιμελητηριό μας, εδώ σε λίγο θα ασκείται από όλες τις "φυλές του Ισραήλ" και από κάθε καρυδιάς καρύδι το επάγγελμα μας, οι τειτζήδες της χώρας μας μας ενοχλούν, (άσε που θα ενισχύονταν σε δύσκολες εποχές τα οικονομικά του επιμελητηρίου και θα πολλαπλασιαζόταν η επιρροή του στις αποφάσεις της διοίκησης αφού θα εκπροσωπούσε το σύνολο των λογιστών). Τέλος πάντων για μια ακόμα φορά ψηλά το κεφάλι και περαστικά μας.!!!!
image description Your Name | Απριλίου 10, 2012 10:04 π.μ. | Reply
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΝΟΥΣΗΔΕΣ ΟΙΝΤΟΥΚΑΚΗΔΕΣ ΟΙΣΕΙΜΕΝΗΔΕΣ ΟΙ ΠΑΝΤΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΕΣ ΜΟΥΓΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ
image description Your Name | Απριλίου 10, 2012 7:20 μ.μ. | Reply
Your name @ Απριλίου 10, 2012 9:58 π.μ. Τι είναι αυτά που λέτε μωρέ ? Είστε με τα καλά σας? Αντί να πιέσετε το ΟΕΕ να στέλνει επιστολές στο υπουργείο σαν αυτή του Συλλόγου Λογιστών στα Χανιά και αντί να υπάρξει αλληλενγγύη στους εργαζομένους, σας πείραξαν τα ΤΕΙ και οι κακοί οι τειτζίδες που θα σας καταστρέψουν το επιμελητήριο όπως λέτε. Οτι να νε γράφετε. Πέστε μας καλύτερα που εργάζεστε και τι συμφέροντα έχετε.
image description Αντώνης | Απριλίου 10, 2012 9:52 π.μ. | Reply
Αυτοί που εισηγούνται και ψηφίζουν δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Τι συμβαίνει σήμερα στις επιχειρήσεις, και πως τα βγάζουν πέρα δεν έχουν ιδέα. Είναι όλοι τους βαθιά νυχτωμένοι.
image description Your Name | Απριλίου 10, 2012 9:23 π.μ. | Reply
και κάθε μήνα ΑΠΔ και το ΦΜΥ μέσα;ΑΙΣΧΟΣ!!
image description gkazan | Απριλίου 10, 2012 10:40 π.μ. | Reply
Απορώ με ΟΛΟΥΣ όσους (μην ξαναγράψει κανείς "όσοι") εδώ μέσα αλλά και εν γένει στην Ελλάδα, ομιλούν για πολιτικούς που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, είναι σε γυάλα, νυχτωμένοι και μακρυά από τον λαό... Τις λέξεις ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ και ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ τις έχετε ακουστά; Τι διάολο απορείτε όλοι για τους χοντρόπετσους; Υπαλληλάκια είναι και ότι τους πουν, κάνουν. ΣΟΚ και ΔΕΟΣ εφαρμόζουν στην Ελλάδα και τους Έλληνες, για να τους σωπάσουν και να τους εκβιάσουν με ψίχουλα, έναντι κάποιας "χρεωκοπίας". Τι με ενδιαφέρει αν οι τράπεζες γράψουν ζημιές; Ποιός σας είπε οτι οι τράπεζες είναι ιερές και πρέπει να έχουν πάντα κέρδη; Μου θυμίζει την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στις επιχειρήσεις με Γ κατηγορίας βιβλία, στις οποίες "είμασταν/είμαστε υποχρεωμένοι" να εμφανίζουμε "κέρδη" με παραποίηση απογραφής, διαφορετικά δεν υπάρχει χρηματοδότηση από τις τράπεζες (μην μου πείτε οτι το ακούτε πρώτη φορά). Τα ομόλογα είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ και ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟ. Παίξανε, χάσανε, τον λοπού μαρς και αει στο διάολο. Είδατε όλοι τι κάνανε με τα αποθεματικά των ταμείων, πριν το κούρεμα του PSI: τα εξάλειψαν σε 2 μέρες, χωρίς να έχει κανείς δυνατότητα αντίδρασης. Και καθόσαστε όλοι να μιλάτε για "αποκομμένους απο την πραγματικότητα πολιτικούς";;;;; Έπρεπε ΗΔΗ να είχαμε εφαρμόσει το δικό μας δόγμα ΣΟΚ και ΔΕΟΥΣ στους πολιτικούς: Όπου τους πετύχουμε, τους ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ. ΚΡΕΜΑΣΜΑ, ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ και ΦΥΤΕΜΑ, για να παραδειγματιστούν και οι επόμενοι. Αυτά για όσους έχουν αναγάγει την Δημοκρατία ως ύφιστη αρετή, στην θέση της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και της ΠΑΤΡΙΔΟΣ μας.
image description trapezokomos | Απριλίου 10, 2012 10:49 π.μ. | Reply
ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΛΑΔΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Η ΧΩΡΑ.ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΤΛ.Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ 24 ΩΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ.ΠΟΤΕ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ;ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ 4ΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ;ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΗ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ,ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΦΠΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ.ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΔ?Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΛΕΦΤΑ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΩ ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ.ΥΠΟΒΑΛΩ Α ΤΡΙΜΗΝΟ.ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΙΟ ΑΦΟΥ Ο ΙΟΥΝΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΠΔ;;;ΗΔΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΧΩ ΔΙΩΞΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ) ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΔΙΩΞΩ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ.ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΡΩΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ 0 ΠΛΗΡΩΜΕΣ.ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΙ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΟΙ!
image description maria | Απριλίου 10, 2012 11:14 π.μ. | Reply
Δηλαδή φίλοι μου καθε μήνα θα στέλνουμε Α.Π.Δ. και ξεκινάει απο Ιούνιο....τον Ιούνιο θα τον στείλουμε φαντάζομαι τέλος Ιουλίου σωστα?
image description Your Name | Απριλίου 10, 2012 11:19 π.μ. | Reply
συναδελφοι ειναι οντως ωρα να δειξουμε οτι οφειλουν να μας σεβονται και δεν ειμαστε αμισθα ρομποτακια του δημοσιου, ερμαια των ανεδαφικων αποφασεων τους! ποτε θα προλαβουμε εν μεσω δηλωσεων να στελνουμε μηνιαιες απδ? ποιος θα τρεχει σε τραπεζα (κατοικοι χωριων) για να καταβαλει εναν σημερινο μειωμενο μισθο ημιαπασχολησης πχ 200 ευρω? και αυτος που δε μπορει να πληρωσει τις εισφορες δεν θα πληρωσει ουτε το μισθο του υπαλληλου του, ενω αυτον μπορει? μαλλον μου βγαινει το επαναστατικο μου, αλλα μηπως οντως να τους πουμε για κανα διμηνο δε δουλευουμε να δουμε τι θα γινει? Λιλιαν Σαριδακη
image description ELEYTHERIA | Απριλίου 10, 2012 12:36 μ.μ. | Reply
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΤΩΡΑ . ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΕΧΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΜΕ.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΩ ΚΙ ΕΓΩ.

ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ . ΕΜΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΜΕ?

ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ.
image description ΚΟΣΤΑΣ | Απριλίου 10, 2012 1:13 μ.μ. | Reply
ΟΛΟΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΜΑΣΤΕ ΜΟΛΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ,ΕΧΟΥΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ.ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ 5ΠΛΑΣΙΟ ΑΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΡΕΜΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ-ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΤΕ!!ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ?ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΥΡΗΞΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΚΑΘΕ ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ 634634624364 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ.ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ?ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ? ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ.
image description ASMANIDIS | Απριλίου 10, 2012 1:52 μ.μ. | Reply
απεργία να κάνουμε...
αλλά ποιος σου λέει μετά ότι τα πρόστιμα δεν θα τα φάμε στην μάπα???
να πει το υπουργείο μετά στον πελάτη..."βγάλε άκρη με τον λογιστή σου"..."αυτός απέργεισε"....
κ όχι τίποτε άλλο...τους έχω ικανούς για κάτι τέτοιο...να βγάλουν κ κάνα εξτραδάκι από τα πρόστιμα...
αν δεν είχαμε αυτά στο κεφάλι μας....κ μέσα σε τέτοια περίοδο κρίσης...τι να πω...όλα πρέπει να τα σκεφτόμαστε...
κ από την άλλη...άμα καθόμαστε έτσι...θα μας έχουν στο πιπ@ κώλ@ όλη την ώρα (συγνώμη για την έκφραση)
image description Your Name | Απριλίου 10, 2012 1:56 μ.μ. | Reply
Ρε παιδια να καταλαβω τι γινεται γιατι με αυτους που εχουμε μπλεξει δεν βγαινει ακρη. Οι ΑΠΔ γινονται μηνιαιες απο 1/6 ή απο 1/7? δηλαδη θα στειλουμε το τριμηνο 4-5-6 τον 7ο και μετα την ΑΠΔ του 7ου τον 8ο ή θα στειλουμε διμηνο 4-5 τον 6ο και μετα τον 6ο τον 7ο? Οι ημερομηνιες αποστολης της μηνιαιας ΑΠΔ θα ειναι αυτες οι μαλακιες του ΙΚΑ που λεει οταν ληγει σε 1 την 21η ημερα πριν το τελος του μηνα κτλ?(θεε μου που τα σκεφτονται και τα γραφουν αυτα? ακου εκει την 21η μερα πριν το τελος του μηνα !!!). Και τελος αυτο με την πληρωμη μεσω τραπεζας την μισθοδοσιας τα ιδια ακριβως ελεγε και ο προηγουμενος νομος και ακομα περιμενουμε αυτη την αναθεματισμενη αποφαση του Υπουργου να καθορισει πως θα γινει. Δηλαδη αμα καταλαβα καλα ας βροντοφωναξουμε ολοι μαζι " χαιρε μητρο καραμητρο!!"
image description Your Name | Απριλίου 10, 2012 3:43 μ.μ. | Reply
παιδιά έχει κάνει κάποιος πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών ικα μέσω ελτά εώς τώρα? πως γίνεται η διαδικασία? υπάρχουν εργοδότες που χρωστάν στο δημόσιο...θα βάζουν τα χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και δεν θα μένει φράγκο!!! και από την άλλη, υπάρχουν και εργαζόμενοι που χρωστάν ...και αυτοί με την σειρά τους δεν θα προλαβαίνουν να τα πάρουν, αν δεσμέυονται από την εφορία!!! αφού δεν θα το γλυτώσουν το μέτρο, μήπως πρέπει να προτιμήσουμε την πληρωμή μέσω ελτά? γιατό ρωτάω για την διαδικασία...γνωρίζει κανείς? για να ενημερώσουμε τους πελάτες τι προβλέπεται...
image description Your Name | Απριλίου 10, 2012 4:06 μ.μ. | Reply
Έχω την εντύπωαη,ότι,δεν χρειάζεται το όποιο σχόλιο.Ωστόσο όμως,όλοι αυτοί,που δεν έχουν δουλέψει ποτέ ,όλους εμάς που απο το 1973,τουλάχιστον,
ήμαστε στην αγορά εργασίας,είτε σαν μισθωτοί είτε σαν αυτοαπασχολόυμενοι,θέλουν να βγάλουμε "το φίδι απο την τρύπα".
Και αυτοί τι κάνουν;Δεν κάνουν.Απλώς εξακολουθούν να είναι "λαμόγια".
Ε ρε φούμο που θα φάνε.
Και όχι μόνο.
Μετά από,άντε,δύο-τρία χρόνια,δεν θα τούς ξέρει κανείς.
Και όχι μόνο.Θα πάνε απο κεί που ήλθαν.Δηλαδη στον διάολο.
image description ΓΚ | Απριλίου 10, 2012 7:28 μ.μ. | Reply
Your name @ Απριλίου 10, 2012 9:58 π.μ. Τι είναι αυτά που λέτε μωρέ ? Είστε με τα καλά σας? Αντί να πιέσετε το ΟΕΕ να στέλνει επιστολές στο υπουργείο σαν αυτή του Συλλόγου Λογιστών στα Χανιά και αντί να υπάρξει αλληλενγγύη στους εργαζομένους, σας πείραξαν τα ΤΕΙ και οι κακοί οι τειτζίδες που θα σας καταστρέψουν το επιμελητήριο όπως λέτε. Οτι να νε γράφετε. Πέστε μας καλύτερα που εργάζεστε και τι συμφέροντα έχετε.
image description ΒΑΓΓΕΛΗΣ Α. | Απριλίου 10, 2012 8:46 μ.μ. | Reply
Δεν βλέπω καμμία ουσιαστική αντίδραση και ΑΝΥΣΗΧΩ!!!
image description 700 | Απριλίου 10, 2012 8:03 μ.μ. | Reply
αυτοι που αποφασιζουν καθε δεκαπενθημερο λαμβανουν τον νομιμο μισθο τους
και αλλα μπονους δεν εχουν ιδεα τι συμβαινει στο εξω κοσμο,ειμασται ολη μερα στο γραφειο χωρις αμοιβη και δεν τα βγαζουμε περα πλεον,εφυγε η διαθεση μας για δουλεια ειμασται σκυθρωποι χωρις χαμογελο, ελεος ποσο θα κρατησει αυτος ο γολγοθας !
image description babisad | Απριλίου 11, 2012 12:41 π.μ. | Reply
Τα πράγματα είναι απλά. Εκεί που ο εργοδότης δεν πλήρωνε το προσωπικό, αλλά τις περισσότερες φορές προσπαθούσε να πληρώνει τις εισφορές, τώρα δε πληρώνει ούτε τις εισφορές, λόγω αδυναμίας πληρωμής.
image description ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ | Απριλίου 11, 2012 8:34 π.μ. | Reply
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΛΑ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ (ΕΙΣΦΟΡΕΣ,ΦΜΥ ΚΛΠ). ΕΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ή ΟΧΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΙΑΖΕΙ ...ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ???
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ Ή ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.....
image description ΠΑΝΤΕΛΗΣ | Απριλίου 11, 2012 7:01 μ.μ. | Reply
ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΟΥΝΕ ΟΙ 300 ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ
image description Your Name | Απριλίου 20, 2012 2:15 μ.μ. | Reply
Οι άνθρωποι είναι ή τελείως βλάκες , αλλά και πάλι δεν μπορώ να πιστέψω τέτοιο μέγεθος βλακείας ή λειτουργούν κάτω από συντονισμένο σ΄χεδιο να κάνουν τη χώρα τελείως μπανανία .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο